سرویس خارجی: سخنگوی سازمان ملل درباره وقوع جنگها و مهاجرتهای بیشتر در دنیا در سایه بحران کرونا هشدار داد و این بحران را بزرگترین چالش از زمان تأسیس این نهاد بینالمللی دانست.
“ملیسا فلمینگ”، عواقب بحران کرونا را بزرگترین چالش برای سازمان ملل متحد از زمان تأسیس آن در ۷۵ سال گذشته ارزیابی کرد و گفت: ما افزایش شدید فقر در کشورهای در حال توسعه و البته در کشورهای ثروتمند را خواهیم دید. وی همچنین احتمال داد که این بحران منجر به مهاجرتهای بیشتری شود.فلمینگ با بیان اینکه این بحران میتواند منجر به جنگهای بیشتری شود، گفت: امیدوارم این طور نباشد اما نگاهی به تاریخ نشان میدهد که این احتمال وجود دارد. وی تصریح کرد: یک فاجعه گرسنگی در حال شکلگیری است و بر اساس آمارهای ما صدها هزار نفر در کشورهای در حال توسعه، هراس دارند که از این ویروس جان سالم بهدر نبرند؛ نه به این دلیل که بیمار شوند بلکه آنها نگرانند که دیگر هیچ پولی نداشته باشند. در این راستا رئیس برنامه جهانی غذا هم گفت که همهگیری کروناویروس تنها بر اقتصاد کشورهای ثروتمند تاثیر نمیگذارد بلکه بر اقتصاد کشورهای درگیر جنگ و آسیب پذیر هم تاثیرگذار است که میلیونها تن از سکنه آنها با قحطی روبرو هستند. دیوید بیسلی گفت، به رهبران جهان گفته که حفظ زنجیره غذایی مهم است و موانع بسیار زیادی بر سر آن وجود دارد که شامل مرزها و بنادر بسته، محدودیتهای صادرات، عدم تولیدات کشاورزی و مسدود بودن راهها میشود. وی ادامه داد: اگر پول و دسترسی داشته باشیم، میتوانیم از قحطی جلوگیری کرده و از وقوع فاجعه بشری ناشی از آن اجتناب کنیم اما اگر نتوانیم به تامین مالی بپردازیم، یک فاجعه رخ میدهد. این مقام مسئول همچنین خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت به دلیل اینکه جهان با مساله همه گیری ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، در آستانه یک گرسنگی همه گیر است که میتواند به یک قحطی بزرگ در ظرف چند ماه تبدیل شود. وی افزود، ۸۲۱ میلیون نفر هر شب در سراسر جهان سر گرسنه بر بالین میگذارند و ۱۳۵ میلیون تن دیگر هم با سطوح مختلف گرسنگی یا بدتر از آن روبرو هستند و حالا یک تحلیل جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهد که همه گیری کووید-۱۹ باعث
می شود ۱۳۰ میلیون تن دیگر هم تا پایان سال جاری میلادی به گرسنگان ملحق شوند.
(آمریکا)
* ایالات متحده
طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه «جان هاپکینز»، با مرگ ۱۱۲۶ مورد جدید ظرف ۲۴ ساعت گذشته، مجموع قربانیان کرونا در آمریکا به مرز ۵۵ هزار نفر رسید. آمار و ارقام منتشر شده همچنین حاکی از آن است که مجموع مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در ایالات متحده آمریکا به ۹۶۵ هزار و ۷۸۵ نفر رسیده و نیویورک همچنان با ۲۹۳ هزار و ۹۹۱ مورد ابتلا و ۲۲ هزار و ۲۷۵ مورد فوتی کانون بیماری همهگیر کرونا در آمریکا محسوب میشود. در این حال شبکه «سیانان»، احیای آمریکا بعد از غلبه بر کرونا را روندی زمانبر پیشبینی کرد که شاید سالها به طول بینجامد. «سیانان» با اشاره به محدودیتهای ناشی از همهگیری مرگبار کرونا در این کشور نوشت: رفتوآمدهای دوباره و جنبوجوش زندگی به نظر بسیار خوب میرسد اما این بازگشت به معنای عادی شدن شرایط مثل قبل نیست و همین مسئله احیای مجدد اقتصاد آمریکا را کند میکند. از سویی رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گفت بیش از ۵۰ هزار آمریکایی به دلیل بیکفایتی و خودشیفتگی ترامپ جان خود را از دست دادند.نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا از نحوه مقابله دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با شیوع ویروس کرونا به شدت انتقاد کرد. “آدام شف” که رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا و از کسانی است که طرح استیضاح ترامپ را پیش برد، گفت: بیش از ۵۰ هزار آمریکایی کشته شدند چون سنا در برکناری ترامپ از قدرت در جریان استیضاح انجام شده در ماه فوریه شکست خورد .آدام شف افزود: ترامپ نمیتواند فراتر از خود فکر کند و آمریکا را در اولویت قرار دهد؛ ما هرگز نمیتوانستیم پیشبینی کنیم که خودشیفتگی و بیکفایتی وی باعث تلفات در میان مردم آمریکا شود.
