سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۹۲۳۶مورد جدید کووید۱۹در کشور طی ۲۴ساعت منتهی به ۱۸ آبان خبر داد و گفت: از این میان دو هزار و ۷۱۲نفر در مراکز درمانی و بیمارستانها بستری شدند.
به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری اعلام کرد: در این مدت متأسفانه، ۴۵۹بیمار کووید۱۹جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۸هزار و ۲۹۱نفر رسید.
همچنین ۵۵۲۳نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی برای استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان، وضعیت قرمز و برای استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان، وضعیت نارنجی و زرد اعلام کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین تأکید کرد: امروز بالاترین آمار مرگ و میر بیماران قطعی کووید۱۹ را از ابتدای اپیدمی داشتیم و این بالا رفتن بیسابقه موارد مرگ و میر بیماری کووید۱۹در کشورمان، متأثر از افزایش چشمگیر موارد بستری در بیمارستانها و مراکز درمانی در هفتههای اخیر است.
لاری افزود: لزوم رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی و تداوم توسعه همکاریهای بین دستگاهی، بیش از هر زمان دیگری به چشم میخورد و ما در یک جنگ تمام عیار با بیماری به سر میبریم. هر یک از ما اعم از مردم و مسؤولان دستگاههای اجرایی کشور، باید خودشان را به عنوان سربازان این نبرد سهمگین قلمداد کنند.
وی گفت: گسترش بیماری و افزایش جانباختگان آن در کل دنیا رو به شتاب است که مدیریت آن بیش از هر چیز دیگر به وحدت و همدلی ملی نیاز دارد. امیدواریم با افزایش همدلی و همکاری بین مردم و مسؤولان شاهد گذر از ایام سخت فعلی و توقف شیوع گسترده این بیماری سهمگین در کشورمان باشیم.
تغییر رکوردهای کرونا
آمارهای ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونا در کشور هر روز دستخوش تغییر میشوند و این در حالی است که هنوز از افزایش تستها خبری نیست.
به گزارش مهر، گفته میشود یکی از دلایل افزایش آمار روزانه کرونا در کشور، افزایش تعداد تستهای تشخیصی است. در حالی که هنوز آمار تستها هیچ افزایشی نیافته و وزیر و معاونان وزارت بهداشت همچنان میگویند که «به زودی» شاهد افزایش تعداد تستهای تشخیصی خواهیم بود.
بنابراین، میتوان نتیجه گرفت آنچه هر روز تحت عنوان جابجایی و رکوردشکنی آمارهای کرونا در کشور اعلام میشود، ناشی از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی است .
سعیدرضا جمالی مقدم، متخصص بیماریهای عفونی هم اظهار کرد: برخی از بیماران کرونا، کمتر از ۲۴ساعت از مراجعه به بیمارستان فوت میکنند که نشان میدهد بسیار بدحال بودهاند و دیر مراجعه کردهاند.
در واقع دیر مراجعه کردن بیماران کرونا به بیمارستان باعث میشود نتوانیم خیلی در روند معالجه دخالت کنیم.
در همین حال، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، با بیان این مطلب که در چند روز آینده تست روزانه به ۱۰۰هزار مورد خواهد رسید، گفت: الان روزانه حدود ۳۰هزار تست انجام میدهیم که امیدوارم به ۱۰۰هزار مورد تست روزانه افزایش یابد.
وی با انتقاد از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط برخی از هموطنان، افزود: از مجموع ۱۵هزار تست مثبت، مشخص شد که ۲۰درصد آنها در قرنطینه نمیمانند.
صعود مرگهای کرونایی در کشور
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت، در هفته منتهی به ۱۶آبان ماه موارد ابتلا و مرگ و میر کرونا در کشور همچنان بالا است و در ۱۴استان نیز روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شده است.
بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت، موارد ابتلا و مرگ و میر در کشور بالا است و با تغییرات مختصر صعودی است. در ۹استان ایلام، لرستان، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، البرز، اصفهان، گیلان و هرمزگان روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شد. در ۱۴استان یزد، خراسان جنوبی، همدان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، تهران، قزوین، خوزستان، گلستان، فارس و سیستان و بلوچستان روند صعودی یا شروع پیک جدید داریم. در سه استان کرمانشاه، مازندران و بوشهر روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. به نظر میرسد استان اردبیل اخیرا یک پیک را پشت سر گذاشته است. در استان کردستان روند ثبات با تغییرات مختصر نزولی و در استان کهگیلویه و بویراحمد روند نزولی نشان داده شده است. در دو استان قم و سمنان ناسازگاری دادهها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمیدهد. باید مد نظر داشت که یک استان میتواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.
پوشش بیمه تست کرونا
دکتر سید سعید انوری، رئیس گروه پاراکلینیک دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت درباره سهم سازمانهای بیمهگر در پرداخت هزینه تست کرونا، گفت: در صورتی که بیمار از سوی مراکز ۱۶ساعته برای انجام تست به آزمایشگاه معرفی شود، با پرداخت هزینه ۶۹هزارتومان میتواند تست را انجام دهد و مابقی مبلغ نیز توسط بیمه پرداخت میشود.
وی افزود: بیماران میتوانند با برقراری تماس با سامانه ۴۰۳۰به مراکزی که وزارت بهداشت برای مراجعه معرفی میکند، بروند؛ از جمله مراکز ۱۶ساعته و مراکز تخصصی که برای پذیرش مبتلایان احتمالی کووید۱۹در نظر گرفته شدهاند. نمونهبرداری معمولا در همین مراکز انجام میشود و سپس به آزمایشگاههای طرف قرارداد ارسال میشود.
انوری درباره تعرفه بخش خصوصی برای انجام تستPCR، توضیح داد: هزینه این تست در بخش خصوصی ۵۸۶هزارتومان است که اگر بیمار به شکل مستقیم به آزمایشگاه مراجعه کند باید این مبلغ را بپردازد. در دوران کرونا بسیاری از آزمایشگاههای خصوصی طرف قرارداد وزارت بهداشت و مراکز ۱۶ساعته شدند و موظف هستند تعرفه دولتی دریافت کنند؛ بنابراین چنانچه بیمار با معرفی مراکز ۱۶ساعته به آزمایشگاه خصوصی مراجعه کنند همان ۶۹هزارتومان را پرداخت خواهد کرد.
احتمال اندک ابتلای دوباره
یک مطالعه جدید نشان میدهد تعداد افرادی که بیش از یک بار به ویروس کرونا مبتلا میشوند، زیاد نیست.
به گزارش ایسنا، محققان علوم پزشکی با دستیابی به شواهد قویتر در یک مطالعه تازه دریافتند افرادی که پس از ابتلا به ویروس کرونا بهبود مییابند در صورت مواجهه مجدد با این ویروس، دفاع سریعتر و مؤثرتری دارند.
روزنامه «گاردین» در گزارش جدیدی در این باره آورده است، متخصصان دانشگاه راکفلر در شهر نیویورک اظهار کردند که سیستم ایمنی بدن نه تنها ویروس را به خاطر میآورد بلکه پس از بهبودی نیز پادتنهای با کیفیتی تولید میکند.
بر اساس این مطالعه، سیستم ایمنی بدن، خود را برای شروع یک حمله سریع و قدرتمند در پاسخ به ویروس جدید آماده میکند .
به گزارش ایندیپندنت، این یافته جدید حاکی از آن است که تعداد افرادی که بیش از یک بار به ویروس کرونا مبتلا میشوند کم است.
