به گزارش شادا، وزارت اقتصاد طی اطلاعیهای فراخوان واگذاری و پذیره نویسی واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) یا «واسطهگری مالی یکم» را منتشر کرد.
در این اطلاعیه آمده است: این واگذاری فرصت بی نظیری را برای ورود آحاد جامعه به سرمایهگذاری در سهام شرکتهای معتبری که دولت با هدف مردمی کردن اقتصاد و امکان دسترسی آحاد مردم کشور به بازار سرمایه و انتفاع از رشد این بازار قصد انجام آن را دارد، فراهم میآورد.
این اطلاعیه افزوده است: ویژگی بارز این واگذاری، بهره مندی همه ایرانیان، از تخفیف ۲۰ درصدی است.
همچنین سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی) ۲ میلیون تومان تعیین شده و پذیره نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکانپذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.
پذیره نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاریهای بورس و سامانههای آنلاین معاملاتی و درگاههای غیرحضوری و حضوری بانکهای منتخب و برای اشخاص فاقد کد بورسی از طریق درگاههای غیرحضوری و حضوری بانکهای منتخب صورت میپذیرد.
شروع پذیره نویسی از تاریخ ۱۴ر۲ر۹۹ و پایان پذیره نویسی ۳۱ر۲ر۹۹ خواهد بود و مخاطبان برای آگاهی از متن کامل این فراخوان میتوانند به پورتال وزارت اقتصاد www. mefa.ir ، شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا) www.shada.ir و پایگاه اطلاع رسانی صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF) ” واسطهگری مالی یکم” www.mefa. etf.ir مراجعه کنند.در این فراخوان آمده است: در اجرای جز (۲) بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و مصوبات هیأت محترم وزیران در این زمینه، وزارت امور اقتصادی و دارایی به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران قصد دارد باقیمانده سهام خود در بانکهای ملت، تجارت و صادرات ایران و بیمه های البرز و اتکایی امین را واگذار کند.
این امر از طریق پذیره نویسی واحدهای سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری قابل معامله (ETF ) “واسطهگری مالی یکم” انجام خواهد شد و فرصت بی نظیری برای ورود آحاد جامعه به سرمایهگذاری در سهام شرکتهای معتبری است که دولت با هدف مردمی کردن اقتصاد و امکان دسترسی آحاد مردم کشور به بازار سرمایه و انتفاع از رشد این بازار، قصد انجام آن را دارد:
۱- ویژگی بارز این واگذاری، بهره مندی همه ایرانیان از تخفیف ۲۰ درصدی است، سقف سرمایه گذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی) دو میلیون تومان تعیین شده و پذیره نویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکانپذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.
۲- قیمت سهام تشکیل دهنده واحدهای سرمایه گذاری صندوق در روز آغاز پذیره نویسی، متوسط قیمت سهام در سی روز گذشته (منتهی به انتشار این آگهی) با احتساب ۲۰ درصد تخفیف بند (۱) (که ۵ واحد درصد از آن به عنوان دارایی سرمایه گذاران و به منظور انجام عملیات بازارگردانی نزد صندوق نگهداری خواهد شد) است.
۳- پذیره نویسی واحدهای سرمایه گذاری موضوع این دستورالعمل صرفاً شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی نمیتوانند در پذیره نویسی شرکت کنند و استفاده از حساب آنها برای پرداخت وجوه امکانپذیر نیست.
۴- شروع پذیره نویسی از تاریخ ۱۴ر۲ر۹۹ و پایان پذیره نویسی هم ۳۱ر۲ر۹۹ خواهد بود.
۵- پذیره نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) از طریق کارگزاریهای بورس و سامانههای آنلاین معاملاتی و درگاههای غیرحضوری و حضوری بانکهای منتخب و برای اشخاص فاقد کد بورسی، از طریق درگاههای غیرحضوری و حضوری بانکهای منتخب صورت میپذیرد.
۶- به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، هموطنان عزیز جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانکها و کارگزاریها جداً پرهیز کرده و پذیره نویسی را از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاریها و سامانههای آنلاین معاملاتی و درگاههای غیرحضوری بانکها انجام دهند.
۷- متقاضیان دارای حساب در هریک از بانکهای منتخب میتوانند از طریق مراجعه به درگاههای غیرحضوری و حضوری که توسط بانکهای مربوطه اطلاع رسانی خواهد شد و با ورود حداقل اطلاعات مورد نیاز، نسبت به پذیره نویسی واحدهای سرمایه گذاری مزبور اقدام کنند. چنانچه متقاضی به درگاههای غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است، مراجعه کند، بانکها مکلف به پذیرش وی و دریافت اطلاعات مطابق بند (۸) این دستورالعمل هستند.
۸- اطلاعات مورد نیاز برای پذیره نویسی، اقلامی از جمله نام، نام خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کد پستی و شماره تلفن همراه است.
۹- داشتن کد بورسی برای پذیره نویسی الزامی نیست.
لیکن متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از دو ماه به بعد از تخصیص امکان پذیر است، میتوانند به تدریج طی ماههای آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی مطابق رویههای شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.
از سوی دیگر رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: افرادی که به بازار سرمایه ورود میکنند به ویژه تازه واردها از شرکتهای مشاوره، سبدگردان سهام و ظرفیت صندوقهای سرمایه گذاری در خرید و فروش استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن قالیباف اصل افزود: اگرچه آمدن به بازار سرمایه کار پسندیدهای است، اما تقاضای من از مردم این است که از خرید و فروش مستقیم در بازار بورس پرهیز کنند و در این باره از افراد مجوزدار و شناسنامه دار مشاوره بگیرند؛ البته سرمایه گذار مسئول تصمیمات خود است، بنابراین سرمایه گذار باید دقت کند و با قبول مسئولیت اقدام به سرمایه گذاری کند.
وی با بیان اینکه اندازه بازار سرمایه در مقایسه با گذشته بسیار متفاوت شده است، گفت: شستا حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان همان روز اول ورود به بورس قیمت خورد و ۱۰ درصد سهام را عرضه کرد که به سرعت این سهام توسط بازار جذب شد و حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر شرکت کردند و خرید انجام دادند. این آمار نشان میدهد ظرفیت بازار بزرگ شده و موجب شده توجه مردم به بازار سرمایه جلب شود؛ از آنجا که در بخشهای دیگر مانند ارز، سکه و مسکن فرصتی وجود ندارد به سمت بازار سرمایه میآیند.