به گزارش مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی در بازدید از مرکز کنترل قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با اشاره به اجرای طرح محدودیتهای هوشمند کرونایی در کنار ۶طرح دیگر در سراسر کشور، روزانه ۱۰۰هزار تست کرونا انجام می شود و افراد مبتلا به کرونا هر چه زودتر شناسایی خواهند شد.
رحمانی فضلی روند اجرای محدودیتها را تا این لحظه مناسب ارزیابی کرد و گفت: مردم رعایت کردهاند و صاحبان مشاغل همکاری خوبی داشتهاند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا به مسئولان در شهرستانها توصیه کرد از بیان سخنانی که موجب تردید و ابهام میشود پرهیز کنند و افزود: اصنافی که محدودیتهای فعلی را رعایت نمیکنند از قانون تخلف کرده و جریمه خواهند شد.
وزیر کشور گفت: با توجه به تصاویر دوربینها و رصدهایی که داشتهایم ورودی به شهرهای قرمز و نارنجی کاهش پیدا کرده است و همچنین بحث تردد بعد از ساعت ۲۱به خوبی اجرا شده است.از ناجا انتظار داریم همانند سوابق گذشته قوی پای کار بیاید و به تعداد لازم هم نیروی بسیج در اختیار ناجا قرار دادهایم تا هر چه بیشتر بتوانند در این طرح کمک کنند.
او ادامه داد: بنا نداریم که اصل را بر جریمه بگذاریم اما طی نظارتهایی که انجام میدهیم اگر لازم باشد متخلفین را اعمال قانون میکنیم، اگر اعمال قانون به موقع و سریع انجام شود حتماً مؤثر است و قدرت بازدارندگی بالایی دارد.به طور مثال خودرویی که از ۹شب به بعد تردد میکند باید بلافاصله ضمن جریمه برای راننده پیامک جریمه هم ارسال شود.
رحمانی فضلی در پایان گفت: فقط بخش هایی که مربوط به تأمین کالاهای ضروری افراد است، مثلا فروشگاههای بزرگ زنجیرهای باید فعال باشند اما اجازه فعالیت دادن به این فروشگاهها به معنای فعالیت تمامی قسمتهای آن نیست چرا که فعالیت چنین مراکزی منجر به ایجاد تجمع میشود.
جریمه تردد شبانه خودروها ۲۰۰ هزار تومان
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم گفت: جریمه تردد خودروهای شخصی از ساعت
۲۱ تا ۴ در سطح شهر ۲۰۰هزار تومان تعیین شده است.
به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی در یک برنامه گفتگوی تلویزیونی گفت با بیان این که صاحبان واحدهای صنفی که می توانند فعالیت کنند بهتر است بعد از ساعت ۸شب مغازه خود را ببندند گفت: شیوع بیماری کرونا در کشور بحران بزرگی را به وجود آورده است و در شرایطی هستیم که اعضای ستاد ملی کرونا به طور شخصی دنبال ایجاد محدودیت نیستند مگر این که چارهای جز ایجاد محدودیت برای شهروندان نداشته باشیم. وی با بیان این که این محدودیتها ممکن است در عمل نواقصی داشته باشد، افزود: ما باید در ۲هفته آینده بحران کرونا را به شدت کنترل کنیم تا بتوانیم به تدریج شاهد سیر نزولی انتشار ویروس کرونا در سطح کشور باشیم.
رئیسی تاکید کرد: این محدودیت دو هفتهای را همه ما موظف هستیم رعایت کنیم و بدون شک کاهش تردد می تواند در چهار هفته آینده تاثیرات قابل توجهی را در سطح کشور بگذارد.
