اندیشکده روابط بین‌الملل هلند: بحران کرونا موجودیت اتحادیه اروپا را تهدید می کند
سرویس خارجی: یک اندیشکده اروپایی، عدم همبستگی اعضای اتحادیه اروپا را که در پی شیوع کرونا بروز پیدا کرد، تهدیدی برای موجودیت این اتحادیه توصیف کرد.

«موسسه روابط بین‌الملل هلند» که یک آکادمی و اتاق فکر مستقر در لاهه است در گزارشی به بررسی عملکرد اتحادیه اروپا در پی شیوع کرونا پرداخت و این بحران را نه تنها تهدیدی برای سلامت، اقتصاد و امنیت کشورهای اروپایی، بلکه بحرانی دانست که موجودیت اتحادیه اروپا را تهدید می‌کند. در این حال یکی از معتبرترین موسسات مشاوره‌ای دنیا در گزارشی اعلام کرد که حدود ۶۰ میلیون شغل در اروپا به دلیل شیوع بحران کرونا در معرض خطر قرار دارد. به گزارش روزنامه “تاگس آنسایگر” سوییس، ارزیابی یکی از معتبرترین موسسات مشاوره‌ای دنیا موسوم به “مک کینزی” حاکیست که در اتحادیه اروپا بیش از ۵۹ میلیون شغل به دلیل شیوع بحران کرونا در معرض خطر قرار دارد. این موسسه افزود: از دست دادن این مشاغل تنها یک فاجعه در سطح فردی نخواهد بود، بلکه از نظر اقتصادی نیز دردناک خواهد بود. این موسسه مشاوره معتبر، نرخ بیکاری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای سال ۲۰۲۰ را ۷٫۶ درصد ارزیابی کرده است. موسسه مک کینزی در گزارش خود اعلام کرده است که در بدترین حالت، بیکاری در اروپا حتی می تواند به ۱۱٫۲ درصد برسد. بر اساس ارزیابی این موسسه مشاوره‌ای، حدود نیمی از مشاغل در معرض خطر، در بخش خدمات و فروش مشتری و همچنین خدمات پذیرایی و ساخت و ساز قرار دارد. بر این اساس در بخش های عمده فروشی و خرده فروشی در اروپا در دوران شیوع کرونا حدود ۱۴٫۶ میلیون شغل در معرض تهدید قرار دارد، در بخش هتلداری هم حدود ۸٫۴ میلیون شغل و در بخش هنر و سرگرمی هم حدود ۱٫۷ میلیون شغل در این اتحادیه در معرض خطر نابودی قرار دارد. از طرفی «یورگن هابرماس» فیلسوف شهیر آلمانی، ضمن تقاضا از اتحادیه اروپا برای کمک به کشورهای خسارت‌دیده از کرونا، گفت باید برای پایان نئولیبرالیسم مبارزه کنیم. در چنین شرایطی مرکز کنترل بیماری اروپا گزارش داد که در قاره اروپا بیش از یک میلیون ابتلای قطعی به کرونا و حدود ۱۰۰ هزار کشته ناشی از این ویروس گزارش شده است. شمار مبتلایان قطعی به ویروس مهلک کرونا در قاره اروپا از مرز یک میلیون نفر عبور کرد. بدین ترتیب قاره اروپا به تنهایی تقریبا نیمی از مبتلایان و کشته شدگان به کرونا در سطح جهان را در خود جای داده است.

* ایتالیا

نخست وزیر ایتالیا با تاکید بر اینکه بحران کرونا بزرگترین شوک به اتحادیه اروپا از زمان جنگ جهانی است، خواستار پاسخ مشترک اتحادیه اروپا به این بحران شد. “جوزپه کونته”، بار دیگر خواستار اجرای طرح بدهی های مشترک اروپایی به منظور مبارزه با عواقب اقتصادی شیوع ویروس کرونا شد که البته آلمان از مخالفان سرسخت اجرای این طرح است. وی تاکید کرد: ما بزرگترین شوک از زمان جنگ جهانی را تجربه می کنیم و از این رو اروپا باید پاسخی به این مسئله بدهد. کونته افزود: ما اکنون به تمام نیروی آتش و شلیک اتحادیه اروپا نیاز داریم و این امر از طریق اوراق قرضه مشترک اروپایی قابل انجام است. بر اساس آمارهای منتشر شده تا به حال ۱۷۸ هزار و ۹۷۲ نفر در ایتالیا به کرونا مبتلا شده و ۲۳ هزار و ۶۶۰ نفر هم بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