(اروپا)
* ایتالیا
۲۶۰ بیمار کرونایی دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در ایتالیا جان باختند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایتالیا، با احتساب فوتیهای جدید، شمار جانباختگان در ایتالیا به ۲۶ هزار و ۶۴۴ نفر رسیده است. ایتالیا پس از آمریکا بیشترین آمار جانباختگان کرونا در جهان را دارد. همچنین با ثبت ۲۳۲۴ مورد جدید، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا به ۱۹۷ هزار و ۶۷۵ نفر رسیده است.
* اسپانیا
شمار بیمارانی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا جان خود را از دست دادند از ۲۳ هزار نفر گذشت. بر اساس اعلام وزارت بهداشت اسپانیا، طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۸۸ نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان خود را از دست دادند. با احتساب فوتیهای جدید، شمار جانباختگان در اسپانیا به ۲۳ هزار و ۱۹۰ نفر رسید. اسپانیا پس از آمریکا و ایتالیا، بیشترین آمار جانباختگان کرونا در جهان را دارد. همچنین با ثبت ۲۸۷۰ مورد جدید، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا به ۲۲۶ هزار و ۶۲۹ نفر رسید.
* فرانسه
وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۲ نفر جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست دادند و به این ترتیب آمار کلی فوتیها به ۲۲ هزار و ۸۵۶ نفر و آمار مبتلایان به ۱۶۱ هزار و ۴۸۸ رسید. این در حالی است که دولت فرانسه به دنبال راهی برای کاهش محدودیتهای قرنطینه است. محدودیتهای عبور و مرور از اواسط ماه مارس سال جاری میلادی در فرانسه اجرا شده است.
* انگلیس
وزارت بهداشت انگلیس از مرگ ۴۱۳ فرد دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا (بیماری کووید-۱۹) طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. با احتساب موارد جدید مرگومیر بر اثر کرونا در انگلیس طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور طبق آمارهای رسمی به ۲۰ هزار و ۷۳۲ نفر رسید. کارشناسان سلامت هشدار داده اند که ممکن است تا پایان سال جاری میلادی آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در این کشور به ۱۰۰ هزار برسد. همچنین با ثبت ۴۴۶۳ مورد جدید ابتلا، تعداد کل مبتلایان به کرونا در انگلیس به ۱۵۲ هزار و ۸۴۰ نفر رسید. از سویی «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در اولین روز بازگشت به دولت پس از ابتلا به ویروس کرونا گفت، درصورت لغو زودهنگام قرنطینه، موج دوم کرونا از راه رسیده و بسیار فاجعهبارتر خواهد بود.
* آلمان
آلمان در شبانهروز گذشته بیش از ۱۰۰۰ ابتلا و ۱۰۰ فوتی را ثبت کرد و تعداد مرگومیر این کشور به حدود ۶۰۰۰ نفر افزایش یافت. بنیاد «رابرت کخ» که یک نهاد دولت فدرال آلمان و مسئول کنترل و پیشگیری از بیماریها در این کشور است، موارد تایید شده ابتلا به کرونا در آلمان در شبانهروز گذشته را هزار و ۱۸ نفر اعلام کرد که به این ترتیب آمار مبتلایان به ۱۵۵ هزار و ۱۹۳ نفر رسید. بنابر این آمار، همچنین این کشور ۱۱۰ فوتی را ثبت کرده تا میزان مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ در آن به ۵۷۵۰ نفر برسد.
