بهره برداری از مرکز مدیریت بحران مخاطرات جوی کشور
 

مرکز پایش، پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی دیروز با حضور وزیر راه و شهرسازی در تهران به بهره برداری رسید.

این مرکز با بازتعریف مرکز پیش بینی سازمان هواشناسی و برای مداخله در شرایط جوی نامناسب طراحی شده و با بهره برداری از داده‌های جوی ایستگاه‌های زمینی و امکان ارتباط با ماهواره‌های هواشناسی می‌تواند در موارد اضطراری اخطار، هشدار و اطلاعیه‌های دیگر را صادر کند.

مهندس محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح این مرکز و بهره برداری ویدئو کنفرانسی از چند طرح دیگر سازمان هواشناسی در استان‌های گلستان، مازندران، فارس و خراسان شمالی در سخنانی با اشاره به اینکه این مرکز ضمن استفاده از تصاویر دقیق هواشناسی می‌تواند در ارتباط مستقیم با سایر دستگاه‌های امدادی و خدماتی عمل کند، گفت: برخی موارد جوی نظیر طوفان نیاز به مداخله فوری دارد و باید از طریق این مرکز بلافاصله به دستگاه‌های امدادی نظیر شهرداری، اورژانس، آتش نشانی، ستاد مدیریت بحران استان‌ها و سایر دستگاه‌ها اطلاع رسانی شود.وی با اشاره به اینکه بر اساس نظرسنجی‌ها خوشبختانه ۷۳ درصد مردم به اطلاعات و هشدار‌های سازمان هواشناسی اعتماد دارند و این یک سرمایه بزرگ برای کشور محسوب می‌شود، اضافه کرد: برخلاف سال‌های گذشته دیگر مخاطرات سنگین جوی مردم و دستگاه‌ها را غافلگیر نمی‌کند و این نتیجه کار خوب جهادی و توجه به ظرفیت‌های علمی و عملی داخل کشور در این سالهاست.

وزیر راه و شهرسازی گفت: آنچه مهم است این است که شاید برای نخستین بار، این اطلاعیه‌ها و اخطار‌ها و هشدار‌ها با ادبیات درست و مناسب اطلاع رسانی می‌شود.

وی با اشاره به تلاش دولت برای نوسازی و تقویت هواشناسی با وجود همه تنگنا‌های مالی و اقتصادی کشور در سال‌های اخیر افزود: روند نوسازی و پوست اندازی هواشناسی کشور و تبدیل آن به سازمانی هوشمند و برخط و دقیق را با استفاده از ظرفیت‌های داخلی ادامه می‌دهیم.

اسلامی با اشاره به خرابی‌های حوادث سال‌های اخیر و تلاش برای بازسازی این خرابی‌ها در کوتاهترین زمان ممکن گفت: در یکی دو سال اخیر نخستین بار از حادثه سیل بهار سال گذشته بازسازی این خرابی‌ها در مدت یک سال انجام شد و مردم بلافاصله با مشارکت خود و نهاد‌ها و اعمال مدیریت همه جانبه و همکاری سایر دستگاه‌ها توانستند خانه‌های خود را بازسازی و نوسازی کنند.وی توسعه تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری در سازمان هواشناسی در کنار توسعه کمی و کیفی عوامل انسانی و بدنه کارشناسی هواشناسی را یکی از مهمترین سیاست‌های سازمان هواشناسی دانست و افزود: در همه بخش‌های کشور از قبیل کشاورزی، مدیریت منابع آب، تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، هشدار سیل و سنجش برخط میزان بارندگی‌ها باید به موضوع پیش بینی‌های هواشناسی اطمینان وجود داشته باشد و سازمان، به معیاری در برنامه ریزی بخش‌های مختلف بدل شود ضمن اینکه باید در تولید داده ها، از تولید داده‌های بی کیفیت جلوگیری شود تا ارزش و اعتبار حداکثری برای اطلاعات این سازمان محفوظ بماند.

دکتر سحر تاجبخش مسلمان معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور هم در این مراسم از ورود تجهیزات بومی سازی شده از سال آینده در شبکه هواشناسی کشور خبر داد.

وی گفت: بدنبال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، قرارداد‌های خوبی با معاونت علمی ریاست جمهوری برای بهره مندی از توان داخلی منعقد شد که امیدواریم از سال آینده این تجهیزات در شبکه هواشناسی کشور به کار گرفته شود.رئیس سازمان هواشناسی افزود: همچنین چند قرارداد مستقل برای استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان منعقد شد که امیدواریم محصولات قرارداد‌های منعقد شده با این شرکت‌ها هم به کاهش و قطع وابستگی این سازمان از خارج بیانجامد.

وی از توسعه تجهیزات هواشناسی در بخش‌های دریایی و هوایی خبر داد و گفت: سال گذشته بیش از ۵۰۰ دستگاه این صنعت کالیبره مجدد شد درحالیکه این میزان، در سال ۹۷ حدود ۲۰۰ دستگاه بود.

تاجبخش مسلمان در ادامه از افزایش ۸۰ ایستگاه هواشناسی در سال گذشته خبر داد و افزود: در سال گذشته همچنین ۵۸ ایستگاه باران سنجی و ۱۴ ایستگاه اقلیم شناسی در کشور به بهره برداری رسید.وی تخصصی شدن هواشناسی را یکی از راهبرد‌های این سازمان دانست و گفت: بجز هواشناسی کشاورزی، که پیشتر در کشور وجود داشت، امسال بدنبال ایجاد هواشناسی کوهستان هستیم و با همکاری فدراسیون کوهنوردی و اداره کل هواشناسی استان گیلان این بخش تخصصی در سازمان هواشناسی راه اندازی خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تربیت نیرو‌های متخصص را یکی از برنامه‌های مهم سازمان دانست و افزود: سال گذشته در ۱۳ دوره تخصصی، ۵۸ دانشجوی خارجی از قاره‌های آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیا و کشور‌های همسایه تربیت شد و امسال با برگزاری ۵ دوره، ۷۰ دانشجوی خارجی در کشور تربیت شدند.

وی درخصوص نیروی انسانی مورد نیاز این سازمان گفت: هم اکنون ۱۳۰۰ پست بلاتصدی در سازمان وجود دارد که در سال گذشته در دو نوبت مجوز استخدام گرفتیم و امیدواریم بزودی ۲۵۰ پست این سازمان تکمیل شود.

تاجبخش مسلمان افزود: با افزایش اعتبارات سازمانی و توزیع آن در استان ها، اعتبارات استانی هواشناسی حدود ۶ هزار درصد افزایش یافته، همچنین اعتبارات جاری سازمان هم با رشد ۱۴۰ درصدی روبرو بوده است.

نسخه مناسب چاپ