حجم تجارت خارجی به ۲/۳۸ میلیارد دلار رسید
 

رئیس کل گمرک ایران از کاهش ۵ر۱۷ درصدی صادرات در هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی میراشرفی گفت:در هفت ماهه اول امسال مقدار ۵ر۶۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲ر۱۸ میلیارد دلار سهم صادرات کشور بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۶ر۱۷ درصد و از نظر ارزشی ۲۳ درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه در هفت ماهه امسال بیش از ۸۵ میلیون تن کالا به ارزش ۲ر۳۸ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور بوده است، تاکید کرد: در این مدت سهم واردات کالا ۳ر۱۹ میلیون تن به ارزش ۲۰ میلیارد دلار بوده که از این میزان ۸ر۱۳ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شده است.

رئیس کل گمرک ایران حجم واردات ذرت در این مدت را ۸ر۵ میلیون تن ذکر کرد که این میزان در مدت مشابه پارسال ۱ر۵ میلیون تن بوده است و افزود: کشور‌های عراق با ۸ر۴ میلیارد دلار، چین با ۴ر۴ میلیارد دلار، امارات با ۲ر۲ میلیارد دلار، ترکیه با ۴ر۱۴ میلیارد دلار و افغانستان با ۳ر۱ میلیارد دلار از کشور‌های مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده اند.

وی تصریح کرد: همچنین کشور‌های چین ۱ر۵ میلیارد دلار، امارات ۷ر۴ میلیارد دلار، ترکیه ۲ر۲ میلیارد دلار، هند ۲ر۱ میلیارد دلار و المان یک میلیارد دلار کالا به ایران صادر کردند.

از سوی دیگر معاون فنی گمرک ایران اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود، براساس قوانین امور گمرکی نسبت به اعمال قانون متروکه با رعایت مقررات مربوطه برای برنج های دپو شده اقدام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، بعد از حواشی و بحث هایی که در رابطه با برنج های دپو شده در گمرک که تا بیش از ۲۳۰ هزار تن برآورد می‌شود، مطرح شد و واردکنندگان خواهان ترخیص کالای خود از گمرک به دلیل رو به فساد رفتن و کمبود آن در بازار شده بودند، اخیرا رئیس انجمن واردکنندگان برنج از حل شدن مشکل ارزی و صدور کد تخصیص ارز خبر داده و اعلام کرده بود که فعلا تمایلی به ترخیص این کالا از گمرک ندارند چرا که به نوعی برای آن ها به صرفه نبوده و قیمت برنج وارداتی با برنج داخلی برابری می‌کند.

این در حالی بود که وی و برخی دیگر از واردکنندگان و صاحبان برنج های دپو شده در گمرک و بنادر از چندی پیش با انتقاد از رویه تخصیص و تأمین ارز نسبت به کمبود برنج در بازار و ترخیص فوری آن هشدار داده بود.

معاون فنی گمرک ایران در این مورد گفت: صدور کد تخصیص ارز به هیچ عنوان به معنای مجوزی برای ترخیص برنج های دپو شده در گمرک نیست و ما هیچ اختیاری برای ترخیص این برنج ها با صدور کد تخصیص نداریم و فقط باید کد رهگیری بانک (کد ساتا) صادر شود، بنابراین با صدور کد تخصیص مشکلی برای ترخیص برنج‌ها حل نخواهد شد.مهرداد جمال ارونقی یادآور شد: تا پیش از این با وجود مصوبه ترخیص درصدی کالای اساسی از جمله برنج، با توجه به اینکه احراز و اعلام اینکه ثبت سفارشی در صف تأمین ارز است یا خیر، به عهده بانک‌های عامل است و بانک‌ها براساس بخشنامه بانک مرکزی از صدور گواهی مبنی بر قرارگیری کالا در صف تامین ارز امتناع کرده و امکان ترخیص درصدی از محموله‌های کالاهای وارداتی وجود نداشته است.

وی در رابطه با تشخیص فاسد شدن برنج های مانده در گمرک گفت: در گمرک هیچگاه اعلام نکرده ایم که برنج ها فاسد شده اند بلکه تأکید کرده‌ایم که با توجه به شرایط موجود در بنادر و کانتینرها این برنج ها رو به فاسد شدن هستند. در عین حال که تشخیص فاسد یا سالم ماندن برنج ها بر عهده دستگاه های مربوطه از جمله سازمان کشاورزی و سازمان ملی استاندارد است و تا زمانی که مجوز معتبر آن ها به ما اعلام نشود، ترخیص صورت نخواهد گرفت.

معاون فنی گمرک ایران با اشاره به اینکه برنج وارداتی از مدت ها قبل به گمرک اظهار شده و ترخیص آن ها صورت نگرفته و در حال حاضر انجمن واردکنندگان برنج نداشتن تمایل خود را برای ترخیص اعلام کرده است، گفت: بر این اساس گمرک ایران طبق قوانین امور گمرکی اقدام کرده و قانون متروکه را با رعایت مقررات، برای برنج های رسوبی در گمرک اعمال خواهد کرد.

وی یادآور شد: در صورتی که گمرک برنج های دپو شده که حدود ۲۳۰ هزار تن برآورد می شود را متروکه اعلام کند آنگاه این محموله برای تعیین تکلیف به سازمان اموال تملیکی سپرده می شود.

نسخه مناسب چاپ