وزیر بهداشت در نامههایی جداگانه خطاب به رئیس سازمان غذا و دارو و مدیران عامل سازمانهای بیمه سلامت و تأمین اجتماعی، با اشاره بر ضرورت افزایش دسترسی راحتتر مبتلایان به کرونا به داروهای فاویپیراویر و رمدیسیور، گفت: پوشش بیمهای این داروها باید مورد توجه قرار گیرد .
به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در این نامهها تأکید کرد: ۱- باتوجه به مصرف این داروها در بیماران سرپایی و بستری موقت ترتیبی اتخاذ فرمایید تا در داروخانههای منتخب به اندازه کافی در دسترس باشند.
داروخانههای منتخب در تعداد حداکثر باشند و اسامی آنها به مراکز ۱۶ساعته و مراکز خصوصی و خیریه تمامی شهرستانها ارسال شود و برای اطلاع بیماران و جلوگیری از سرگردانی آنها، هم در این مراکز هم در سایتهای مختلف اعلام شود.
۲- مصرف این داروها برای جلوگیری از جهش و مقاومت ویروس باید منطبق با پروتکلها باشد و نسخهنویسی نیز توسط پزشکان متخصص عفونی و ریه یا پزشکان عمومی آشنا به پروتکلها و مورد تأیید معاونان درمان و بهداشت دانشگاهها صورت گیرد.
۳- برای جلوگیری از سوء استفادههای احتمالی یا قاچاق فرآوردههای مذکور، داروخانههای منتخب مکلف به ثبت موارد با ذکر تعداد دارو، نام بیمار و پزشک معالج در سامانه TTACهستند.
شایسته است پوشش بیمهای داروهای مذکور در درمان سرپایی مورد توجه قرار گیرد. بیتردید درمان ضد ویروس در روزهای اول به شدت بار بیمارستانها و هزینههای سنگین مرتبط با این بیماران را خواهد کاست.
۱۹۳ فوتی
سخنگوی وزارت بهداشت از جان باختن ۱۹۳بیمار کووید۱۹در ۲۴ساعت منتهی به ظهر روز گذشته در کشور خبر داد و گفت: مجموع جان باختگان این بیماری ۶۴هزار و ۲۳۲نفر شد.
دکتر سیما سادات لاری، افزود: در این مدت، ۱۹هزار و ۶۶۶بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹در کشور به دو میلیون و ۴۹هزار و ۷۸نفر رسید.وی اعلام کرد: در حال حاضر ۲۵۷شهرستان قرمز و ۱۲۹شهرستان نارنجی هستند و مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۵۱شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۱۱شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: شیب موارد ابتلا و بستری ناشی از کرونا در کشور در حال صعود است و برای پیروزی بر کرونا به کارزاری مبتنی بر همبستگی میان حاکمیت و شهروندان و تقویت عزم ملی نیاز داریم.
ابتلای خانوادگی در اغلب مبتلایان
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آمار رو به رشد بیماری کرونا در کشور، گفت: اکنون تخت برای بستری بیماران جدید مبتلا به کرونا به سختی پیدا میشود و تعداد مبتلایان به بیماری بسیار بیشتر خواهد شد.دکتر مسعود مردانی اعلام کرد: در حال حاضر در اوج پیک چهارم کرونا هستیم و موارد جدید ابتلا به بیماری روز به روز در حال افزایش است و این در حالی است که بخشهای مراقبتهای ویژه کاملا پر هستند و جا برای بستری بیمار جدید به سختی پیدا میشود.وی پیشبینی کرد: آمار مرگ و میر ناشی از کرونا هم خیلی بیشتر خواهد شد.
این متخصص بیمایهای عفونی توضیح داد: کرونای بریتانیایی قواعدی که قبلا با آن آشنا شده بودیم را به هم ریخته است. این ویروس جهشیافته سرایتپذیری بسیار بالایی دارد و عمده بیمارانی که به ما مراجعه میکنند با ابتلای خانوادگی هستند. نوع جهشیافته کرونا به سرعت در ریههای فرد بیمار مینشیند و درگیری ریوی و نارسایی تنفسی ایجاد میکند که میتواند منجر به مرگ و میر شود. از طرف دیگر عوارض قلبی، آنسفالیت و… نیز اکنون در این بیماران نمود پیدا کرده است. همچنین کودکان و نوجوانان هم مبتلا میشوند و گاهی اوقات در علائم و ابتلا تفاوت چندانی با بزرگسالان ندارند .