* اسپانیا

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا از مرز ۲۰۰ هزار نفر عبور کرد و رکوردی تازه را بر جای گذاشت. بر اساس اعلام مقامات بهداشتی اسپانیا، در حال حاضر تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور ۲۰۰ هزار و ۲۱۰ نفر است. روز گذشته مبتلایان به کرونا در اسپانیا ۱۹۵ هزار و ۹۴۴ نفر اعلام شده بود.اسپانیا دومین کشور جهان پس از آمریکاست که بیشترین آمار ابتلا به کرونا را دارد. همچنین مجموع کل فوت شدگان بر اثر کرونا در اسپانیا نیز به رقم ۲۰ هزار و ۸۵۲ نفر رسیده که نسبت به روز گذشته ۳۹۹ نفر افزایش را نشان می‌دهد.

* فرانسه

وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد در مدت ۲۴ ساعت گذشته ۳۹۵ شهروند فرانسوی دیگر جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادند که با اضافه شدن این رقم، شمار کشته ها به ۱۹ هزار و ۷۱۸ نفر رسید. همچنین تعداد کلی آمار فرانسویان مبتلا به ویروس کرونا به ۱۵۲هزار و ۵۷۸ نفر رسیده که از این میان نزدیک به ۳۶ هزار نفر بهبود یافته‌اند.

* انگلیس

شمار افراد جان‌باخته بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در انگلیس از ۱۶هزار نفر گذشت. وزارت بهداشت انگلیس از فوت ۵۹۶ نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. با احتساب این آمار، شمار جانباختگان در انگلیس به بیش از ۱۶هزار نفر رسید. همچنین با ثبت ۵۸۵۰ مورد جدید ابتلا به کرونا در انگلیس، شمار مبتلایان در این کشور به حدود ۱۲۱ هزار نفر رسید.

* آلمان

«بنیاد رابرت کخ» از افزایش شمار مبتلایان در آلمان به ۱۴۱ هزار و ۶۷۲ تن و جان باختگان به ۴۴۰۴ نفر خبر داد. طبق آمارهای تایید شده دولت آلمان، طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۷۷۵ نفر دیگر به کرونا مبتلا شدند. ارقام جدید مبتلایان در آلمان حاکی از آن است که برای دومین روز متوالی شمار ابتلای روزانه در این کشور رو به کاهش است. طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۴ آلمانی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. آلمان از نظر میزان ابتلا به ویروس کرونا در رده پنجم جهان قرار دارد.

* روسیه

شمار مبتلایان ویروس کرونا در روسیه همچنان رو به افزایش است و این در حالی است که دولت آن برای رفع محدودیت‌های فاصله‌گذاری اجتماعی آماده می‌شود. مسئولان درمانی روسیه اعلام کردند که شمار مبتلایان در این کشور از ۴۷ هزار نفر فراتر رفته است. مرکز مبارزه با شیوع کرونا در روسیه اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۶۸ مورد جدید ابتلا به این بیماری در روسیه گزارش شده که بیشترین میزان ابتلای روزانه از زمان سرایت ویروس به این کشور است. همچنین از روز گذشته ۴۴ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. بدین ترتیب شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در روسیه به ۴۷ هزار و ۱۲۱ نفر و تعداد کل جان باختگان به ۴۰۵ تن افزایش پیدا کرد.

(آمریکا)

* ایالات متحده

بر اساس آخرین آمار تعداد جان‌باختگان مبتلا به ویروس کرونا در آمریکا از مرز ۴۰ هزار نفر عبور کرد. تعداد کسانی که در آمریکا جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده‌اند به عدد ۴۰ هزار و ۱۰۹ نفر رسید و ۷۵۵ هزار و ۱۶۲ نفر نیز به این ویروس مبتلا شده‌اند. براساس آمار پایگاه داده نیویورک تایمز روزانه بیش از ۲۰۰۰ نفر به طور متوسط در ایالات متحده بر اثر این بیماری می میرند. از سویی در حالی که رئیس جمهور آمریکا از ظرفیت بزرگ این کشور در تست کرونا خبر داده بود فرماندار ویرجینا با رد این ادعای ترامپ گفت که رئیس جمهور آمریکا هذیان می‌گوید. «رالف نورتام» فرماندار ایالت ویرجینیا در واکنش به سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفت که این ایالت تجهیزات مورد نیاز برای انجام تست کرونا را ندارد و مطرح کردن این کلمات توسط ترامپ هذیان گویی است. نورتام افزود که ایالت وی هر روز برای دستیابی به تجهیزات حفاظت فردی و تجهیزات تست کرونا باید بجنگد.

