معرفی ۲ روش برای ایفای تعهد ارزی صادرکنندگان
 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه بررسی روش‌های تامین ارز کالا‌های وارداتی، دو روش ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان را معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا رزم‌حسینی در این جلسه گفت: تمامی صادرکنندگان دارای پروانه صادراتی (از ابتدای سال ۱۳۹۸ به بعد) با استفاده از واردات در مقابل صادرات با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌توانند به ایفای تعهدات ارزی خود بپردازد.

وی ادامه داد: در صورت محقق نشدن ایفای تعهدات ارزی از این طریق، صادرکنندگان حداکثر ۴ ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی فرصت دارند تا از طریق عرضه در سامانه نیما تعهدات ارزی خود را ایفا کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کمیته اقدام ارزی سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف هستند موارد یادشده را پیگیری کنند و اقدامات و برخورد‌های قانونی لازم را در صورت لزوم انجام دهند.

وی با اشاره به تشکیل قرارگاه جهش تولید با حضور نمایندگان دستگاه‌ها حاکمیتی افزود: در شرایط سخت اقتصادی قرار داریم و در این شرایط همه دستگاه‌های مرتبط باید با هماهنگی همدیگر تصمیمات کلان اتخاذ کنند که این قرارگاه هم در همین راستا شکل گرفته است.

رزم حسینی همچنین اقناع افکار عمومی را از دیگر وظایف این قرارگاه دانست و اظهارداشت: بخشی از کار‌های قرارگاه اتخاذ تدابیر لازم برای اقناع افکار عمومی درباره تصمیمات گرفته شده در حوزه مباحث اقتصادی است.

وی با اشاره به تصمیمات اخیر ستاد اقتصادی دولت و رئیس جمهوری در خصوص ترخیص کالا‌های اساسی اعلام کرد: از زمان ابلاغ این تصمیم ۴ میلیون تن کالا از گمرکات کشور ترخیص شده است که این کار بسیار مهم و حائز اهمیتی بوده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با بیان اینکه برای تقویت پول ملی هم‌راستا با بانک مرکزی حرکت خواهیم کرد، گفت: جلوگیری از افزایش بی‌رویه نرخ ارز و تقویت پول ملی رسالت بانک مرکزی است و کار‌های انجام شده توسط وزارت صنعت هم هم‌راستا با اهداف بانک مرکزی است.

درهمین حال، برپایه مصوبه ستاد تنظیم بازار، از ثبت سفارش و تخصیص ارز به واردکنندگانی که تعهدات ارزی خود را ایفا نکرده‌اند جلوگیری می‌شود.به گزارش شاتا، بر اساس تصمیم ستاد تنظیم بازار، از ثبت سفارش و تخصیص ارز به واردکنندگانی که مهلت رفع تعهد ارزی آنها منقضی شده و کمتر از ۱۰ درصد تعهدات ارزی خود را ایفا کرده اند، به‌صورت سیستمی ممانعت خواهد شد و دایر کردن مجدد ارائه خدمات هم سیستمی خواهد بود.

همچنین به واردکنندگانی که تا پایان سال ۹۸ تأمین ارز داشته و هیچ اقدامی برای واردات کالا یا خرید ارز انجام نداده‌اند، ارز جدید اختصاص نمی‌یابد. از ابتدای امسال سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی در بخشنامه‌هایی از صادرکنندگان خواستند تا ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و پایان تیرماه را به عنوان آخرین مهلت اقدام تجار در این زمینه تعیین کردند.بر اساس اعلام این دو نهاد، اگر صادرکنندگان سال‌های ۹۷ و ۹۸ اقدام به ایفای تعهدات ارزی خود نمی‌کردند، کارت بازرگانی آنها تعلیق می‌شد که این مهلت تا شهریور هم تمدید شد؛ در این میان اعلام شد تجار دارای واحدهای تولیدی تا آبان فرصت دارند نسبت به تعامل با بانک‌مرکزی اقدام کنند تا واحد تولیدی آنها به دلیل تعلیق کارت بازرگانی با مشکل مواجه نشود.

طی ۲ سال ذکر شده، ۲۱ هزار و ۱۸۴ صادرکننده با کارت بازرگانی تجارت کرده‌اند که به غیر از تعدادی از صادرکنندگان، بقیه تجار در ابتدا تعهدات خود را تسویه نکردند، بلکه پس از صدور بخشنامه‌ها برای ایفای تعهدات ارزی خود اقدام کرده اند.

میزان ارز بازگشتی حاصل از صادرات غیرنفتی تا پایان مرداد و بعد از صدور بخشنامه‌ها حدود ۳۵ میلیارد یورو معادل ۶۸ درصد از مجموع ارز صادراتی بوده است.

ستاد تنظیم بازار درمصوبه دیگری اعلام کرد: بررسی ارزش اظهاری کالاهای وارداتی بر اساس ارزش مندرج در تاریخ آخرین ویرایش ثبت سفارش قبل از اظهار گمرک ملاک عمل گمرک خواهد بود.

نسخه مناسب چاپ