به گزارش ایرنا، فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران ضمن اعلام این مطلب، افزود: بر این اساس منابع مالی مورد نیاز حق بیمه در مورد سهم تعهد دولت از محل اعتبار پیشبینیشده در ردیفهای۱۱، ۲۵ و تبصره ۱۴ از محل سایر ظرفیتهای این قانون و کسری منابع مالی مورد نیاز با واگذاری اموال و سهام دولت در شرکتها و صندوقها در سال ۱۴۰۰ به سازمان تامین اجتماعی تادیه خواهد شد.
وی ادامهداد: همچنین بنابر این مصوبه، سازمان برنامه و بودجه مکلف است با همکاری سازمان تامین اجتماعی نسبت به ساماندهی مشمولان و به میزان برخورداری آنان از حق بیمه حمایتی سهم دولت متناسب با استقرار در مناطق محروم، کمتر توسعهیافته، مرزی یا برخوردار و میزان درآمدزایی و اهمیت تولید و فعالیت اقشار و اصناف یا کارگرهای مشمول و لحاظ عدالت توزیعی در قالب توافقنامههای سهجانبه بین سازمان برنامه و بودجه، سازمان تامین اجتماعی و وزارتخانه تخصصی ذیربط با هر صنف و قشر برای تعیین تعداد مشمولان و درصد حق بیمه سهم دولت برای هر یک از اصناف و اقشار مشمول بر آن نسبت به تخصیص منابع سهم دولت، در سال ۱۴۰۰ به صورت فصلی (سه ماهه) اقدام کند. رئیس مرکز ملی فرش بیانداشت: بسیاری از کارگاه های قالیبافی ایران به صورت خانگی با تعداد کمتر پنج نفر فعال هستند که مشمول این مصوبه شدند و دولت مکلف است سهم کارفرما را برای بیمه تامین اجتماعی شاغلان این کارگاه ها فراهم کند.
رافع گفت: اکنون بیش از ۲۶۰ هزار نفر از قالیبافان تحت پوشش بیمه اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسنامه دار مصوب ۸۸ هستند که افزایش ۲۰درصدی تعداد قالیبافان مشمول این قانون از مطالبات و پیگیریهای مرکز ملی فرش ایران است.
براساس آمارها، در ۱۰ ماهه سال ۹۹ بیش از یک میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع فرش دستباف در کشور تولید شد. این آمار در همسنجی با سال ۹۸ (تولید یک میلیون و ۲۳۱ هزار و ۳۲۱ متر مربع) رشد ۳۴ درصدی داشته است.