سخنگوی وزارت بهداشت خبر داد: بیش از ۱۳هزار ابتلا و جان باختن ۴۸۲نفر در یک روز
 

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۱۳هزار و ۳۵۲مورد جدید کووید۱۹در کشور طی ۲۴ساعت منتهی به ظهر ۲۷آبان خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر سیماسادات لاری گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳هزار و ۳۵۲بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹در کشور شناسایی و سه هزار و ۷۹نفر از آنها بستری شدند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹در کشور به ۷۸۸هزار و ۴۷۳نفر رسیده است.

وی افزود: متأسفانه ۴۸۲بیمار کووید۱۹جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری ۴۲هزار و ۴۶۱نفر شد.

همچنین ۵۶۹۱نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت برای استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان، وضعیت قرمز و استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان را در وضعیت نارنجی و زرد اعلام کرد.

وی با بیان اینکه در هفته ملی دیابت به سر می‌بریم، گفت: امسال هفته دیابت در حالی برگزار می‌شود که علاوه بر عوارض و مشکلات دیابت، پاندمی کووید۱۹هم سراسر جهان را فرا گرفته و هر روز شاهد مرگ و میر تعدادی از بیماران دیابتی به علت ابتلا به کرونا هستیم.

لاری افزود: مبتلایان به بیماری‌های مزمن مانند دیابت در معرض خطر بیشتر ابتلا به کرونا و عوارض ناشی از آن قرار دارند و در ایران میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در بیماران دیابتی ۱۷.۸درصد گزارش شده است. بنابراین رعایت توصیه‌های بهداشتی عمومی شامل شست‌وشوی دست‌ها، حفظ فاصله فیزیکی ۱.۵تا دو متر و استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در اماکن پرازدحام برای این بیماران بسیار اهمیت دارد. در عین حال توصیه ما به مبتلایان دیابت این است که به منظور خودپایشی و کنترل دیابت از اپلیکیشنIDIAدر گوشی‌های هوشمند به صورت رایگان استفاده کنند. همچنین از هر گونه فشار روانی، استرس و اضطراب دوری کنند. در صورت داشتن علائمی مانند تب، سرفه و مشکل در تنفس حتما به پزشک مراجعه کنند و از فعالیت جسمانی زیاد خودداری کرده و خواب شبانه خوبی داشته باشند. داروهای مورد نیازشان را هم به میزان کافی تهیه کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد: هرگونه عفونت ممکن است قند خون را بالا برده و نیاز به مایعات را افزایش دهد. بنابراین باید نسبت به مصرف جدی آب اقدام کنند. تغذیه سالم بخش اصلی مدیریت دیابت است و باید رژیم غذایی متنوع و متعادل داشته باشند تا میزان قند خون‌شان را ثابت نگه داشته و سیستم ایمنی بدن‌شان را تقویت کنند. مصرف غذاهای شیرین، سرخ شده، کربوهیدرات و چربی را محدود کنند و مصرف روزانه دو یا سه عدد میوه، سبزی‌ها و پروتئین‌های بدون چربی را در دستور کارشان قرار دهند. همچنین داشتن فعالیت بدنی روزانه برای مبتلایان به دیابت ضروری است، اما باید به طور جدی از حضور در اماکن شلوغ خودداری کنند.

درخواست چندباره سازمان انتقال خون

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با اشاره به درخواست بالای بیمارستان‌ها برای دریافت پلاسما از بهبود یافتگان کرونا به‌ویژه در کلانشهرها، گفت: از این افراد درخواست می‌کنیم که برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون بروند.

دکتر بشیر حاجی بیگی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: میزان مراجعه برای اهدای پلاسمای بهبود یافتگان از بیماری کووید ۱۹از ابتدای اردیبهشت ماه تا امروز در کل کشور ۱۳هزار و ۷۰۰نفر بوده است که از این میزان مراجعه تاکنون ۱۱ هزار و ۲۷۰ واحد پلاسما جمع‌آوری شده است.

وی تأکید کرد: تمامی پروتکل‌های بهداشتی در مراکز انتقال خون سراسر کشور رعایت می‌شود و تمامی وسایل و تجهیزات استفاده شده در پروسه اهدای خون و پلاسما استریل و یک بار مصرف هستند.

پوشش بیمه‌ای داروها

وزیر بهداشت در نامه‌ای اعلام کرد داروهای «فاویپیراویر» و «رمدسیویر» درفهرست داروهای تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند.

به گزارش مهر، سعید نمکی، در این نامه به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر رفاه، مسؤولان سازمان‌های بیمه‌ای کشور (تأمین اجتماعی، خدمات درمانی، بیمه مرکزی، بیمه سلامت)، رئیس کمیته امداد، رئیس کل سازمان نظام پزشکی و معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرد که داروهای مذکور تحت پوشش بیمه قرار دارند.

بیمه شدن بیماران

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بیماران کرونایی بدون بیمه روی تخت بیمارستان بیمه می‌شوند.

محمد مهدی ناصحی، با اشاره به حمایت‌های سازمان بیمه سلامت از بیماران کرونایی با هدف ارائه خدمات مناسب و با کیفیت گفت: افراد بسیاری در کشور فاقد هرگونه بیمه درمانی هستند. ممکن است این افراد در دوران شیوع کرونا به این بیماری مبتلا شوند؛ بنابراین با هدف کاهش مشکلات بیماران و تسهیل در ارائه خدمات به افراد مبتلا به کرونا، بیماران کرونایی روی تخت بیمارستان، بیمه شده و از خدمات مورد نیاز خود در بیمه سلامت استفاده می‌کنند.

مصرف ویتامین دی

زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی بر مصرف ماهیانه یک عدد پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامینD در بزرگسالان تأکید کرد.

وی خطاب به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: درباره ارتباط بین مکمل ویتامینDو پیشگیری و کنترل بیماری کووید ۱۹متأسفانه اطلاعاتی بر خلاف بخشنامه معاون وزیر بهداشت در شبکه‌های رسمی صدا و سیما و شبکه‌های مجازی ارائه و سبب سردرگمی مردم شده است. با توجه به سؤالات مکرر کارشناسان تغذیه، دستور فرمایید به نحو مقتضی اطلاع‌رسانی شده و همه برنامه‌های مکمل یاری همچنان براساس دستور عمل کشوری اجرا شوند.

آمار جهانی همه‌گیری کرونا

آمار جهانی مبتلایان به کووید ۱۹تادیروز به ۵۵میلیون و ۳۵۰هزار و ۶۶۳نفر رسیده و مرگ یک میلیون و ۳۳۲هزار و ۳۳۸نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است .

بنابر تازه‌ترین آمارها ۳۸میلیون و ۴۹۴هزار و ۴۴۱نفر از مبتلایان به کووید۱۹بهبود یافته‌اند.

آمریکا هم‌اکنون با بیش از ۱۱.۵میلیون مبتلا و بیش از ۲۵۰هزار قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید۱۹قرار دارد.

هند و برزیل نیز با آمار میلیونی مبتلایان پس از آمریکا به ترتیب با بیش از ۸.۸ و ۵.۸ میلیون بیمار کووید۱۹، جایگاه‌ دوم و سوم را در جهان به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین در حال حاضر چهار کشور ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک به ترتیب رکورددار قربانیان این بیماری در دنیا هستند و تعداد جان‌باختگان این بیماری در انگلیس نیز از ۵۰هزار نفر عبور کرده و این کشور تاکنون بیشترین قربانیان کرونا را در قاره سبز داشته است.

نسخه مناسب چاپ