* مکزیک

معاون وزیر بهداشت مکزیک از افزایش تعداد تلفات مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. هوگو لوپز گاتل گفت: تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در مکزیک به ۸۲۶۱ نفر و تعداد فوتی‌ها نیز به ۶۸۶ نفر رسیده است. بر اساس این گزارش، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در مکزیک به ۷۴۹۷ نفر و تعداد فوتی‌ها نیز به ۶۵۰ نفر رسیده است.

* پرو

پرو اعلام کرد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به بیش از ۱۵ هزار مورد رسیده است. پرو دومین آمار بالای ابتلا به ویروس کرونا را در آمریکای لاتین دارد. بحران کرونا فشار زیادی بر اقتصاد پرو وارد کرده است که دومین تولیدکننده بزرگ مس جهان به شمار می‌رود. این بحران میلیون‌ها نفر را در این کشور بیکار کرده است. بانک مرکزی پرو اذعان کرده که اقتصاد این کشور به شدت از ویروس کرونا آسیب دیده است.

* هندوراس

دولت هندوراس مقررات منع رفت و آمد را تا ۲۶ آوریل (۷ اردیبهشت) تمدید کرد تا ویروس کرونا را مهار کند. هندوراس تاکنون ابتلای ۴۷۲ نفر و مرگ ۴۶ نفر را بر اثر ابتلا به کرونا تایید کرده است.

* برزیل

وزارت بهداشت برزیل گزارش داد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۹۳۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. همچنین در این بازه زمانی، ۱۰۱ مبتلا به ویروس کرونا بر اثر شدت بیماری جان باخته‌اند. بدین ترتیب شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در برزیل به ۳۸ هزار و ۶۵۴ نفر و تعداد کل جان باختگان به ۲۴۶۲ تن افزایش پیدا کرده است.

(آسیا)

* ترکیه

به موازات افزایش شمار مبتلایان و فوتی‌های ویروس کرونا در ترکیه به ۸۶ هزار و ۳۰۶ مبتلا و ۲۰۱۷ فوتی، دومین قرنطینه ۴۸ ساعته در این کشور به اتمام رسید. وزارت کشور ترکیه با صدور بیانیه‌ای از پایان دومین قرنطینه سراسری ۴۸ ساعته در ۳۱ استان این کشور خبر داد. این دومین بار بود که ترکیه در هفته‌های اخیر به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا به اعمال مقررات منع آمد و شد اقدام کرد.

* عراق

منابع خبری از افزایش آمار مبتلایان به ویروس کرونا در عراق خبر دادند. وزارت بهداشت عراق از ثبت ۲۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش آمار مبتلایان به بیش از ۱۵۰۰ نفر خبر داد. مقامات عراق قوانین و مقررات مربوط به شرایط کرونا در این کشور را دوباره و تا تاریخ ۲۲ مه تمدید کردند. کمیته عالی بهداشت و سلامت عراق اعلام کرد که همه مؤسسات آموزشی و مراکز دینی، قهوه‌خانه‌ها و اماکن ورزشی و مراکز خرید و تالارها همچنان بسته خواهند بود و برگزاری مراسم ختم و عروسی نیز تا اطلاع ثانوی ممنوع است.

* سوریه

منابع سوری از جان باختن یک مبتلای دیگر به ویروس کرونا در سوریه خبر دادند. وزارت بهداشت سوریه اعلام کرد یکی دیگر از مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور جان خود را از دست داد تا آمار فوتی ها به سه نفر افزایش یابد. وزارت بهداشت سوریه همچنین از ثبت یک مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و افزایش آمار مبتلایان به ۳۹ نفر خبر داد.