* یونان
یک روزنامه اروپایی در گزارشی اقتصاد یونان را بهعلت وابسته بودن به توریسم، بیش از سایر کشورهای اروپایی در معرض بحران کرونا ارزیابی کرد. “اساراف” سوییس در گزارشی نوشت: بعد از بحران بدهیها، یونان این اواخر داشت دوباره از نظر اقتصادی روی پای خود میایستاد که بحران کرونا آمد. گفته می شود گردشگران خارجی، جزایر یونان را از اهداف سفر خود حذف کردهاند.
* روسیه
روند افزایشی ابتلای روزانه به ویروس «کووید۱۹» در روسیه با ثبت بیش از ۶۰۰۰ نفر همچنان ادامه دارد و تعداد کل مبتلایان در این کشور از ۸۷ هزار نفر بیشتر شد. مرکز مبارزه با شیوع کرونا در روسیه گزارش داد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۱۹۸ مورد جدید ابتلا به این بیماری در روسیه ثبت شده و همچنین ۴۷ بیمار مبتلا به کرونا نیز جان خود را از دست دادهاند. بدین ترتیب شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در روسیه به ۸۷ هزار و ۱۴۷ نفر و تعداد کل جان باختگان به ۷۹۴ تن افزایش پیدا کرد.
(آسیا)
* ترکیه
همزمان با اعلام افزایش شمار مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در ترکیه به بیش از ۱۱۰ هزار نفر، دولت این کشور برخی محدودیتهای قرنطینه در ۴۴ استان را برداشت. طبق اعلام وزارت کشور ترکیه مقررات قرنطینه در ۱۷۷ منطقه در ۴۴ استان لغو شده اما در ۱۶۲ منطقه قرنطینه همچنان پابرجاست. به گزارش آناتولی، آخرین آمار و ارقام رسمی در ترکیه نشان میدهد که ویروس کرونا ۱۱۰ هزار و ۱۳۰ مبتلا و ۲۸۰۵ فوتی در این کشور داشته است.
* امارات
بحران کرونا و کاهش شدید عرضه و تقاضای نفت در جهان، بزرگترین مرکز ذخیره نفتی خاورمیانه در امارات را به تعطیلی کشاند. ایستگاه نفتی امارات «الفجیره» کشور امارات به عنوان بزرگترین مرکز ذخیره نفت خاورمیانه بسته شد. این امر به دنبال تولید بیش از اندازه نفت در سطح جهان و جنگ قیمتها میان روسیه و عربستان و کاهش عرضه جهانی آن صورت گرفت. در این حال وزارت بهداشت امارات اعلام کرد: با مرگ پنج تن دیگر شمار قربانیان ویروس کرونا به ۷۶ تن افزایش یافت. همچنین ۵۳۶ مورد جدید آلودگی به این ویروس مشاهده شده و شمار مبتلایان نیز به ۱۰ هزار و ۳۴۹ تن رسید.
* عربستان سعودی
وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد: سه تن دیگر از بیماران کرونایی فوت کردند و شمار قربانیان این ویروس به ۱۳۹ تن افزایش یافت. تعداد مبتلایان نیز به ۱۷ هزار و ۵۲۲ تن رسید.
* کویت
وزارت بهداشت کویت اعلام کرد: یک شهروند ایرانی مقیم کویت بر اثر کرونا فوت کرد و شمار قربانیان به ۲۰ تن افزایش یافت. تعداد مبتلایان نیز به ۳۰۷۵ تن رسید.
* قطر
بنا بر اعلام وزارت بهداشت قطر، با تشخیص ۹۲۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به ۱۰ هزار و ۲۸۷ تن افزایش یافت.
* عمان
وزارت بهداشت عمان اعلام کرد: ۹۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت شده و شمار مبتلایان به ۱۹۹۸ تن افزایش یافت. تاکنون بر اثر این ویروس ۱۰ تن نیز فوت کرده اند.
* بحرین
بر اساس اعلام وزارت بهداشت بحرین، با تشخیص ۴۴ مورد جدید شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۶۲۰ تن افزایش یافت.
