سامانه های هشدار سریع حوادث طبیعی درتهران رونمایی ‌شد
شهردار تهران با اشاره به این که دو پدیده طبیعی زلزله و سیل بحران اصلی شهر تهران هستند، گفت: قطع شدن به موقع برق، گاز و آب از خسارت های احتمالی می کاهد.

به گزارش مهر، پیروز حناچی دیروز در آیین رونمایی از بهره‌برداری از سامانه‌های سازمان مدیریت بحران، با بیان این که سامانه هشدار سریع زلزله و پیش‌بینی یخبندان و فاز دوم پیش‌بینی و هشدار سیل امروز(دیروز) رونمایی می‌شود،گفت: دو بحران اصلی شناخته شده تهران، سیل و زلزله است و در طول تاریخ هم از این دو پدیده طبیعی خسارات زیادی به تهران وارد شده است.

وی ادامه داد: شهر ری در روزگاری بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت داشته که در اثر فعال شدن گسل ری بخش اعظمی از جمعیتش را از دست داده است و در دهه ۴۰ ،تهران سیل‌های شدیدی را تجربه کرده است.

شهردار تهران با تاکید بر این که سامانه هشدار طبیعتاً این آمادگی را به وجود می‌آورد که وقوع حوادث قدری زودتر برای دستگاه‌های امدادی و زیربنایی مخابره شود، گفت: تجربیات نشان دهنده این است که قطع شدن به موقع برق، گاز و آب از خسارت‌های احتمالی می‌کاهد.

وی افزود: در هنگام وقوع زلزله‌ می‌بینیم که خسارات و آسیب‌های بعد از زلزله به دلیل عدم قطع گاز و برق و آب بیشتر از خسارات اولیه زلزله است.

حناچی ابراز امیدواری کرد که سازمان مدیریت بحران از عدد ۲۶ سنسور هشدار به ۲۰۰ سنسور دست یابد تا انتقال اطلاعات دقیقتر باشد.

وی افزود: خوشحالم که در شرایط سخت تحریمی همکارانم رسیدگی به این مساله مهم را فراموش نکرده‌اند.

شهردار تهران با اشاره به این که موضوع تاب‌آوری شهری یکی از موضوعات مهمی است که همه شهرهای دنیا در دستیابی به آن تلاش می‌کنند، گفت: شناسایی بحران‌ها محتمل برای شهرها در باره تهران که زلزله اصلی‌ترین آنهاست و سیل با توجه به هفت رود دره در کوهپایه البرز و یخبندان با توجه به تغییرات آب و هوایی موضوعیت بیشتری پیدا کرده‌اند.

حناچی با بیان این که آمادگی در برابر سه بحران از وظایف مدیریت شهری است گفت: در سال ۱۹۹۵ در دنیا در زمینه زلزله، تحولی در شیوه برخورد به وجود آمد چون زلزله ۳۰ ثانیه ژاپن با ۳ر۷ دهم ریشتر که زلزله‌ای شهری بود تعداد تلفات بعد از زلزله با خود آن برابری می‌کرد و علی رغم آمادگی، ژاپنی‌ها غافلگیر شدند و بعد از آن اتفاقات مهمی در دنیا رخ داد و تجربه کسب شد.

وی در باره آمادگی در برابر سیل در شهر تهران هم اظهار داشت: اقدامات خوبی صورت گرفت، شاید نگرش تغییر کرده باشد اما تلاش شده است سیلاب به سه کانال اصلی منتقل شود.

شهردار تهران یادآور شد: هفته گذشته هم اقداماتی در این زمینه صورت گرفت و در آینده هم ادامه دارد تا دیگر شاهد سیل‌های دوره‌ای نباشیم.

حناچی گفت: سامانه هشدار زلزله مهم است از آن جهت که امواج اولیه موسوم به pکه خسارات کمتری دارند می‌توان آمادگی ایجاد کند.

وی با اشاره به این که بخشی از انتقال سوخت تهران از طریق خطوط لوله انجام می‌شود و برخی می‌گویند این سیستم را جمعش کنیم اما معتقدم جمع آوری آن عوارضی دارد و باید آمادگی داشته باشیم. شهردار تهران با تاکید بر این که نگهداری سیستم‌های هشدار هم بحث مهمی است، گفت: امیدواریم با تغییرات مدیریت شهری این کار دنبال شود.

حناچی ، موضوع یخبندان را هم مساله مهمی برای تهران برشمرد که از طریق این سنسورها زمینه ایجاد آمادگی را فراهم می‌کند.

فعالیت گسل‌های تهران، شهر را تهدید می‌کند

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم گفت: تهران یک کلانشهر ویژه است و با توجه به گسل‌های موجود در پایتخت و فعالیت‌ها و رفتارهایی که از آنها مشاهده می‌کنیم لازم است که با تمام ابعاد تاب‌آوری شهر را افزایش دهیم.

به گزارش ایرنا، اسماعیل نجار با بیان این که بهره‌برداری از سامانه‌ها و سنسورها در جهت افزایش تاب‌آوری کلانشهر تهران است، گفت: باید طی هماهنگی با وزارت ارتباطات، اطلاعات لازم را به محض وقوع حادثه از طریق تلفن‌های همراه در اختیار مردم گذاشت تا از زمانی که دارند استفاده و تا حد ممکن خود را از مخاطرات احتمالی نجات دهند.

وی تصریح کرد: تهدید دوم در تهران سیل است و با تغییرات جوی که در دنیا، کشور و تهران رخ داده و منجر به تغییر اقلیم بارش و زمان و پراکنش بارش شده است، شاهد مشکلات امروز هستیم. در نتیجه باید با تمام توان از علم و توانایی‌های علمی بهره بگیریم و در جهت کاهش هزینه‌های جانی و مالی گام اساسی برداریم. همچنین رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به بهره‌برداری از سامانه های پیش‌بینی و هشدار سیل، یخبندان و زلزله در پایتخت گفت: این تمهیدات شامل پیاده‌سازی مدل‌های پیش‌بینی سیل و یخبندان، ۴ ایستگاه برف سنجی در مناطق شمالی تهران و ۲۲ ایستگاه شتابنگار جدید زلزله است.

وی با اشاره به احداث و راه اندازی ۱۰ ایستگاه باران سنج حوضه‌های شمال تهران در سال گذشته گفت: سامانه نسل ۴ پیش‌بینی و هشدار سیل آبریز شمال تهران با همکاری پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از طریق اجرای روش‌های همادی پیش بینی هواشناسی و شبیه‌سازی هیدرولوژیکی طراحی و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

کرمی محمدی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به نیاز شهر تهران به برنامه‌های ویژه مدیریت و کنترل برف و یخبندان، ۴ ایستگاه جدید برف سنجی با هدف آمادگی برای مقابله با یخبندان در مناطق شمالی تهران نصب شده است که بر اساس آن پایش برخط ارتفاع برف و برنامه‌ریزی برای بکارگیری تجهیزات و خدمات مقابله انجام می‌شود.

به گفته وی، با بهره برداری از سامانه های جدید می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب در بخش پیشگیری و مقابله از بروز خسارت های اقتصادی و اجتماعی در شرایط بحران های ناشی از زلزله، سیل و یخبندان تا حد زیادی جلوگیری کرد.

نسخه مناسب چاپ