* کویت

وزیر بهداشت کویت از بررسی اعمال منع آمد و شد سراسری در این کشور بعد از پایان روند خارج کردن شهروندان کویتی از کشورهای دیگر خبر داد. باسل الصباح، در کنفرانس خبری گفت: منع آمد و شد سراسری که کابینه در دو منطقه جلیب الشیوخ و المهبوله در مرحله پیشین تصویب کرده بود، نتیجه داد و تعدادی از موارد ابتلا بعد از انجام آزمایش ها توسط کادرهای پزشکی شناسایی شدند و خدمات پزشکی از طریق ایجاد بیمارستان‌های صحرایی برای خدمت‌رسانی به ساکنان این دو منطقه ارائه شد.

* عمان

وزارت بهداشت عمان از ثبت ۸۶ مورد جدید ابتلا به کرونا و افزایش آمار مبتلایان به ۱۲۶۶ نفر خبر داد. این وزارتخانه همچنین از جان باختن یک مبتلای دیگر و افزایش آمار جان باختگان به هفت نفر خبر داد.

* فلسطین اشغالی

همزمان با هشدار متخصصان درمانی درباره آماده نبودن رژیم صهیونیستی برای موج دوم شیوع ویروس کرونا، آمارها از صعودی بودن روند این بیماری در فلسطین اشغالی حکایت دارد. علیرغم تدابیر سختگیرانه و قرنطینه عمومی که طی یک ماه گذشته در فلسطین اشغالی برقرار شده بود، ویروس «کووید۱۹» همچنان در حال گسترش در این منطقه است. وزارت بهداشت این رژیم گزارش داد از روز گذشته ۲۹۱ نفر دیگر به ویروس کرونا مبتلا شدند که با احتساب تعداد ابتلاهای جدید، شمار کل مبتلایان به ویروس کرونا در فلسطین اشغالی به ۱۳ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت که حال ۱۵۰ نفر از آنها وخیم است. همچنین با جان باختن ۱۵ نفر دیگر، تعداد قربانیان کرونا در فلسطین اشغالی نیز به ۱۷۳ نفر افزایش یافت.

* افغانستان

مقامات افغانستان اعلام کردند، نتیجه آزمایش کرونای ۴۰ تن از کارکنان کاخ ریاست جمهوری این کشور مثبت بوده و اشرف غنی را وادار به خود قرنطینگی کرده است. وزارت بهداشت افغانستان هم اعلام کرد با احتساب ثبت ۳۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور، شمار مبتلایان از ۱۰۰۰ تن عبور کرد. وزارت بهداشت افغانستان اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۳۰ مورد مثبت ویروس کرونا در ولایت‌های کابل، هرات، کنر، لغمان و ننگرهار به ثبت رسیده است.

* پاکستان

علیرغم تلاش دولت پاکستان برای مهار کرونا از طریق قرنطینه عمومی تعداد مبتلایان به این بیماری به بیش از ۸۰۰۰ نفر رسید. روز گذشته تعداد مبتلایان به کرونا در پاکستان نسبت به روز قبل از آن افزایش چشمگیری داشت و شمار مبتلایان به کرونا ۸۴۱۱ نفر اعلام شد و این ویروس تاکنون جان ۱۶۷ نفر را در نقاط مختلف پاکستان گرفته است. این در حالی است که دولت با لغو همه پروازها تا ۱۰ روز آتی و تشویق مردم به عدم خروج از منزل همچنان در تلاش است زنجیره انتقال کرونا را قطع کند.

* هند

به دنبال انتشار شایعه کاهش ممنوعیت‌های قرنطینه عمومی در هند، هزاران هندی به بازارها آمدند و مقابل مغازه‌ها صف‌های طولانی تشکیل دادند. حضور هزاران هندی در بازارها و تشکیل صف های طولانی نگرانی های جدی را برای مسئولان دولت هند به وجود آورده است. به دنبال صدور مجوز از سوی دولت برای برخی مشاغل خاص که مورد نیاز مردم تلقی می شوند هزاران هندی به بازار شهرهای مختلف هجوم بردند تا از خدمات مختلف استفاده کنند. در حال حاضر آمار مبتلایان به کرونا در هند به ۱۷ هزار و ۲۶۵ نفر رسیده و این ویروس تاکنون ۵۴۳ نفر را به کام مرگ کشانده است.

* ژاپن

وزیر امور خارجه ژاپن اعلام کرد اقتصاد کشورش به دلیل پاندمی کرونا با شدیدترین بحران پس از جنگ جهانی دوم روبه‌رو است. توشیمیتسو موتگی همچنین از تصویب بسته یک تریلیون دلاری برای نجات اقتصاد این کشور توسط کابینه شینزو آبه خبر داد و گفت: تاثیر بحران کرونا بر اقتصاد جهان و همچنین بر ژاپن بسیار جدی است. طرح دولت ژاپن شامل پرداخت مستقیم به شهروندان و کمک مالی به مشاغل است.

