به گزارش ایسنا، سعید خطیبزاده، در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آمریکاییها ادعا میکنند که ایران به همراه کشورهای روسیه و چین بهصورت سایبری در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دخالت میکند، اظهار داشت: ما علاقهای برای مداخله در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نداریم و به نفع کسی هم نمیدانیم که دخالتی انجام شود و این مردم آمریکا هستند که باید انتخاب کنند گرچه معتقدیم انتخابات آمریکا بیش از پیش در حال تبدیل شدن به یک نمایش است.
وی افزود: ما تمامیاتهاماتی که در این زمینه مطرح میشود را رد میکنیم و آن را کاملا بیاساس میدانیم.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره نگاه ایران به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و احتمال انجام مذاکره بین تهران و واشنگتن بعد از برگزاری این انتخابات تصریح کرد: موضع ایران روشن است ما اصلا به فردا نگاه نمیکنیم. ما نگاه میکنیم که دولت جدید آمریکا از هر حزبی که باشد چه سیاستی در زمینه ایران در پیش میگیرد و چگونه رفتار میکند.خطیبزاده افزود: آن چه که مهم است هر دو حزب متوجه شدند که سیاست آنها در برابر ایران شکست خورده است و باید در این سیاست تجدید نظر کنند.
وی گفت: چارچوب گفتگو برجام است و هر کسی که خسارت وارد شده به ایران را جبران و جنگ اقتصادی علیه ایران را متوقف کند، میتواند در این چارچوب گفتگو انجام شود.
خطیب زاده همچنین با اشاره به سفر عراقچی- معاون سیاسی وزیر امور خارجه به چهار کشور آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و روسیه به منظور ارائه راه حل ایران برای حل و فصل مناقشه قره باغ و رایزنی با مقامات این چهار کشور گفت: ما به دنبال حل و فصل بحران قره باغ هستیم و نه فقط ایجاد آتش بس. در بالاترین سطح رایزنیهایی را در این زمینه انجام داده ایم و منتظر پاسخ کشورهای متقابل که با آنها رایزنی کرده ایم هستیم و اگر پاسخ دریافت کنیم، میتوانیم در این مسیر درست حرکت کنیم.
سخنگوی وزارتخارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در زمینه هشدار اخیر وزیر امور خارجه درباره حضور گروههای تروریستی در مرزهای ایران در پی بحران قره باغ و آیا در سفر منطقه ای آقای عراقچی این نگرانی ایران به طرفهای مقابل منتقل شده است یا نه، گفت: در سفر آقای عراقچی این نگرانیها مطرح شد. ما نگرانیهای جدی خود را در این زمینه اعلام و به صورت جدی در زمینه این مساله صحبت کردیم.
وی ادامه داد: ما در این زمینه با کسی شوخی نداریم و نگرانیهای جدی داریم و امیدواریم همان طور که ادعا میشود گزارشها درباره حضور گروههای تروریستی در این منطقه غلط باشد.
سخنگوی وزارتخارجه دربارهپیگیری پرونده ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی از سوی وزارت خارجه هم گفت: در مورد روند پیگیری این پرونده بیانیه مبسوطی چندی پیش از سوی وزارت خارجه صادر شد و من شما را به مطالعه آن ارجاع میدهم. در آن بیانیه اقدامات وزارت خارجه برای پیگیری این پرونده تشریح شده است. وزارتخارجه بخشی از پیگیری این پرونده است و پرونده قضایی باید در قوه قضاییه شکل بگیرد و شما میتوانید مطالب مرتبط با این موضوع را از سخنگوی قوه قضاییه بپرسید.
تروریسم و افراطگرایی مرز نمیشناسد
سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن حمله تروریستی دوشنبه شب گذشته در اتریش، با ملت و دولت این کشور و همچنین خانوادههای قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرد. سعید خطیب زاده تاکید کرد: تروریسم در هر شکل آن محکوم است و حادثه تاسف بار وین بار دیگر نشان میدهد که تروریسم و افراطگرایی مرز نمیشناسد و جایگزین شدن عقلانیت با نفرتپراکنی و تحریک موجب تولید دور باطلی میشود که فقط فضا را برای گسترش گرایشهای افراطی و خشونت طلبانه مهیا میکند. خطیب زاده تعامل و تشریک مساعی جامعه بین المللی در مقابله ریشه ای با تروریسم را امری ضروری دانست و تاکید کرد: جمهوری اسلامیایران همواره بخشی از این تلاشها خواهد بود.
اقدامات برای حل مشکلات دانشجویان
خطیب زاده همچنین درگفتگو با ایسنا، درباره مشکلات کنسولی که برای تعدادی از دانشجویان ایرانی در برخی از کشورها به خاطر شیوع کرونا ایجاد شده است و اقدامات وزارت خارجه برای کمک به این دانشجویان گفت: وزارت خارجه جمهوری اسلامیایران در چارچوب وظایف خود، موضوع وضعیت دانشجویان ایرانی در کشورهای مختلف را با توجه شیوع ویروس کرونا، رصد و در هرکجا که لازم بوده در رایزنی با مقامات کشورهایی که دانشجویان در آن مقیم بوده اند، تلاش کرده است تا شرایط حمایتی و در حد امکان تسهیلات لازم را برای آنها فراهم کند. سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان، تاکید کرد: با توجه به محدودیت تردد برای اتباع خارجی از جمله دانشجویان در ترکیه به خاطر شیوع ویروس کرونا، این وزارتخانه و نمایندگیهای کشورمان در ترکیه رایزنیهای گسترده ای را با مقامات این کشور برای حل مشکلات دانشجویان انجام دادند که در نتیجه این رایزنیها، اکنون دانشجویان با داشتن روادید تحصیلی معتبر یا کارت دانشجویی میتوانند وارد ترکیه شوند و دیگر برای تردد به کشور ترکیه مشکلی ندارند. وی خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه همچنین برای تسهیل در تردد دانشجویانی که نمیتوانستند از معافیت تحصیلی استفاده کنند با موافقت ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان وظیفه عمومی، تسهیلات خروج یکبار مشمولان تا پایان امسال را در نظر گرفته است.