سرویس خبر: اعمال محدودیت های جدید کرونایی برای صنوف در حالی از امروز آغاز می شود که تاکنون هیچ تدبیری برای شلوغی وسایل نقلیه عمومی از جمله مترو و اتوبوس اندیشیده نشده است و مردم مجبورند در روزهای اوج شیوع کرونا و رکورد زنی مرگ بر اثر ابتلا به این ویروس، حضور در اینگونه وسایل نقلیه بسیار شلوغ را تجربه کنند، تجربه تلخی که می تواند به ابتلای مسافران به دلیل ازدحام جمعیت و رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی منجر می شود.
اکنون محدودیت های کرونایی شامل حال بیشتر صنوف شده است تامردم با تردد و حضور کمتر در معابر و مغازه ها، دچار بیماری نشوند ولی متاسفانه در این میان نظارت بر حمل ونقل عمومی به دست فراموشی سپرده شده است. اتوبوس و واگن های مترو این روزها مملو از مردمی است که شانه به شانه یکدیگر ایستاده اند، اما سئوال اینجاست که باز هم هموطنانمان مقصرند یا مسئولانی که همیشه مردم را به بروز چنین وضعی متهم می کنند؟
وقتی مسئولان از ادامه دار بودن بیماری کووید ۱۹ حرف می زنند و بر لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی تاکید می کنند ، چرا برای قشر زیادی از مردم که مجبور به استفاده از حمل و نقل عمومی هستند فکری نمی کنند ؟ آیا نمی توان معضل کمبود واگن های مترو و اتوبوس را با نگاهی مسئولانه به سرنوشت شهروندانی که در یک قدمی ابتلا به کرونا هستند، رفع کرد؟
به طور حتم از امروز و با اعمال محدودیت های جدید، وسایل حمل و نقل عمومی در ساعاتی از روز به شدت شلوغ می شوند که این موضوع فرصت جدید را برای سرایت کرونا به مسافران سالم اتوبوس و مترو فراهم می کند، لذا قبل از حاد شدن این معضل، باید چاره ای برای آن اندیشید و با اعمال محدودیت های کارشناسی شده، از ادامه روند شیوع کرونا جلوگیری کرد.
چگونگی نظارت بر اعمال محدودیت ها
بر اساس محدودیت های اعلامی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ، صنوفی که عرضه کننده نیازهای اصلی مردم نیستند (گروه شغلی ۲) باید از ساعت ۱۸ محل های کسب خود را از امروز تعطیل کنند تا ازحضور و تجمعات مردمی در سطح معابر کاسته شود.
سرهنگ نادر مرادی معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران بزرگ درباره آغاز مرحله جدید محدودیتهای کرونایی برای صنوف و این که آیا پلیس برای اجرای این محدودیت ها ورود مستقیم دارد یا خیر، به خبرنگار ما گفت: پلیس تجربه خوبی از اعمال محدودیت ها قبل از عید و همکاری صنوف و مردم برای مقابله با کرونا دارد. برای اجرای محدودیت های جدید هم جلساتی با اتاق اصناف و اتحادیه ها داشته ایم ومحدودیت ها و نحوه اجرا به آنان اعلام شد که اتاق اصناف به صنوف واتحادیه ها و زیرمجموعه خود گزارش کرد . طبق مصوبه ستادملی مقابله با کرونا گروه شغلی ۲ می توانند از ساعت ۷ صبح تا ۶بعد ازظهر فعال باشند و پس از آن باید اقدام به تعطیلی محل کسب خود کنند.
وی با تاکید بر این که تمامی مصوبات ستاد ملی و ستادهای استانی مقابله با کرونا لازم الاجرا هستند، و محدودیت های جدید از امروز تا ۲۰ آذرماه در اکثر استان ها اجرا می شود،ادامه داد: نیروهای پلیس مطابق ماموریت محوله عمل خواهند کرد. معاون نظارت بر اماکن پلیس امنیت تهران بزرگ واحدهای صنفی گروه ۳و ۴را شامل آرایشگاه های زنانه، سالن های زیبایی، تالارهای پذیرایی، کافه ها، چایخانه ها و قهوه خانه هاو باشگاه های ورزشی اعلام کرد و گفت: صنوف و مشاغل گروه شغلی ۲ هم شامل مراکز خرید، مال های فروش غیرمواد غذایی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی
فروشی ها، آب میوه و بستنی فروشی ها، آرایشگاه های مردانه، بازار فروش خودرو، فروشگاه های فرش و موکت ، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی ها، اسباب بازی فروشی ها، عمده فروشی و خرده فروشیهای پوشاک، پارچه فروشی ها، پرده سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازم التحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسی ها، مشاوران املاک، فروشگاه های لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل جزو صنوف گروه شغلی ۲ هستند که اجازه فعالیت تا ساعت ۱۸ (به مدت یک ماه) را دارند.
وی درباره این که پلیس چگونه براین محدودیت ها نظارت خواهد کرد، افزود:
گشت های مشترک پلیس ، اتاق اصناف ، اتحادیه ها ،بهداشت و وزارت صمت براین محدودیت ها نظارت می کنند و درصورت مشاهده مواردتخلف ، تذکر ،اخطار، جریمه وپلمب درنظر گرفته می شود.
مرادی ادامه داد:باتوجه به تجربه قبلی،مطمئن هستیم که اصناف همکاری خوبی خواهند داشت و مردم هم رعایت خواهند کرد اما اگر تخلفی در واحد های صنفی از جمله تخلف از زمان مقرر و یا تجمع بیش از حد و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی را ببینیم ، ابتدا تذکر و اخطار می دهیم اما اگر این موارد رعایت نشود جریمه ۳۰۰ تا یک میلیون تومانی و درنهایت پلمب به مدت یک ماه در انتظار آنها است.