* کره شمالی

یک پزشک اهل کره شمالی که در زمان شیوع سارس و آنفولانزا در این کشور بود و حالا به کره جنوبی گریخته، ادعای دولت پیونگ یانگ را درباره “ویروس صفر” مربوط به کرونا کذب خواند. چویی جونگ هون، پزشک اهل کره شمالی در گفتگو با آسوشیتدپرس گفت: من به همراه سایر پزشکان در این کشور کیت‌های آزمایش نداشتیم و در عین کار در بیمارستان به ندرت دستمزدها پرداخت می‌شد و از همه مهمتر اگر هم تجهیزاتی در اختیار داشتیم همگی قدیمی بودند، به همین دلیل اغلب نمی‌شد تشخیص داد که چه کسی بیمار است و حتی پس از فوت افراد هم چنین تشخیصی امکان پذیر نبود. وی که سال ۲۰۱۲ به کره جنوبی گریخت، همچنین گفت که از مقام‌های بهداشت محلی هم خواسته نمی‌شد تا موارد بیماری را تایید کرده یا آنها را به دولت مرکزی در پیونگ یانگ ارائه کنند.

* سنگاپور

از سنگاپور خبر می‌رسد که طی یک روز گذشته آزمایش ابتلای ۱۴۲۶ نفر دیگر به ویروس کرونا مثبت اعلام شده است. شمار مبتلایان به ویروس کووید۱۹ در این کشور به ۸۰۱۴ نفر افزایش یافت. همچنین تا کنون ۱۱ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در سنگاپور جان خود را از دست داده‌اند.

(آفریقا)

* مصر

سخنگوی وزارت اوقاف مصر پس از اظهاراتی در خصوص بازکردن مساجد در ماه رمضان به رغم شیوع ویروس کرونا، برکنار شد. وزیر اوقاف مصر، احمد القاضی سخنگوی این وزارتخانه را که گفته بود باز بودن مساجد در ماه مبارک رمضان برای برگزاری نماز تراویح و بدون حضور نمازگزاران را بررسی می‌کند، از سمتش برکنار کرد.

* تونس

نخست وزیر تونس از تمدید قرنطینه سراسری برای توقف شیوع ویروس کرونا تا چهارم مه خبر داد. الیاس الفخفاخ اعلام کرد، این کشور اقدامات مربوط به قرنطینه سراسری برای مهار خطر ویروس کرونا را تا چهارم مه تمدید کرده است و محدودیت‌های اعمال شده بر روی برخی فعالیت‌های اقتصادی به طور تدریجی کاهش خواهد یافت. وزارت بهداشت تونس اعلام کرد، ۱۳ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا ثبت شده و تعداد مبتلایان به این ویروس هم به ۸۷۹ مورد افزایش یافته است.

۱۶۶ هزار کشته در جهان

رسانه های خارجی اعلام کردند که شمار جان باختگان بیماری کووید ۱۹ در جهان به ۱۶۶ هزار نفر رسید. روند ابتلا و فوت ناشی از بیماری کووید ۱۹ در جهان همچنان رو به رشد است و بر اساس تازه ترین آمار ابتلا به کرونا در جهان، تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در دنیا به دو میلیون و ۴۰۷ هزار و ۴۳۹ تن رسید. گفته می شود ۶۲۵ هزار نفر نیز بهبود پیدا کرده اند. گفتنی است ویروس کرونا که برای اولین بار در شهر ووهان چین مشاهده شد، درحال حاضر به بیش از ۲۰۰ کشور جهان سرایت کرده است. ویروس‌های کرونا خانواده‌ای از ویروس‌ها هستند که باعث ایجاد بیماری‌هایی در پستانداران و پرندگان می‌شوند. این بیماری در انسان، باعث ایجاد عفونت‌های تنفسی می‌شود که عموماً خفیف هستند. اشکال نادرتر ابتلا به این ویروس باعث ایجاد بیماری‌هایی نظیر «نشانگان تنفسی حاد» (سارس)، «نشانگان تنفسی خاورمیانه» (مرس) و کووید ۱۹ می‌شوند که می‌توانند مرگبار باشند.

نسخه مناسب چاپ