وی افزود: این سازمان نامهای به معاون اول رئیسجمهوری ارسال کرده است تا دستگاههای اجرایی مدارک تحصیلی شاغلان خود را از سامانه مدارک تحصیلی استعلام کنند. بازرس کل امور آموزشی و پژوهشی سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد: برای تکمیل سامانه سجاد و سامانه استعلام مدارک تحصیلی باید شبکه علمی کشور بر بستر اینترنت ملی شکل بگیرد تا امنیت این سامانهها چند برابر شود. دکتر سید عبدالحمید انگجی، مدیرکل امور دانشآموختگان سازمان امور دانشجویان هم اظهار کرد: سال گذشته موفق شدیم ۱۶۵هزار دانشنامه تحصیلی صادر کنیم. همچنین استفاده از کیو آر کد بر روی مدرک تحصیلی، ضمن بالابردن امنیت و صحت آن، هزینهها برای دانشگاهها را کاهش میدهد.
دکتر مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان هم از الزام دانشگاهها برای پیوستن به سامانه الکترونیکی صدور مدارک تحصیلی خبر داد و گفت: الکترونیکی شدن مراحل ارزشیابی مدارک تحصیلی و صدور مدرک دانشآموختگان از طریق سامانه سجاد، سهولت استعلام را افزایش و تعداد مراجعان حضوری را به طور قابل توجهی کاهش داده است. وی ادامه داد: با شناسایی علتهای مراجعه حضوری دانشجویان و دانشآموختگان موفق شدیم مراجعات حضوری به سازمان امور دانشجویان را از ۱۵ هزارنفر در هرماه در سال ۹۲به حدود هزارنفر در ماه در سال ۹۹کاهش دهیم و متقاضیان با سرعت و سهولت خدمات را از سامانه سجاد دریافت کنند.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه از گذشته تاکنون امور ارزشیابی مدارک دانشآموختگان خارج از کشور و تأیید مدارک فارغالتحصیلان برخی دانشگاهها و مؤسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی در سازمان امور دانشجویان انجام میشود، گفت: در روش سنتی سالانه بیش از ۲۰هزار مدرک تحصیلی در سازمان امور دانشجویان ارزشیابی و مراحل مختلف آن به شیوه دستی انجام میشد. وی تصریح کرد: از حدود دو سال گذشته استفاده از سامانه الکترونیکی در صدور مدارک دانشآموختگان این دانشگاهها و مؤسسات غیر دولتی و غیر انتفاعی آغاز شده است. در این روش به فاصله کمی از ارسال مدارک توسط دانشگاهها، مدارک ارزیابی شده و پس از تأیید، گواهی تأیید با درجQR Codeبه مدرک صادر میشود که به راحتی از طرف دستگاههای اجرایی و دانشگاهها قابل استعلام است و کار استعلام صحت مدرک بسیار آسان شده است.