وی با اشاره به این که رعایت محدودیت ها باعث شد سیر کرونا در ۴۰شهر قرمز نزولی شود، گفت: اکنون ۱۶۰شهر قرمز که همه مراکز استانها جزو آن هستند، بالغ بر ۵۳ میلیون جمعیت را شامل می شوند. بنابراین شیوع بیماری در این شهرها هزینه سنگینی را به کشور تحمیل میکند. افرادی که پروتکل ها را رعایت نمیکنند، بدانند که این ظلمی به سایر افراد است. زیرا ۱۰درصد افراد مبتلا، مسئول ۸۰درصد ابتلایی هستند که در یک جامعه می تواند اتفاق بیفتد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: اصولا محدودیت راهحل اصلی نیست. در ۹ ماهی که با این بیماری مقابله می کنیم، در هر شهری که پروتکلها بیشتر رعایت شده، کمتر شاهد بیماری بوده ایم و برعکس. متاسفانه زمانی به سمت اعمال محدودیت می رویم که میزان رعایت پروتکل ها آنقدر کاهش یافته که بیمارستان ها در حال پر شدن است و مجبوریم محدودیت اعمال کنیم.
رئیسی تاکید کرد: با توجه به تجربه ای که در کشور داریم اگر ما در اعمال محدودیت ها بیش از ۸۵درصد عمل کنیم قطعاً پس از دو هفته شاهد کاهش روند بیماری کرونا در کشور خواهیم بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان این که تا زمانی که در شهری وضعیت ما قرمز است این محدودیت ها ادامه خواهد داشت، از طرح محله محوری مقابله با کرونا خبر داد و گفت: از روز شنبه، طرح محله محوری مقابله با کرونا در سطح کشور آغاز شده و به ازای هر ۱۲هزار و ۵۰۰نفر در کشور یک پایگاه سلامت وجود دارد و به ازای هر ۱۵۰۰نفر یک مراقب سلامت هم در این طرح انجام وظیفه خواهد کرد.
رئیسی ادامه داد: در این طرح محله محور در صورتی که نیاز باشد همکاران ما به درب منازل مراجعه خواهند کرد تا با انجام تست های مورد نیاز از روند بیماری کرونا در بین خانواده اطمینان حاصل کنند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به رهگیری هوشمند
کرونا مثبتها گفت: در یک ماه آینده هر کسی از خانه بیرون می آید کارت ملی خود را همراه خود داشته باشد تا در صورت نیاز با انجام اسکن روی کارت ملی بتوان افرادی را که نتیجه تست آنها مثبت است از حضور در اماکن و یا انجام سفر بازداشت.
وی با اشاره به راهاندازی بانک اطلاعات مبتلایان کرونا، گفت: ما تمام آزمایشگاه های کشور را به هم متصل کردیم و نتیجه هر آزمایش در بانک اطلاعاتی ما وجود دارد. اکنون خطوط هوایی کشور به این بانک اطلاعاتی وصل شدند و هرکس بخواهد سوار شود، اول استعلام می شود و اگر مثبت باشد، نمی تواند سوار شود. قطار رجا هم وصل شده و در زمینه تاکسی های اینترنتی هم ۱۳۰۰تا ۱۴۰۰راننده مثبت بودند که از مسافرپذیری منع شده اند.
او ادامه داد: رهگیری مسافران اتوبوس هم از دوشنبه انجام می شود. قرار شده بلیت اتوبوس از این به بعد با کارت ملی ارائه شود و بتوان از نظر کرونا آنها را بررسی کرد. به این ترتیب کسانی که تست کرونای آنها مثبت تشخیص داده شود تا ۱۴روز حق سفر ندارند. البته این اقدامات در کنار افزایش تست معنی دار می شود.
وی تاکید کرد: اگر فرد کرونا مثبت قرنطینه را رعایت نکرد، سیستم باید به گونه ای باشد که به او خدمت ندهد، به این ترتیب عملا فرد ایزوله است و هیچ جایی نمیتواند وارد شود.
پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری در دوران محدودیتها
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی هم در پی آغاز اعمال محدودیت های جدید کرونایی، جزئیات کاملی از تمهیدات اتخاذ شده پیرامون رسیدگی به امور بیمه ای بیمه شدگان و کارفرمایان در آذرماه را اعلام کرد.
