یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است: اکنون بهترین زمان برای ورود سرمایه به بازار بورس و خرید سهام است، زیرا قیمتهای ایجاد شده در سهام مناسب و به نفع سهامداران خواهد بود.
عرفان هودی در گفتگو با ایرنا به علت بازگشت شاخص بورس به روند صعودی اشاره کرد و افزود: بازار سهام از آخرین روز معاملات هفته سوم آبان به مدار صعودی خود بازگشت و هفته گذشته بازاری سراسر مثبت را پشت سر گذاشت.
وی گفت: برخی کارشناسان نگران بازگشایی نمادهایی مانند شستا در بازار بودند، اما همزمان با بازگشایی نماد آن اتفاق منفی در بازار رخ نداد و شاهد معاملات مثبت در بازار بودیم.
هودی به عوامل تاثیرگذار در روند صعودی شاخص بورس اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه نرخ اکثر سهام در بازار به کف قیمتی و پایینترین حد خود رسیده، اکنون از آمادگی لازم برای رشد برخوردارند که این موضوع موجب ایجاد موقعیت مناسب برای افرادی که به دنبال خرید سهام در بازار بودند، شد.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وجود رکود و روند منفی در بازارهای موازی در بازگشت روند صعودی به معاملات بورس بیتاثیر نبوده، خاطرنشانکرد: قرار گرفتن بازارهایی مانند دلار و طلا در مسیر نزولی، پایان یافتن شایعههای افزایش نرخ سود بانکی که در دو ماه اخیر مطرح شده بود، تکذیب آن از سوی مسئولان بانکی و ایجاد ثبات نرخ سود بانکی باعث ایجاد خوشبینی به روند بازار سهام شد. وی تاکید کرد: سهامداران باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که روند مثبت شاخص بورس همانند چند ماه نخست سال نیست، شیب صعودی که اکنون در بازار ایجاد شده است یک شیب صعودی کند خواهد بود که ممکن است به صورت روزانه ۵ر۱ درصد رشد با خود به همراه داشته باشد.
هودی اضافهکرد: از این به بعد در طول هفته در بازار شاهد هستیم که به ازای دو روز روند مثبت در معاملات، در روزهای دیگر روند بازار در مسیر منفی قرار می گیرد اما سهامداران باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که کلیت بازار مثبت است.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشانکرد: در صورتی که سرمایهگذاران به دنبال سرمایهگذاری در بورس هستند، اکنون بهترین زمان برای ورود سرمایههایشان به بازار است، زیرا قیمت های ایجاد شده در سهام مناسب و به نفع سهامداران خواهد بود. وی گفت: اکنون سهامداران باید لیدر و رهبر هر گروه را برای سرمایهگذاری در بورس انتخاب کنند، زیرا هر گروه دارای سهام بزرگی است که میتواند سود معقولی را در اختیار سهامداران قرار دهد.
هودی با بیان اینکه در وضع فعلی که بازار در مسیر صعودی قرار گرفته ممکن است شاخص بورس با اصلاحهایی همراه شود، افزود: بازار برای اینکه کفسازی خوبی را در مسیر خود داشته باشد و به رشد چشمگیری دست یابد، باید در همین محدودهها باز هم اصلاح حدود ۱۰ درصدی را تجربه کند.
کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: جلب دوباره اعتماد سرمایهگذاران در حوزه بازار سرمایه کمی دشوار به نظر میرسد، مردم اصلاح اخیر بورس را به ریزش سال ۹۲ تشبیه کرده بودند که این اتفاق نشاندهنده حافظه قوی سهامداران در بازار است. وی خاطرنشانکرد: یکی از راههای جلب دوباره اعتماد مردم به بازار این است که دولت اجازه دهد معاملات بر اساس عرضه و تقاضا شکل بگیرد و بر دوش سهامدار باشد.
هودی ادامه داد: همچنین باید اقدامی انجام شود تا حقوقیها مورد کنترل قرار گیرند و محدودیتهایی برای فروش سهام آنها ایجاد شود تا به میزانی مشخص اقدام به فروش سهام خود در بازار کنند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: در صورت وجود چنین محدودیتهایی در بازار، اقبال سهامدار در بازار افزایش پیدا مییابد.
