به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن ضمن اعلام این مطلب گفت: از ابتدای امسال تا پایان مهر رقمی معادل ۲۰هزار و ۱۳۶میلیارد تومان انواع تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و قرض الحسنه توسط شعب این بانک در کشور به متقاضیان پرداخت شده است.
وی افزود: این میزان تسهیلات به لحاظ ارزش رشد ۴۶درصدی از خود نشان می دهد که با توجه به اوضاع رکود نسبی در بازار مسکن، بیان کننده قدرت نفوذ تسهیلات بانک مسکن در طیف حاضر در این بازار است.
شایان گفت: در ماه های گذشته از سال جاری، یک میلیون و ۱۳۵هزار و ۲۳۵فقره انواع تسهیلات توسط بانک مسکن به سازنده ها و تولیدکنندگان مسکن و همچنین خریداران واحدهای مسکونی و خانوارهایی که قصد تعمیر محل مسکونی خود را داشتند، پرداخت شد.
وی افزود: بانک مسکن در این مدت با توجه به تعهداتی که برای خود منظور کرده و به دنبال سیاست ها و برنامه های مصوب دولت و بانک مرکزی، نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به واجدان شرایط هم اقدام کرده است.
مدیرعامل بانک مسکن ادامه داد: طی هفت ماهه اول امسال ۶۶هزار فقره تسهیلات خرید مسکن به ارزش کل بیش از ۶هزار و ۶۰۰میلیارد تومان توسط این بانک به خریداران خانه در مناطق مختلف کشور پرداخت شده است.
وی افزود: با توجه به آمار معاملات مسکن در کشور طی ماه های اخیر برآورد می شود حداقل ۳۰درصد از کسانی که در ماه های گذشته از سال جاری در شهرهای کشور صاحب مسکن شدند و اقدام به خرید واحد مسکونی کردند، از تسهیلات خرید بانک مسکن استفاده کرده اند.
به گفته شایان، بانک مسکن دو دسته تسهیلات برای خرید مسکن پرداخت می کند که شامل تسهیلات اوراق و تسهیلات از محل صندوق پس انداز مسکن یکم میشود. اما در این مدت تعداد تسهیلات جعاله مسکن پرداختی، بیشتر از تسهیلات خرید بوده است. به نحوی که در هفت ماهه اول امسال ۸۴هزار و ۳۶۶فقره تسهیلات جعاله (تسهیلات مخصوص تعمیر منزل) توسط بانک مسکن به متقاضیان پرداخت شده است که ارزش ریالی کل این تسهیلات نزدیک به ۲هزار و ۸۰۰میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: علت آنکه تعداد تسهیلات جعاله بیشتر از تسهیلات خرید است به شرایط بازار مسکن و رشد شدید قیمت در تهران، شهرهای بزرگ و حتی شهرهای متوسط و کوچک برمی گردد. در ماه های اخیر رشد قیمت مسکن باعث کاهش قدرت خرید افراد و افت معاملات مسکن شد.
در نتیجه افرادی که قصد خرید و تبدیل به احسن کردن آپارتمان داشتند، تصمیم گرفتند منزل مسکونی خود را بازسازی کنند. این تغییر تصمیم، خود عاملی برای افزایش تقاضا برای تسهیلات جعاله نسبت به تسهیلات خرید مسکن است. همچنین یک عامل دیگر، امکان استفاده از تسهیلات جعاله در کنار تسهیلات خرید مسکن است.
مدیرعامل بانک مسکن اظهار داشت: طی هفت ماهه اول امسال برای ساخت ۱۲هزار و ۱۸۱واحد مسکونی در کشور، از تسهیلات ساخت این بانک استفاده شده است و بانک مسکن بیشترین سهم را در تامین مالی بخش مسکن و ساختمان دارد به نحوی که ارزش ریالی تسهیلاتی که در این مدت برای ساخت مسکن پرداخت شده به میزان ۳ هزار و ۳۵۱میلیارد تومان برآورد شده است.