* لبنان
پس از آنکه دولت لبنان تدابیر ویژه مقابله با کرونا در این کشور را کاهش داد، معترضان به وضعیت اقتصادی و معیشتی بار دیگر به خیابانها آمدند. همزمان با آغاز اولین مرحله از کاهش تدابیر لازم برای مقابله با کرونا، معترضان لبنانی به خیابانها بازگشتند و مسیرها در مناطق مختلف را با لاستیکهای مشتعل بستند. در این حال وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد: سه مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا مشاهده شده و مجموع مبتلایان به این ویروس به ۷۰۷ تن رسید. تاکنون ۲۴ تن بر اثر کرونا جان باخته اند.
* فلسطین اشغالی
«یاکوف لیتزمن» وزیر بهداشت اسرائیل بهطور رسمی از سمت خود کنارهگیری کرد. لیتزمن، که از سال ۲۰۰۹ مقام معاون و وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی را برعهده داشت، بهدلیل عدم توانایی در اداره کردن اوضاع بهدلیل بحران ویروس کرونا بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته بود. آمار مبتلایان در مناطق اشغالی به ۱۵ هزار و ۴۴۳ نفر رسیده که از این تعداد، ۱۳۳ نفر وضعیت وخیمی دارند.
* افغانستان
با شناسایی ۱۷۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در افغانستان، تعداد مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ در این کشور به ۱۷۰۳ تن رسید. براساس اعلام وزارت بهداشت افغانستان در ۲۴ ساعت گذشته هفت نفر جان باختند و تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا در این کشور به ۵۷ نفر رسید.
* پاکستان
وزارت بهداشت پاکستان
تازه ترین آمار مبتلایان به کرونا در این کشور را منتشر کرد و از مرگ ۲۸۱ نفر خبر داد. وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: تعداد مبتلایان به کرونا ۱۳ هزار و ۳۲۸ نفر شده است. این وزارتخانه مرگ ۲۸۱ پاکستانی را بر اثر ابتلا به کرونا تأیید کرد.
(آفریقا)
* الجزایر
الجزایر با ثبت ۴۱۹ مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا بیشترین آمار فوتی ها در قاره آفریقا را به خود اختصاص داده است و مصر با ۲۹۴ فوتی، مغرب با ۱۵۹ فوتی، آفریقای جنوبی با ۸۶ فوتی و کامرون با ۵۳ فوتی در مکان های بعدی قرار دارند.
* مغرب
وزارت بهداشت مغرب از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد ۱۶۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به ثبت رسیده است. بر اساس این گزارش ۴۰۶۵ نفر در مغرب به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۱۶۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
* آفریقای جنوبی
جمهوری آفریقای جنوبی با داشتن ۴۳۶۱ بیمار مبتلا به ویروس کرونا بیشترین آمار مبتلایان را در آفریقا به خود اختصاص داده است.
* سودان
بنا به اعلام وزارت بهداشت سودان، طی ۲۴ ساعت گذشته با فوت چهار تن دیگر، مجموع قربانیان کرونا در این کشور به ۲۱ تن رسید. همچنین با تشخیص ۲۴ مورد جدید شمار مبتلایان به ۲۳۷ تن افزایش یافت.
افزایش مبتلایان در جهان
برآوردهای وبگاه «وُرلداُمتر» نشان میدهد تعداد کسانی که در جهان به ویروس «کووید۱۹» مبتلا شدهاند از مرز سه میلیون نفر فراتر رفت. لحظه نگارش این خبر، سه میلیون و ۲۸۷۶ در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شدهاند و ۲۰۷ هزار و ۷۱ نفر نیز بر اثر آن جان خود را از دست دادهاند. در مقابل اما فقط حدود ۸۸۲ هزار نفر از بند این بیماری رهایی پیدا کرده و سلامت خود را به دست آوردهاند.یکی از نکات قابل توجه آمارهای روند شیوع ویروس کرونا، مدت زمان افزایش شمار مبتلایان است. بر اساس بررسیهای آماری، ۹۳ روز طول کشید تا یک میلیون نفر در جهان به این ویروس مبتلا شوند، ۱۳ روز زمان نیاز بود تا این رقم به دو میلیون نفر برسد، اما این بار ۱۲ روزه از مرز سه میلیون نفر عبور کرد.
