به گزارش مهر، سال گذشته تعویق های پیاپی کنکور تمرکز زیادی از دانش آموزان گرفت و استرسهایی را وارد کرد و امسال هم این ترس و دلهره در دانش آموزان هست که باز هم کرونا زمان برگزاری کنکور را تحت تاثیر قرار دهد. از سوی دیگر صحبتهایی که در ایام نوروز از سوی وزیر آموزش و پرورش مبنی بر حذف بخشهایی از کتابهای درسی که به سازمان سنجش اعلام شده و اعلام این حذفیات از سوی سازمان سنجش، سوالهایی را در ذهن مخاطبان کنکور ایجاد کرد که چرا اینقدر دیر!
مجموع داوطلبان کنکور سال ۱۴۰۰تعداد یک میلیون و ۳۶۶هزار و ۳۶۹نفر است. همه میدانند که خواندن برای کنکور را دانش آموزان از زمانی بسیار زودتر آغاز میکنند. در حالی که دورنمای کرونا و سال تحصیلی از ابتدای سال تحصیلی تقریباً مشخص بود حال سوال این است که آیا نمیشد زمانی زودتر این حذفیات اعلام شود؟
در این میان با نزدیک شدن به زمان برگزاری کنکور باز هم کسانی هستند که دوباره بحث تکراری حذف کنکور، پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی و…را مطرح کنند. هرچند سازمان سنجش اعلام کرده است که امسال تغییری در سهم سوابق تحصیلی ایجاد نمیشود اما این داستانهای تکراری کنار نمیرود.
هامون سبطی، کارشناس مسائل آموزش و پرورش و دبیر کارگروه آموزش دیده بان عدالت و شفافیت درباره دانش آموزان پایه دوازدهم که امسال برای کنکور باید آماده شوند و سال تحصیلی پیش رو را تماماً در فضای مجازی گذراندهاند، گفت: یک موضوعی که باید درباره آن خیال همه را راحت کنیم این است که کنکور حذف شدنی نیست. واقعیت جاری این است که کنکور یک اهرم فشار برای آموزش و پرورش است تا بچهها را سر درسها و کلاسها بنشاند و آنها را وادار به درس خواندن کند. در واقع کنکور علت نیست بلکه خودش معلول است.
وی ادامه داد: موضوع این است که کنکور یک دروازه برای ورود مردم از یک شهر به یک کاخ است (درست یا غلط ورود به دانشگاه در ذهن بسیاری همان کاخ است) در این کاخ اندازه یک صدم مردم شهر گنجایش و پذیرش دارد. حالا میتوان دروازه را بزرگ کرد، کاخ را بزرگتر کرد اما مادامی که این اتفاق نیفتاده است، کسانی که بر طبل حذف کنکور میکوبند به شناختی از تمامی ابعاد ماجرا نرسیدهاند. برای بزرگتر کردن کاخ هم باید سرمایهها به سمت مسیر علم و صنعت و تکنولوژی بیاید. مادامی که تعداد دانشگاهها و صندلیها همین است وضعیت کنکور ما هم به همین منوال است.
کارشناس مسائل آموزش و پرورش افزود: در زمان برگزاری کنکور در سال گذشته طی شش ماه ۲۵اظهارنظر متفاوت و متناقض درباره زمان برگزاری کنکور مطرح شد، هر کسی این روزها از کنکور بگوید حرفش تیتر میشود. تیتری که میلیونها ایرانی آن را میخوانند. آنقدری که این روزها وزیر آموزش و پرورش درباره کنکور صحبت میکند، وزیر علوم صحبت نمیکند و این نشانه این است که برداشت دقیقی از کنکور در آموزش و پرورش وجود ندارد.
سبطی در ادامه گفت: دانش آموزان پایه دوازدهم تا امروز وقت گذاشتهاند و مطالب را عمیقاً خواندهاند سوالات کنکور بسیار مفهومی و تحلیلی است و قابل مقایسه با امتحانات نهایی و سوالات آن نیست در واقع کسی که میخواهد برای کنکور موفق شود باید مطالب را عمیق بخواند. در صورتی که در امتحانات نهایی اگر به صورت حفظی هم مطالب خوانده شود مشکلی پیش نمیآید. حال در این شرایط وقتی یک مطلبی مطرح میشود که تازه بعد از عید اعلام میشود چه مطالبی برای کنکور حذف میشود، کاملاً غیرعلمی است چون ما با یک رقابت رو به رو هستیم و دانشآموز با خودش میگوید اگر الان مطلبی را حذف کنند من میتوانستم وقت نگذارم و به جای آن مطلب که خواندم مطالب دیگر را عمیقتر بخوانم. به هر حال دو سال است که کرونا مزید بر علت شده تا یک ظلم سیستماتیک به دانش آموزان کشور شود.