مهدی شکوری درباره شرایط پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری، به ایسنا گفت: بسیاری از بیمه شدگان بیماری داشتند و اکنون قصد دارند غرامت دستمزد ایام بیماری بگیرند که این مورد هم نیازی به مراجعه حضوری ندارد و می توانند از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی اقدام و مدارک خود را بارگذاری کنند.او ادامه داد: برای آنهایی که غرامت می گیرند قبلا تسهیلاتی درنظر گرفته بودیم مبنی بر اینکه بدون پروسه و انجام هرگونه تشریفاتی مدارکشان را بپذیرند. حتی گفتیم که اگر نیاز به تمدید دفترچه درمان دارند، چون کارفرما برایشان لیست ارسال نمیکند باید از ما غرامت دستمزد بیماری بگیرند؛ ما غرامت ایام بیماری را به آنها می پردازیم که اعتبار دفترچه به خودی خود تمدید شود و بتوانند از خدمات درمانی بهره مند شوند.
شکوری اضافه کرد: تا ۸۰درصد غرامت ایام بیماری را به صورت علی الحساب می پردازیم و بعد از استراحت های پزشکی که فعلا منع کردیم جایی نروند، بعدا سرفرصت که شرایط عادی شد با تایید مدارک از سوی مراجع پزشکی، ۲۰درصد مابقی پرداخت خواهد شد.
وی با بیان این که تمهیدات کرونایی تا پایان آذر برقرار است، ادامه داد: برگزاری کمیسیون های پزشکی و شورای پزشکی تا این تاریخ متوقف خواهند بود.
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: افرادی را داریم که درگیر بیماری های منجر به از کارافتادگی و یا استراحت های طولانی مدت پزشکی می شوند و استراحت بالای دوماه آنها باید توسط شورای پزشکی تائید شود. این افراد به علت بیماری مدتی بستری بوده اند و یا استراحت در منزل داشته اند و شرایط جسمانی شان طوری نیست که بخواهیم مجددا آنها را که رو به بهبودی می روند مجدد به سمت مراکز درمانی بفرستیم.این رفت و آمدها چه بسا باعث انتقال بیماری بین افراد مختلف بشود. بنابراین تصمیم گرفته شد تا جلسات را با توجه به وضعیت این افراد متوقف کنیم و این توقف، تاخیر و مشکلی در ارائه خدمات به بیمه شدگان به دنبال نخواهد داشت.
وی با بیان این که انعقاد قرارداد بیمههای اختیاری موکول به انجام معاینات پزشکی نیست گفت: در این دوره، با این متقاضیان قرارداد میبندیم و تعهد می گیریم که در شرایط مناسبتری آنها را راهنمایی و به مراکز پزشکی معرفی کنیم. در واقع انعقاد قرارداد موکول به انجام معاینات پزشکی نیست. هرچند که این خدمت نیز تا ماه آینده و در قالب طرح ۳۰۷۰کاملا غیرحضوری خواهد شد.
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی همچنین از توقف یک ماهه بازرسیهای ادواری از کارگاههای مشمول تامین اجتماعی خبر داد و گفت: از مردم خواهش می کنیم درنظر داشته باشند که این بازه زمانی یک ماهه، باید تا حدامکان درخانه بمانند و تردد کمتری داشته باشند. آنها نباید این زمان را به عنوان فرصت انجام کارهای معوقه بیمه ای شان در نظر گیرند و این ذهنیت را نداشته باشند که در این فرصت در شعب، پیگیر سوابق و بازنشستگی و … بشوند. بلکه می توانند این کار را در آینده و یا به صورت غیرحضوری پیگیری کنند.
شکوری افزود: این محدودیت ها، نباید زمینه ای برای حضور در شعب باشد زیرا ارائه خدمت مستلزم حضور حداکثری کادر اجرایی و اداری نیز هست ولی به علت تصمیمات مربوط به کاهش حضور کارمندان، با کسری کادر اجرایی در شعب روبه رو هستیم و مراجعه مکرر و پرترافیک می تواند خدمات دهی را با مشکل مواجه کند و زمینه ساز شیوع بیماری بشود. از مردم درخواست می کنیم همراهی کنند که با کمک همدیگر این مسیر را طی کنیم و به سلامت از آن عبور کنیم.