“ملیسا فلمینگ”، عواقب بحران کرونا را بزرگترین چالش برای سازمان ملل متحد از زمان تأسیس آن در ۷۵ سال گذشته ارزیابی کرد و گفت: ما افزایش شدید فقر در کشورهای در حال توسعه و البته در کشورهای ثروتمند را خواهیم دید. وی همچنین احتمال داد که این بحران منجر به مهاجرتهای بیشتری شود.فلمینگ با بیان اینکه این بحران میتواند منجر به جنگهای بیشتری شود، گفت: امیدوارم این طور نباشد اما نگاهی به تاریخ نشان میدهد که این احتمال وجود دارد. وی تصریح کرد: یک فاجعه گرسنگی در حال شکلگیری است و بر اساس آمارهای ما صدها هزار نفر در کشورهای در حال توسعه، هراس دارند که از این ویروس جان سالم بهدر نبرند؛ نه به این دلیل که بیمار شوند بلکه آنها نگرانند که دیگر هیچ پولی نداشته باشند. در این راستا رئیس برنامه جهانی غذا هم گفت که همهگیری کروناویروس تنها بر اقتصاد کشورهای ثروتمند تاثیر نمیگذارد بلکه بر اقتصاد کشورهای درگیر جنگ و آسیب پذیر هم تاثیرگذار است که میلیونها تن از سکنه آنها با قحطی روبرو هستند. دیوید بیسلی گفت، به رهبران جهان گفته که حفظ زنجیره غذایی مهم است و موانع بسیار زیادی بر سر آن وجود دارد که شامل مرزها و بنادر بسته، محدودیتهای صادرات، عدم تولیدات کشاورزی و مسدود بودن راهها میشود. وی ادامه داد: اگر پول و دسترسی داشته باشیم، میتوانیم از قحطی جلوگیری کرده و از وقوع فاجعه بشری ناشی از آن اجتناب کنیم اما اگر نتوانیم به تامین مالی بپردازیم، یک فاجعه رخ میدهد. این مقام مسئول همچنین خطاب به شورای امنیت سازمان ملل گفت به دلیل اینکه جهان با مساله همه گیری ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند، در آستانه یک گرسنگی همه گیر است که میتواند به یک قحطی بزرگ در ظرف چند ماه تبدیل شود. وی افزود، ۸۲۱ میلیون نفر هر شب در سراسر جهان سر گرسنه بر بالین میگذارند و ۱۳۵ میلیون تن دیگر هم با سطوح مختلف گرسنگی یا بدتر از آن روبرو هستند و حالا یک تحلیل جدید برنامه جهانی غذا نشان میدهد که همه گیری کووید-۱۹ باعث
می شود ۱۳۰ میلیون تن دیگر هم تا پایان سال جاری میلادی به گرسنگان ملحق شوند.
(آمریکا)
* ایالات متحده
طبق جدیدترین آمار و ارقام دانشگاه «جان هاپکینز»، با مرگ ۱۱۲۶ مورد جدید ظرف ۲۴ ساعت گذشته، مجموع قربانیان کرونا در آمریکا به مرز ۵۵ هزار نفر رسید. آمار و ارقام منتشر شده همچنین حاکی از آن است که مجموع مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در ایالات متحده آمریکا به ۹۶۵ هزار و ۷۸۵ نفر رسیده و نیویورک همچنان با ۲۹۳ هزار و ۹۹۱ مورد ابتلا و ۲۲ هزار و ۲۷۵ مورد فوتی کانون بیماری همهگیر کرونا در آمریکا محسوب میشود. در این حال شبکه «سیانان»، احیای آمریکا بعد از غلبه بر کرونا را روندی زمانبر پیشبینی کرد که شاید سالها به طول بینجامد. «سیانان» با اشاره به محدودیتهای ناشی از همهگیری مرگبار کرونا در این کشور نوشت: رفتوآمدهای دوباره و جنبوجوش زندگی به نظر بسیار خوب میرسد اما این بازگشت به معنای عادی شدن شرایط مثل قبل نیست و همین مسئله احیای مجدد اقتصاد آمریکا را کند میکند. از سویی رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا گفت بیش از ۵۰ هزار آمریکایی به دلیل بیکفایتی و خودشیفتگی ترامپ جان خود را از دست دادند.نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا از نحوه مقابله دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با شیوع ویروس کرونا به شدت انتقاد کرد. “آدام شف” که رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا و از کسانی است که طرح استیضاح ترامپ را پیش برد، گفت: بیش از ۵۰ هزار آمریکایی کشته شدند چون سنا در برکناری ترامپ از قدرت در جریان استیضاح انجام شده در ماه فوریه شکست خورد .آدام شف افزود: ترامپ نمیتواند فراتر از خود فکر کند و آمریکا را در اولویت قرار دهد؛ ما هرگز نمیتوانستیم پیشبینی کنیم که خودشیفتگی و بیکفایتی وی باعث تلفات در میان مردم آمریکا شود.