تأثیر واکسن کووید ۱۹
دکتر «بهنام حاجی حسینلو» عضو هیأت علمی دانشگاه ایالتی ویسکانسین آمریکا گفت: امید ما در کنترل پاندمی کرونا در دراز مدت، رسیدن به واکسن است و واکسنهای تولیدی حتی اگر کارایی ۵۰درصدی هم داشته باشند میتوانند به کنترل پاندمی کمک زیادی کنند؛ هر چند کارایی واکسنها بیشتر از این است. همانطور که واکسن آنفلوآنزا با کارایی ۴۰تا ۶۰درصدی درصد توانسته جلوی ایجاد پاندمی آنفلوآنزا را بگیرد .
وی درباره واکسن کووید ۱۹توضیح داد: چندین واکسن در فاز سوم کارآزمایی بالینی قرار دارند که چند مورد آنها پیشرو هستند و این امیدواری خیلی خوبی است. پیشبینی میشود که تا پایان امسال (میلادی) و حتی ممکن است تا پایان ماه میلادی جاری بعضی از این واکسنها بتوانند مجوزهای لازم را از سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA ) بگیرند و تولید انبوهشان را آغاز کنند و پس از آن به مرور واکسن در همه جوامع توزیع شود. البته فقط پس از واکسینهشدن تعداد قابل توجهی از مردم جهان میتوان روی این واکسن به عنوان وسیلهای مؤثر در متوقف کردن پاندمی حساب کرد.
روش درمانی «هموپرفیوژن»
قاسم جانبابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، نحوه استفاده از روش درمانی هموپرفیوژن در بیماران کووید۱۹ را به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ کرد.
وی در این بخشنامه تأکید کرده است که استفاده از روش درمانی هموپرفیوژن در بیماران کووید۱۹، صرفاً در مراکزی ارائه شود که به عنوان طرح پژوهشی مقایسهای با گزارش ماهانه مرگ و میر و اثر بخشی با تأیید پروپوزال توسط معاونت پژوهشی آن دانشگاه و با تأیید معاونت درمان وزارت بهداشت کار میکنند.
همچنین انجام این اقدام بر اساس تأیید فوق تخصص کلیه و متخصص عفونی و فوق تخصص ریه یا فوق تخصص مراقبتهای ویژه (هر سه نفر) باشد و توصیه میشود در خارج از ضوابط فوق این اقدام درمانی صورت نپذیرد.
آغاز نمونهگیری کرونا در منزل
بابک عشرتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برای نخستین بار با همکاری شهرداری و بسیج، نمونهگیری کووید ۱۹از افراد مبتلا به کرونا در منزل در منطقه ۱۸تهران آغاز شد.
وی افزود: جلوگیری از تردد افراد مشکوک در جامعه، مهمترین هدف این برنامه است که به زودی در دیگر مناطق تهران نیز اجرا میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین از همکاری امور مساجد در این طرح خبر داد و یادآور شد: یک نفر از مسجد محله فرد مبتلا نیز در مراجعه به خانهها حضور دارد تا حمایتهای معنوی و مادی لازم را به آنها ارائه دهد.
ارائه خدمات طب سنتی
به گزارش فارس، مرکز خدمات طب سنتی ایران ویژه بیماران کرونایی در دانشکده طب سنتی دانشگاه با همکاری دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، شامل اتاق ویزیت حضوری و مشاوره تلفنی راهاندازی شد. این مرکز با بهرهگیری از به روزترین سامانههای مربوطه و رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با کرونا به کمک تمامی ظرفیتهای موجود در زمینه طب رایج و طب ایرانی آماده خدمترسانی به مردم کشور است .
دکتر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران در این مراسم، راهاندازی این مرکز را تحولی نوین در نظام سلامت دانست و بر لزوم پاسخگویی به نیازهای مردم از طریق سیستم علمی، متقن و مبتنی بر شواهد تأکید کرد.
وی با اشاره به سه دانشگاه علوم پزشکی پیشتاز در حوزه طب سنتی، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران از بهترین دانشگاههای علوم پزشکی کشور از لحاظ رنک علمی، پیشتاز راهاندازی دانشکده طب سنتی بودند؛ بنابراین میتوان به متخصصان این حوزه اعتماد کرد.