هشدار نسبت به سوداگری واکسن
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اعلام کرد: تحت هیچ شرایطی خارج از ضوابط و کانال رسمی، امکان تهیه واکسن برای ایران در روسیه وجود ندارد.
کاظم جلالی، در گفتگو با ایرنا با اشاره به تصمیم دولت، در زمینه ورود بخش خصوصی برای خرید واکسن گفت: این تصمیم میتواند راه را برای سودجویان، واسطهها و دلالان به بازار واکسن باز کند.وی افزود: سفارت ایران در روسیه اخباری دریافت کرده است، مبنی بر اینکه برخی افراد در روسیه به واسطهها و شرکتهای خصوصی ایرانی قول تهیه واکسن دادهاند، اما این افراد قصد سودجویی دارند، زیرا تحت هیچ شرایطی، خارج از ضوابط و کانال رسمی، امکان تهیه واکسن در روسیه وجود ندارد . جلالی توضیح داد: تنها کانال رسمی فروش و صادرات واکسن از روسیه به ایران و سایر کشورها، نهادی به نام «سازمان حمایت از حقوق مصرفکنندگان» زیر نظر مستقیم رئیس جمهوری روسیه است و این سازمان براساس قراردادهایی که با کشورهای مختلف از جمله ایران امضاء کرده است، عمل میکند و خارج از آن هیچ فروش یا صادراتی به هیچکدام از کشورهای جهان ندارد.سفیر جمهوری اسلامی ایران درباره تولید محدود واکسن در روسیه و تعهدات سنگین قراردادی با دیگر کشورها گفت: روسیه براساس قراردادهای قطعی با سایر کشورها متعهد به صادرات حدود یک میلیارد دز واکسن شدهاست و باتوجه به تولید محدود و مشخص واکسن، تحت هیچ شرایطی تعهدات جدید و خارج از این قراردادها را انجام نخواهد داد .
وی ادامه داد: حتی در خود روسیه به خاطر محدودیت واکسن تاکنون بیش از ۶میلیون نفر واکسن نزدهاند. ظرفیت تولید واکسن در این کشور تعریف شده است و آنقدر واکسن نیست که روسیه بتواند به بیش از تعهدات خود عمل کند.
جلالی تأکید کرد: حداقل کاری که دولت و وزارت بهداشت کشورمان در شرایط فعلی میتوانند انجام دهند، راستیآزمایی ماجرا از طریق سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه است.وی به شرکتهای خصوصی ایرانی هم هشدار داد فریب افراد، دلالان و واسطهها را نخورند، زیرا ممکن است این افراد پیش پرداخت تهیه واکسن از آنها اخذ کنند، اما در نهایت پول و سرمایه بخش خصوصی به یغما برود.جلالی اظهار کرد: بر اساس قرارداد جدید که به زودی نهایی میشود دولت جمهوری اسلامی ایران به میزان ۳۰میلیون دوز واکسن از روسیه خریداری میکند.
تکذیب وجود مواد سمی در ماسکها
روابط عمومی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو، مباحث مربوط به وجود مواد سمی و کبالت و فرمالدیید و مواد سرطانزا در پارچههای مصرفی ماسکهای جراحی آبی رنگ را تکذیب کرد.
به گزارش ایسنا، در اطلاعیه این اداره کل آمده است: پیرو انتشار اخباری درباره کشف مواد شیمیایی سمی در برخی ماسکها و همچنین وجود کبالت در ماسکهای جراحی آبی به اطلاع میرساند؛ ماسکهای پزشکی از سه لایه تشکیل شدهاند: لایه اول و سوم اسپاندباند و لایه وسط ملت بلون .
پارچه اسپاند باند جزو پارچههای بیبافت است که هیچگونه مواد سمی و فرمالدیید در ساخت آن استفاده نمیشود و رنگهای آبی بر پایه پلی پروپیلن مورد استفاده در تولید پارچه آبی رنگ و فاقد مواد سرطانزا و سمی هستند.
دستور وزیر بهداشت برای عرضه گسترده و پوشش بیمهای داروهای کرونا