(اروپا)
* ایتالیا
۲۶۰ بیمار کرونایی دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در ایتالیا جان باختند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت ایتالیا، با احتساب فوتیهای جدید، شمار جانباختگان در ایتالیا به ۲۶ هزار و ۶۴۴ نفر رسیده است. ایتالیا پس از آمریکا بیشترین آمار جانباختگان کرونا در جهان را دارد. همچنین با ثبت ۲۳۲۴ مورد جدید، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایتالیا به ۱۹۷ هزار و ۶۷۵ نفر رسیده است.
* اسپانیا
شمار بیمارانی که بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در اسپانیا جان خود را از دست دادند از ۲۳ هزار نفر گذشت. بر اساس اعلام وزارت بهداشت اسپانیا، طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۸۸ نفر دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این کشور جان خود را از دست دادند. با احتساب فوتیهای جدید، شمار جانباختگان در اسپانیا به ۲۳ هزار و ۱۹۰ نفر رسید. اسپانیا پس از آمریکا و ایتالیا، بیشترین آمار جانباختگان کرونا در جهان را دارد. همچنین با ثبت ۲۸۷۰ مورد جدید، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسپانیا به ۲۲۶ هزار و ۶۲۹ نفر رسید.
* فرانسه
وزارت بهداشت فرانسه اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۴۲ نفر جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست دادند و به این ترتیب آمار کلی فوتیها به ۲۲ هزار و ۸۵۶ نفر و آمار مبتلایان به ۱۶۱ هزار و ۴۸۸ رسید. این در حالی است که دولت فرانسه به دنبال راهی برای کاهش محدودیتهای قرنطینه است. محدودیتهای عبور و مرور از اواسط ماه مارس سال جاری میلادی در فرانسه اجرا شده است.
* انگلیس
وزارت بهداشت انگلیس از مرگ ۴۱۳ فرد دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا (بیماری کووید-۱۹) طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. با احتساب موارد جدید مرگومیر بر اثر کرونا در انگلیس طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار قربانیان ویروس کرونا در این کشور طبق آمارهای رسمی به ۲۰ هزار و ۷۳۲ نفر رسید. کارشناسان سلامت هشدار داده اند که ممکن است تا پایان سال جاری میلادی آمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در این کشور به ۱۰۰ هزار برسد. همچنین با ثبت ۴۴۶۳ مورد جدید ابتلا، تعداد کل مبتلایان به کرونا در انگلیس به ۱۵۲ هزار و ۸۴۰ نفر رسید. از سویی «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در اولین روز بازگشت به دولت پس از ابتلا به ویروس کرونا گفت، درصورت لغو زودهنگام قرنطینه، موج دوم کرونا از راه رسیده و بسیار فاجعهبارتر خواهد بود.
* آلمان
آلمان در شبانهروز گذشته بیش از ۱۰۰۰ ابتلا و ۱۰۰ فوتی را ثبت کرد و تعداد مرگومیر این کشور به حدود ۶۰۰۰ نفر افزایش یافت. بنیاد «رابرت کخ» که یک نهاد دولت فدرال آلمان و مسئول کنترل و پیشگیری از بیماریها در این کشور است، موارد تایید شده ابتلا به کرونا در آلمان در شبانهروز گذشته را هزار و ۱۸ نفر اعلام کرد که به این ترتیب آمار مبتلایان به ۱۵۵ هزار و ۱۹۳ نفر رسید. بنابر این آمار، همچنین این کشور ۱۱۰ فوتی را ثبت کرده تا میزان مرگومیر ناشی از کووید-۱۹ در آن به ۵۷۵۰ نفر برسد.
