رئیس دانشگاه تهران به نقش موثر دانشگاه ها و مراکز علمی پژوهشی در ارائه راهکارهایی برای مدیریت در دوران شیوع کرونا و پس از شیوع این ویروس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اکثر مشاغل کشور تحت تاثیر شیوع این ویروس آسیب دیدند و شاید حقوق بگیران دولت تنها کسانی بودند که حاشیه امن درآمدی داشتند. بنابراین دانشگاهها باید با ارائه راهکارهایی اقتصادی و اجتماعی برای حل این معضل نقش موثری ایفا کنند.
به گزارش ایسنا، محمود نیلی احمدی آبادی در بیست و هفتمین اجلاس روسای دانشگاه های بزرگ در دانشگاه تربیت مدرس گفت: بحث کروناویروس موضوعی است که هنوز دنیا نتوانسته به خوبی آن را مدیریت کند و میتوانیم بگوییم تقریبا همه دنیا در یک شرایط مبهم حرکت میکنند و این موضوعی است که هیچ کشوری چه در بحث درمان و چه در بحث مدیریت نمیتواند ادعایی در خصوص آن داشته باشد و راه حل روشن و مشخصی را ارائه دهد. چرا که همه یک شرایط مشابهی را تجربه میکنند و شاید در این میان دانشگاهها بتوانند نقش بزرگتری را ایفا کنند.
دکتر نیلی تاکید کرد: اولین اقدامی که ما باید در دانشگاهها در مواجهه با شیوع ویروس کرونا انجام میدادیم مدیریت دانشگاه ها در شرایط بحران بود. به هر حال تعطیلی این مراکز و حرکت به سمت آموزش مجازی یک تصمیم بسیار درستی بود. به نظر من این امر برای کشور دستاورد بزرگی بود. اینکه دانشگاههای بزرگ ما به سرعت توانستند از زیر ساختهای الکترونیکی خود در راستای ارائه آموزشهای مجازی استفاده کنند تا کلاس های آموزشی از شکل حضوری به سمت آموزشهای مجازی بروند.
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: تجربه آموزشهای الکترونیکی نشان داد که میتوان از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد. به همین جهت گروههایی که همواره ساز مخالفت میزنند فضایی را در کشور در مخالفت با این آموزشها راه اندازی کردند و تداوم شیوه آموزش مجازی دانشگاهها و نحوه امتحانات یکی از مباحثی است که امروز در خصوص آن بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت تا نقصهای آن نیز مورد بررسی قرار بگیرد.
دکتر نیلی تاکید کرد: ارائه راهکارها برای عبور از بحرانهای فعلی یکی از انتظاراتی است که از دانشگاه ها میرود و ما در این زمینه پیشنهاداتی را به دولت ارائه دادیم. امیدوار هستم نشستهای مربوط به این موضوع را با قدرت ادامه بدهیم و بیاندیشیم که چگونه در شرایط فعلی و همچنین بعد از کرونا کشور را اداره کنیم. یادمان باشد به دلیل کم تجربگی جهان در حوزه مقابله با کرونا هر کشوری که اقدام مفید و موثر انجام بدهد الگویی برای سایر کشورها خواهد بود. چرا که همه دنیا تشنه یادگیری در این زمینه
هستند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین در خصوص میزان فعالیت مراکز علمی و فناوری کشور برای حل بحران ناشی از شیوع کروناویروس افزود: شاید نقیصهای که در این زمینه وجود دارد این است که یک ستاد ملی مدیریت علم و فناوری برای مقابله با کرونا در کشور وجود ندارد. با پیشبینیهایی که میشود هم به لحاظ درمان و هم واکسن این موضوع در کوتاه مدت به قطعیت نخواهد رسید. ما باید بیش از گذشته در این زمینه فعال شویم و امیدوارم افتخار پیدا کردن یک داروی قطعی یا واکسن نصیب ایرانیان شود و شرط این موفقیت این است که هم پول هزینه کنیم و هم اینکه ستادی شکل بگیرد که این سازمان در سطح کشور فعالیت خود را انجام دهد.
وی تاکید کرد: دانشگاه های وزارت علوم با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند در زمینه انجام فعالیتهای علمی در حوزه مقابله با کرونا را انجام دهد. دستاوردهای خوبی نیز داشتیم. من فکر میکنم اگر هم راستا بشویم موفق خواهیم شد و چون کرونا همه ارکان جامعه را تحت تاثیر قرار داده است تصور نمیکنم حوزهای در کشور باشد که دانشگاه ها نتوانند در آن وارد شوند و شاید در آغاز به نظر رسید که بهداشت و درمان و پزشکی در این موضوع اهمیت بیشتری دارد، اما طبیعتا پزشکی و درمان نیز به تبعیت از شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور میتواند این موضوع را مدیریت کند. با توجه به اینکه تختهای بیمارستانی و پزشکان محدود هستند بنابراین انتظار میرود ما دانشگاهها بار این پزشکان را نیز کم کنیم.