در این حال،اندکی پس از اعلام این خبر رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا گفت، ترامپ امیدوار است که تمام نیروهای آمریکایی را از عراق و افغانستان تا ماه مه “به صورت امن و به طور کامل” منتقل کند. میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنای آمریکا هم درباره هرگونه تغییرات مهم در سیاست خارجی یا سیاست دفاعی آمریکا از جمله کاهش نیروها ظرف ماههای آتی هشدار داد.
مککانل گفت: در اینجا اهمیت فوقالعادهای دارد که ظرف چند ماه آتی هیچ نوع تغییرات تکاندهنده در خصوص وضعیت دفاعی یا سیاسی نداشته باشیم.از طرفی،نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در کابل معتقد است با توجه به خارج نشدن کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان و احتمال لغو دستورات ترامپ در دوره رئیسجمهور بعدی آمریکا، مسئله خروج نیروهای این کشور هیاهو برای هیچ است.
از دیگر سو،یکی از مقامهای ارشد سازمان ملل در امور پناهجویان گفت: اگر روند مذاکرات صلح افغانستان شکست بخورد و خشونتها ادامه یابد، در حالی که هزاران بیخانمان برای زنده ماندن با بحران کرونا و زمستان سخت دست و پنجه نرم میکنند، این کشور با بحران بشری روبرو میشود.
فیلیپو گراندی، کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان در پایان سفر چهار روزه خود به افغانستان به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: اگر درگیریها در افغانستان ادامه یابد، بی خانمانی و آوارگی بیشتر در داخل این کشور را شاهد خواهیم بود. اگر تلاشها برای صلح نیز فروپاشد، به طور حتم شاهد بحران بزرگ بشری در این کشور خواهیم بود که البته امیدوارم اینطور نشود.