* یونان
یک روزنامه اروپایی در گزارشی اقتصاد یونان را بهعلت وابسته بودن به توریسم، بیش از سایر کشورهای اروپایی در معرض بحران کرونا ارزیابی کرد. “اساراف” سوییس در گزارشی نوشت: بعد از بحران بدهیها، یونان این اواخر داشت دوباره از نظر اقتصادی روی پای خود میایستاد که بحران کرونا آمد. گفته می شود گردشگران خارجی، جزایر یونان را از اهداف سفر خود حذف کردهاند.
* روسیه
روند افزایشی ابتلای روزانه به ویروس «کووید۱۹» در روسیه با ثبت بیش از ۶۰۰۰ نفر همچنان ادامه دارد و تعداد کل مبتلایان در این کشور از ۸۷ هزار نفر بیشتر شد. مرکز مبارزه با شیوع کرونا در روسیه گزارش داد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۶۱۹۸ مورد جدید ابتلا به این بیماری در روسیه ثبت شده و همچنین ۴۷ بیمار مبتلا به کرونا نیز جان خود را از دست دادهاند. بدین ترتیب شمار کل مبتلایان ویروس کرونا در روسیه به ۸۷ هزار و ۱۴۷ نفر و تعداد کل جان باختگان به ۷۹۴ تن افزایش پیدا کرد.
(آسیا)
* ترکیه
همزمان با اعلام افزایش شمار مبتلایان به ویروس «کووید-۱۹» در ترکیه به بیش از ۱۱۰ هزار نفر، دولت این کشور برخی محدودیتهای قرنطینه در ۴۴ استان را برداشت. طبق اعلام وزارت کشور ترکیه مقررات قرنطینه در ۱۷۷ منطقه در ۴۴ استان لغو شده اما در ۱۶۲ منطقه قرنطینه همچنان پابرجاست. به گزارش آناتولی، آخرین آمار و ارقام رسمی در ترکیه نشان میدهد که ویروس کرونا ۱۱۰ هزار و ۱۳۰ مبتلا و ۲۸۰۵ فوتی در این کشور داشته است.
* امارات
بحران کرونا و کاهش شدید عرضه و تقاضای نفت در جهان، بزرگترین مرکز ذخیره نفتی خاورمیانه در امارات را به تعطیلی کشاند. ایستگاه نفتی امارات «الفجیره» کشور امارات به عنوان بزرگترین مرکز ذخیره نفت خاورمیانه بسته شد. این امر به دنبال تولید بیش از اندازه نفت در سطح جهان و جنگ قیمتها میان روسیه و عربستان و کاهش عرضه جهانی آن صورت گرفت. در این حال وزارت بهداشت امارات اعلام کرد: با مرگ پنج تن دیگر شمار قربانیان ویروس کرونا به ۷۶ تن افزایش یافت. همچنین ۵۳۶ مورد جدید آلودگی به این ویروس مشاهده شده و شمار مبتلایان نیز به ۱۰ هزار و ۳۴۹ تن رسید.
* عربستان سعودی
وزارت بهداشت عربستان سعودی اعلام کرد: سه تن دیگر از بیماران کرونایی فوت کردند و شمار قربانیان این ویروس به ۱۳۹ تن افزایش یافت. تعداد مبتلایان نیز به ۱۷ هزار و ۵۲۲ تن رسید.
* کویت
وزارت بهداشت کویت اعلام کرد: یک شهروند ایرانی مقیم کویت بر اثر کرونا فوت کرد و شمار قربانیان به ۲۰ تن افزایش یافت. تعداد مبتلایان نیز به ۳۰۷۵ تن رسید.
* قطر
بنا بر اعلام وزارت بهداشت قطر، با تشخیص ۹۲۹ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به ۱۰ هزار و ۲۸۷ تن افزایش یافت.
* عمان
وزارت بهداشت عمان اعلام کرد: ۹۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا ثبت شده و شمار مبتلایان به ۱۹۹۸ تن افزایش یافت. تاکنون بر اثر این ویروس ۱۰ تن نیز فوت کرده اند.
* بحرین
بر اساس اعلام وزارت بهداشت بحرین، با تشخیص ۴۴ مورد جدید شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۶۲۰ تن افزایش یافت.