همچنین ابوالقاسم آقادوست کارشناس بازار سرمایه ضمن اشاره به اقدامات دولت برای رشد مجدد این بازار، تاکید کرد که بازار سرمایه در درازمدت همواره بازدهی بیشتری نسبت به سایر بازارهای موازی دارد.
وی ضمن اشاره به رشد تاریخی بازار سرمایه گفت: اتفاقات مثبتی که در سال جاری در بازار سرمایه افتاد، در عمر ۵۳ ساله بازار سرمایه بینظیر بود.
در سال جاری هم تعداد افراد بسیار و هم حجم مالی قابل توجهی وارد بازار شد و ضریب نفوذ بازار سرمایه در جامعه افزایش یافت. البته این اتفاق باید زودتر میافتاد و این کسب و کار پربازده و تخصصی مغفول مانده بود. خوشبختانه امسال زمینه برای شکوفایی این بازار و معرفی آن به بخش زیادی از افراد جامعه و سرمایهگذاران بالقوه فراهم شد این اتفاقات با حمایت مسئولین، حاکمیت و به خصوص دولت هم همراه شد.
اما از آن رو که بسیاری از افراد با سرمایههای اندک وارد شدند، دانش چندانی نداشتند و فراز و فرود در بازار را تاکنون تجربه نکرده بودند؛ طبیعی بود که با هیجان تصمیم بگیرند هیجان بر سهامداران خُرد جدید الورود غلبه کرد و آن رشد تاریخی را رقم زد از سوی دیگر افزایش قیمت ارز هم به این رشد تاریخی بازار سرمایه کمک کرد.
آقادوست در ادامه به دلایل ریزش در بازار سرمایه پرداخت و افزود: بعد از مدتی که این رشد بیش از اندازه صورت گرفت، با نگاه به بقیه بازارهای موازی و اصلاح آن بازارها، نرخ ارز از اوج فرود آمد و بازار سرمایه دچار ریزش شد.
این ریزش در تاریخ بورس ما بیسابقه بود، بخشی از این ریزش بخاطر هیجانی بود که معمولاً افراد جدید الورود دارند به عبارت سادهتر ترس بر سرمایهگذاران تازه وارد حاکم شد، شاخص اکنون اصلاح کامل خود را انجام داده و به جایی رسیده است که به نظر من زمینه برای رشد و باز پس گیری قلههایی که قبلاً داشت، فراهم شده است.
کارشناس بازار سرمایه همچنین در ارتباط با این پرسش که آیا ممکن است شاخص بیش از کف تشکیل شده فعلی ریزش کند، گفت: بعید میدانم که شاخص بیش از این ریزش کند، مگر آنکه اتفاقات بسیار بعیدی رخ دهد؛ زیرا بازار بسیار بزرگ شده است و عزم و تدبیر دولت هم اجازه ریزش بیشتر را نمیدهد.
بازارهای رقیب مانند بازار ارز، طلا، خودرو و مسکن هم که همیشه بر بازار سرمایه اثرگذار هستند هم در وضع کاهشی قرار دارند و باید گفت که اکنون زمینه برای بازگشت شاخص فراهم شده است.
وی ادامه داد: مجموعه کارشناسان و سرمایهگذاران، چشمانداز بازار سرمایه را مثبت و قیمتها را جذاب میبینند، پیشبینی من این است که روند رو به رشد بازار ادامه خواهد داشت، ممکن است که شاخص در کوتاه مدت به سقفهای قبلی نرسد؛ اما در بلند مدت حتما به آن سقفها میرسد، حتی فراتر از آن هم خواهد رفت و قلههای بالاتر را هم فتح خواهد کرد.
علت این امر آن است که بازار سرمایه ما جای بسیاری برای رشد دارد، طی سالهای اخیر که بسیاری از شرکتهایی که آسیب دیدهاند، پیشبینی میشود که شرایط آنها بهبود پیدا کند و با بهتر شدن شرایط و فضای کسب و کار، افزایش سوددهی داشته باشند و این افزایش سوددهی منجر به حضور بیشتر سرمایهگذاران خواهد شد و رونق بازار سرمایه را افزایش خواهد داد.