رئیسجمهور آمریکا در جدیدترین اقدام در راستای تشکیک در نتیجه انتخابات ریاستجمهوری روز جمعه از دادگاههای فدرال خواست مانع طولانی شدن شمارش آرا توسط برخی ایالتها شوند. این در حالی است که با توجه به مجزا بودن قوانین ایالتی در آمریکا و شرایط ویژه برگزاری انتخابات امسال، برخی ایالتها قصد دارند آرایی را که بعد از تاریخ سوم نوامبر به دستشان میرسد به شرطی که قبل از این تاریخ پست شده باشند، محاسبه کنند.پیشتر دیوان عالی آمریکا درخواست ترامپ برای جلوگیری از دریافت آرای پستی در ایالت کارولینای شمالی پس از پایان مهلت انتخابات را رد کرد؛ اما دادگاه فدرال ایالت مینهسوتا برنامه این ایالتِ تحت کنترل دموکراتها برای دریافت آرای پستی پس از روز انتخابات را غیرقانونی اعلام کرد.ترامپ با علم به این که شمارش آرای همه مردم در شب انتخابات و فردای آن به دلیل تعداد بالای آرای پستی و آرایی که هنوز ممکن است به دست مقامات مسئول انتخابات نرسیده باشد، ممکن نیست، در توییتی جدید نوشت باید شمارش آرا در روز انتخابات به پایان برسد.این مواضع، در کنار صحبتهای او با این مضمون که تنها در صورتی وی بازنده انتخابات خواهد بود، که در آن «تقلب گسترده» شده باشد، سیگنالهایی است که احتمال عدم پذیرش نتیجه از سوی او و اعلام پیروزی زودهنگام را مخابره میکند.
در طرف دیگر حزب دموکرات با توجه به پیشتازی بایدن در نظرسنجیهای ایالتهای کلیدی و حتی بعضا ایالتهای اصالتاً جمهوریخواه، خود را به پیروزی نزدیکتر میداند و به نظر نمیآید که به این راحتی باخت را بپذیرد. به همین دلیل، «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق آمریکا به نامزد حزب دموکرات توصیه کرده در شب سوم نوامبر، صرفنظر از هر اتفاقی که در انتخابات میافتد شکست را نپذیرد.در همین حال،شبکه «انبیسی» در یک پیشبینی اعلام کرده با توجه به این که انتخابات امسال آمریکا در زمینهای از خصومت حزبی و ناآرامیهای اجتماعی اتفاق میافتد، فشار بیسابقهای به روسای پلیس و کلانترها برای حفظ نظم در پایگاههای رایگیری وارد خواهد شد. وضعیتی که به گفته این رسانه، گروههای شبهنظامی راستگرای حامی ترامپ که به درخواست او «ارتش ناظران بر انتخابات» را تشکیل دادهاند به تشدید آن دامن میزنند.
پیشتر رئیسجمهور آمریکا در مناظره انتخاباتی خود با بایدن از طرفدارانش خواست با حضور در مراکز رایگیری اوضاع را به دقت تحت نظر بگیرند. در پی آن، ستاد انتخاباتی ترامپ اعلام کرد قصد دارد ۵۰هزار نفر را در سراسر ایالات متحده برای انجام این کار به خدمت بگیرد. آنها قرار است در سراسر «ایالتهای کلیدی» نظیر پنسیلوانیا، فلوریدا و ویسکانسین به دنبال یافتن تخلفاتی به خصوص در رأیگیریهای پستی باشند. اقدامی که تصور میشود هدف دیگر آن ارعاب رایدهندگان دموکرات است.در مطالعهای که اخیرا منتشر شد، درباره احتمال زیاد خشونت مسلحانه مرتبط با انتخابات از سوی گروههای شبهنظامی در پنج ایالت آمریکا هشدار داده شد .گزارش مشترک پروژه دادههای وقایع و موقعیت درگیریهای مسلحانه(ACLED) وMilitiaWatch، ایالتهای پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، ویسکانسین و اورگن را جزو ایالتهایی تعیین کرد که احتمال افزایش فعالیت شبهنظامیان در روزهای منتهی به روز انتخابات آمریکا در سوم نوامبر و در روزهای بعد از روز انتخابات در آنها وجود دارد.
در این گزارش، کارولینای شمالی، تگزاس، ویرجینیا، کالیفرنیا و نیو مکزیکو هم جزو ایالتهایی هستند در معرض خطر سطح متوسط فعالیت شبهنظامیان قرار دارند .در این گزارش در خصوص انجام هر اقدامی از مداخله در اعتراضات تا سازماندهی توطئههای آدمربایی که هدف آن مقامات منتخب است، هشدار داده شده است. به گفته سخنگویACLED در این تحقیق مشترک فعالیتهای بیش از ۸۰گروه از اول تابستان مورد بررسی قرار گرفته که اغلب آنها راستگرا هستند. در سطح مقامات محلی و ایالتی هم تدابیری برای مواجهه با ناآرامیهای انتخاباتی اندیشیده شده و در برخی از شهرها نیروهای امنیتی به حالت آمادهباش درآمدهاند. «گوین نیوسام» فرماندار کالیفرنیا به تازگی اعلام کرد این ایالت را برای ناآرامیهای بعد از انتخابات آماده میکند. نیوسام درباره ناآرامی در شب انتخابات آمریکا گفت کالیفرنیا همه سناریوها را در نظر دارد و اطمینان حاصل میکند که آمادگی دارد.
اظهارات او بعد از آن بیان شد که رئیس پلیس بورلی هیلز شهری در حومه غربی کلانشهر لسآنجلس واقع در ایالت کالیفرنیا هم گفت بلوار معروف «رودیو درایو» در این شهر در روز انتخابات و در چهارم نوامبر، فردای روز انتخابات برای مهار ناآرامیهای احتمالی انتخاباتی تعطیل خواهد بود. وی افزود پلیس بورلی هیلز از آغازهالووین تا پایان هفته انتخابات در آمادهباش کامل خواهد بود.مقامت شیکاگو، بزرگترین شهر ایالت ایلینویز هم تمرینی همهجانبه برای مواجهه با تهدیدات و خشونتهای مرتبط با انتخابات برگزار کردهاند.طبق گزارشها، با نزدیک شدن انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، خرید مایحتاج زندگی و اسلحه از ترس آشوبهای انتخاباتی بشدت افزایش یافته است .به نوشته روزنامه «یواساِی تودی»، اغلب کارشناسان خشونتهای پراکندهای را در آستانه انتخابات پیشبینی کردهاند. به همین دلیل خرید مردم آمریکا در سلاح و مهمات رکورد زده است.
*فارس