* لبنان
پس از آنکه دولت لبنان تدابیر ویژه مقابله با کرونا در این کشور را کاهش داد، معترضان به وضعیت اقتصادی و معیشتی بار دیگر به خیابانها آمدند. همزمان با آغاز اولین مرحله از کاهش تدابیر لازم برای مقابله با کرونا، معترضان لبنانی به خیابانها بازگشتند و مسیرها در مناطق مختلف را با لاستیکهای مشتعل بستند. در این حال وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد: سه مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا مشاهده شده و مجموع مبتلایان به این ویروس به ۷۰۷ تن رسید. تاکنون ۲۴ تن بر اثر کرونا جان باخته اند.
* فلسطین اشغالی
«یاکوف لیتزمن» وزیر بهداشت اسرائیل بهطور رسمی از سمت خود کنارهگیری کرد. لیتزمن، که از سال ۲۰۰۹ مقام معاون و وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی را برعهده داشت، بهدلیل عدم توانایی در اداره کردن اوضاع بهدلیل بحران ویروس کرونا بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته بود. آمار مبتلایان در مناطق اشغالی به ۱۵ هزار و ۴۴۳ نفر رسیده که از این تعداد، ۱۳۳ نفر وضعیت وخیمی دارند.
* افغانستان
با شناسایی ۱۷۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در افغانستان، تعداد مبتلایان قطعی به کووید ۱۹ در این کشور به ۱۷۰۳ تن رسید. براساس اعلام وزارت بهداشت افغانستان در ۲۴ ساعت گذشته هفت نفر جان باختند و تعداد موارد فوتی ناشی از کرونا در این کشور به ۵۷ نفر رسید.
* پاکستان
وزارت بهداشت پاکستان
تازه ترین آمار مبتلایان به کرونا در این کشور را منتشر کرد و از مرگ ۲۸۱ نفر خبر داد. وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: تعداد مبتلایان به کرونا ۱۳ هزار و ۳۲۸ نفر شده است. این وزارتخانه مرگ ۲۸۱ پاکستانی را بر اثر ابتلا به کرونا تأیید کرد.
(آفریقا)
* الجزایر
الجزایر با ثبت ۴۱۹ مورد فوتی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا بیشترین آمار فوتی ها در قاره آفریقا را به خود اختصاص داده است و مصر با ۲۹۴ فوتی، مغرب با ۱۵۹ فوتی، آفریقای جنوبی با ۸۶ فوتی و کامرون با ۵۳ فوتی در مکان های بعدی قرار دارند.
* مغرب
وزارت بهداشت مغرب از افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور خبر داد و اعلام کرد ۱۶۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به ثبت رسیده است. بر اساس این گزارش ۴۰۶۵ نفر در مغرب به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۱۶۱ نفر جان خود را از دست داده اند.
* آفریقای جنوبی
جمهوری آفریقای جنوبی با داشتن ۴۳۶۱ بیمار مبتلا به ویروس کرونا بیشترین آمار مبتلایان را در آفریقا به خود اختصاص داده است.
* سودان
بنا به اعلام وزارت بهداشت سودان، طی ۲۴ ساعت گذشته با فوت چهار تن دیگر، مجموع قربانیان کرونا در این کشور به ۲۱ تن رسید. همچنین با تشخیص ۲۴ مورد جدید شمار مبتلایان به ۲۳۷ تن افزایش یافت.
افزایش مبتلایان در جهان
برآوردهای وبگاه «وُرلداُمتر» نشان میدهد تعداد کسانی که در جهان به ویروس «کووید۱۹» مبتلا شدهاند از مرز سه میلیون نفر فراتر رفت. لحظه نگارش این خبر، سه میلیون و ۲۸۷۶ در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شدهاند و ۲۰۷ هزار و ۷۱ نفر نیز بر اثر آن جان خود را از دست دادهاند. در مقابل اما فقط حدود ۸۸۲ هزار نفر از بند این بیماری رهایی پیدا کرده و سلامت خود را به دست آوردهاند.یکی از نکات قابل توجه آمارهای روند شیوع ویروس کرونا، مدت زمان افزایش شمار مبتلایان است. بر اساس بررسیهای آماری، ۹۳ روز طول کشید تا یک میلیون نفر در جهان به این ویروس مبتلا شوند، ۱۳ روز زمان نیاز بود تا این رقم به دو میلیون نفر برسد، اما این بار ۱۲ روزه از مرز سه میلیون نفر عبور کرد.