تعطیلی و منع تردد شبانه در۱۵۰ شهر
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا: منع تردد از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در شهرهای قرمز اعمال می‌شود
 

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از تعطیلـی ۱۵۰شهــر و کلانشهــر از روز شنبه اول آذر به مدت ۲هفته خبر داد و گفت: منع تردد از ساعت ۹شب تا ۴صبح در شهرهای قرمز اعمال می‌شود.

به گزارش فارس، علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مبارزه با کـرونا در پایان نشست مشتــرک ویدئو کنفرانس قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا با فرمانداران، بخشداران و روسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های سراسر کشور، در محل وزارت کشور گفت: آخرین آماری که در ارتباط با شهرهای قرمز داریم تعداد ۱۲۴شهر در کشور، وضع قرمز، حدودا ۱۵۰شهر نارنجی و ۹۸شهر هم وضعیت زرد دارند. این طرح قطعاً از روز شنبه اجرا خواهد شد و قریب به ۲۵مرکز استان نیز در سطح هشدار سه یعنی قرمز قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: در شهرهای قرمز موضوع دیگر منع تردد درون شهری از ساعت ۹شب تا ۴صبح است که علاوه بر منع تردد بین شهری است که در شهرهای قرمز و نارنجی اعمال می‌شود.

وی ادامه داد: همه کلانشهرها جزو این ۲۵شهر هستند و همه مشاغل به جز مشاغل سطح یک که تامین کننده مایحتاج مردم است مانند سوپرمارکت‌ها، امداد و نجات و بخش‌های درمانی، بیمارستان‌ها، مراکز درمانی مانند مطب‌ها و امثالهم. در حوزه اداری هم حداکثر یک سوم کارکنان حق حضور دارند.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا درباره ممنوعیت تردد در مناطقی که در سطح هشدار سه و دو یعنی سطح قرمز و نارنجی هستند، گفت: تردد‌هایی که ایجاد می‌شود در سطح هشدار قرمز و نارنجی است و پلاک های بومی حق حضور در دیگر شهرها را ندارند و اگر وارد شهر دیگری شوند با جریمه سنگینی روبرو خواهند شد.اکثر جرائم توسط دوربین‌ها اعمال می شود.

رئیسی تصریح کرد: همه مدارس و دانشگاه‌ها غیر حضوری است. مراکز مذهبی و فرهنگی هم به مدت دو هفته تعطیل می‌شوند و در این مناطق بحث برگزاری نماز جماعات و جمعه هم تعطیل خواهد شد.

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا درباره برگزاری جلسات در مناطق هشدار سه و دو گفت: در مناطق قرمز جلسات اداری که می‌خواهد برگزار شود حداکثر ۱۵نفر است و معنی آن این است که جلسه هیات دولت هم اگر قرار است برگزار شود بیش از ۱۵نفر نباید برگزار شود و بقیه به صورت وبیناری حضور داشته باشند و حتی جلسات مجلس هم قطعا نمی‌تواند در تهران با بیش از ۱۵نفر تشکیل شود .

وی افزود: این به معنای تعطیلی نیست بلکه به صورت ویدئو کنفرانس با هم ارتباط داشته باشند. در شهر های نارنجی یا سطح هشدار دو، حداکثر افراد می تـ‌وانند ۲۰نفر و در شهرهای زرد ۳۰نفر در جلسات فیزیکی حضور یابند. جرائمی هم برای ضمانت اجرایی این تصمیات در نظر گرفته شده است.

رئیسی تاکید کرد: این محدودیت ها به هیچ وجه راه حل اصلی نیست و تنها راهی که می تواند ما را نجات دهد این است که همه پروتکل‌ها را رعایت کنند.

وی تصریح کرد: تعداد مبتلایان کارمندان بانکها زیاد است و طبق این دستورالعمل باید حداقل تعداد حضور یابند. تجمع در بانک ها خیلی خطرناک است و از بانک ها هم خواسته ایم تسهیلاتی فراهم کنند که مردم راحت تر اقدامات بانکی خود را انجام دهند.

وزیر کشور:ممنوعیت تجمعات و ترددها باید بدون هرگونه اغماض اجرا شود

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این که وقتی منطقه‌ای قرمز می‌شود، تجمعات و ترددها باید کامل کنترل شوند، گفت: به هیچ وجه نباید آمارسازی و مخفی کاری داشته باشیم. اینجا بحث جان مردم در میان است و وزیر بهداشت بر مبنای آمارهای فرمانداران کشور تصمیم می‌گیرد. بنابراین نباید آمار فوتی‌ها را کمتر اعلام کنیم و اگر فوتی‌ها و مبتلایان زیاد شد باید بگوییم.

به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست ویدئو کنفرانسی با فرمانداران و روسای شبکه بهداشت سراسر کشور با اشاره به مشکل تجمعات مردمی‌و تردد در شهرها و بین شهرها، گفت: وقتی منطقه‌ای قرمز می‌شود، تجمعات و ترددها باید کامل کنترل شود و هیچ استثنایی هم نداریم.

وی با بیان این که از همه ظرفیت‌ها برای اجرای طرح محدودیت برخورداریم، گفت: برخی فرمانداران مراعات برخی رودربایستی‌ها را می‌کنند؛ در جلسه استانداران هم گفتم هر جا رودربایستی دارید به من ارجاع بدهید و بر گردن من وزیر کشور بیندازید.

وزیر کشور با بیان این که فرمانداران هر روز دست کم یک ساعت باید جلسه بگذارند، خطاب به آنها گفت: چه اول صبح باشد چه آخر وقت، جلسه بگذارید و اعضا را جمع کنید و برای روز بعد برنامه‌ریزی کنید. همه با وصل شدن به نرم افزار و سیستمی‌که راه اندازی می‌شود، مصوبات و اقدامات را برای معاون اقتصادی وزارت کشور بفرستید. چک لیست داشته باشید. معاون امنیتی انتظامی‌اجتماعی وزارت کشور هم دستورالعمل اجرایی هر دستگاه را برای فرمانداران ارسال می‌کند؛ شما باید براساس این دستورالعمل‌ها چک لیست داشته باشید و مطالب را بنویسید که آیا این کار انجام شد یا نه.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اهمیت مشارکت‌های مردمی‌در اجرای طرح جدید محدودیت‌ها گفت: در حوزه پیشگیری، درمان و نظارت باید در سازمان‌های مردم نهاد، احزاب هیات‌ها و تشکل‌ها، مشارکت مردم را داشته باشیم چون کار مال خودشان است.رحمانی فضلی تاکید کرد: دستورالعمل‌ها را باید جدی بگیریم و میز خدمت را در برخی جاها تشکیل دهیم. اصناف و گروه‌های آسیب پذیر باید مورد حمایت قرار بگیرند چرا که اگر طرح به درستی اجرا نشود صدمات و آسیب‌های کرونا استمرار خواهد یافت.

رحمانی فضلی با بیان این که مناطق حاشیه‌ای و روستاها باید در اولویت قرار داشته باشند گفت: البته اولویت ما جایی است که بیشترین ابتلا و بستری را دارد. اما در حاشیه‌ها امکانات کم است. از روستاها که در آن امکان آزمایش کمتر است، غفلت نکنیم. همچنین جرایم اخذ شده از کسانی که قوانین را رعایت نمی‌کنند، به طرح مقابله با کرونا کمک خواهد شد.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا مصوبات ستاد را در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی خواند و گفت: این مصوبات شاید یک پله هم از قانون بالاتر باشد. چون خود رهبر انقلاب فرمودند که مصوبات ستاد در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی است.

نسخه مناسب چاپ