وی در پایان افزود: در اولین ماه پاییز تعداد ۴۳هزار و ۴۴۸فقره انواع تسهیلات توسط بانک مسکن پرداخت شد که ارزش کل این تسهیلات ۲هزار و ۷۶۹میلیارد و ۳۱۸هزار تومان است. با اینکه در نیمه دوم سال معمولاً حجم فعالیت های ساختمانی و معاملات کاهش پیدا می کند اما تسهیلات پرداخت شده در این ماه نسبت به ماه مشابه در سال گذشته ۲۴درصد رشد پیدا کرده است.
احداث ۱۰۰هزار واحد مسکونی برای خانوادههای روستایی
خبر دیگری حاکیست: معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن هم اظهار داشت: طی تفاهم با سازمانهای مختلف، تاکنون ۱۰۰هزار واحد مسکونی برای خانوادههای روستایی ساخته شده است و تا پایان سال هم ۱۵۰هزار واحد تکمیل میشود.
عزیز اله مهدیان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداو سیما گفت:در روستاهای زیر ۲۰هزار نفر جمعیت، ساخت سالانه ۲۰۰هزار واحد مسکن روستایی در برنامه بنیاد مسکن قرار دارد.
وی ادامه داد: بسیاری از روستاها آسیب پذیر هستند، اما به دلیل عدم توانایی ساکنین هنوز بازسازی نشده اند. بر همین اساس در اواخر سال ۹۷ طی تفاهمنامه با سازمان برنامه و بودجه منابعی برای بازسازی و نوسازی روستاها در نظر گرفته شد تا دولت منابعی را به عنوان کمک بلاعوض اختصاص دهد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه تاکنون بالغ بر ۳۰هزار واحد روستایی نوسازی شده است و تا پایان سال ۲۰هزار واحد هم تکمیل خواهد شد، بیان کرد: برای نوسازی واحدهای آسیب پذیر و محروم در استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی کار احداث واحدها آغاز شده است.
وی افزود:در کنار ساخت و نوسازی واحدهای روستایی، ساخت مسکن محرومین هم در قالب پروژههای خانوادههای دارای دو معلول و بالاتر آغاز شده و تاکنون ۱۰۰هزار واحد مسکونی برای این خانوادهها ساخته شده است.
مهدیان ادامه داد:در سال گذشته برخی از خانوادههایی که تسهیلات دریافت کرده بودند و توانایی پرداخت نداشتند، از محل حساب ۱۰۰امام (ره) به این خانوادهها کمک کردیم و تا سقف ۳۰میلیون تومان کمک بلاعوض به خانوارهایی که توان بازسازی خانهها را ندارند، پرداخت میشود.
وی افزود: ۲۰۰هزار واحد مسکن روستایی در قالب حساب ۱۰۰امام (ره) برای افراد دارای دو معلول در دست اجرا داریم که تا پایان سال بیش از ۱۵۰هزار واحد ان تکمیل میشود.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه افرادی که از تسهیلات مسکن روستایی استفاده میکنند، دامدار و کشاورز هستند، بیان کرد:در سال جاری بیش از ۵۶ هزار واحد مسکن روستایی در مناطق سانحه دیده نوسازی شد و در زلزله آذربایجان غربی و شرقی هم ۸ هزارو ۵۰۰ واحد ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه در تلاش هستیم تا سالانه ۲۰۰هزار واحد مسکن روستایی نوسازی شود، گفت: در سال ۹۹تسهیلات نوسازی و بازسازی به ۱۳۰هزار واحد ابلاغ شده است وساخت ۴۴هزار واحد روستایی هم رو به اتمام است.
مهدیان با بیان اینکه همچنین ۱۱۰هزار واحد روستایی تا پایان سال آماده و به بهره برداری میرسد، افزود: برای نوسازی واحدهای روستایی مکان یابی صورت میگیرد و خانههایی که در محدوده سیل هستند به مکانهای دیگری منتقل میشوند.