مدیریت بازار سهام عدالت
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نخستین انتخابات شرکت های استانی سهام عدالت ۱۸ اردیبهشت برگزار خواهد شد، گفت: در این تاریخ انتخابات حداقل شش شرکت برگزار می شود.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)‌، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، هدف از طراحی شرکت های استانی را تبدیل آنها به بازوهای توسعه منطقه دانست و گفت: انتخاب هیأت مدیره توانمند، ارزش دارایی مردم را روز به روز افزایش خواهد داد.

دکتر محمد علی دهقان دهنوی تصریح کرد: هدف از طراحی شرکت های استانی در مجموعه حاکمیتی این بوده است که بازوی توسعه استان خود شوند؛ یعنی هم دارایی مردم را مدیریت کنند و هم با خلق دارایی های جدید، در پروژه های استانی سرمایه گذاری کنند تا توسعه استان محقق شود، طبیعی است که بدون تشکیل هیأت مدیره قوی این هدف محقق نخواهد شد.

وی با اشاره به سابقه اجرای طرح ملی آزادسازی سهام عدالت اظهار داشت: زمانی که در سال ۹۹ بحث آزادسازی سهام عدالت مطرح شد دو راهکار برای مشمولان سهام عدالت بیان شد، مردم یک برگه به عنوان سهام عدالت در اختیار داشتند اما آن برگه مجموعه ای از سهام ۳۶ شرکت بورسی و چندین شرکت غیربورسی است، در واقع برگه های سهام عدالت پرتفویی از سهام شرکت های ارزشمند، بزرگ و قوی کشور هستند.

دکتر دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: نخستین روش این بود که مردم خود سهام خود را مدیریت کنند که عنوان روش مستقیم را به خود گرفت و فقط تعدادی از مردم روش مستقیم را انتخاب کرده بودند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: بخش گسترده ای از مردم روش دوم را انتخاب کردند که روش مدیریت غیرمستقیم بود. وی گفت: روش غیرمستقیم بدین صورت بود که در هر استانی یک شرکت تشکیل شود و برگه های سهام عدالت یا سبد ۳۶ سهم در این شرکت ها قرار داده شود و از طریق آن شرکت مردم سهامدار شوند.

دهقان دهنوی اظهار داشت: سهامی که مردم از این شرکت ها می گیرند همان سهام عدالتی است که شامل پرتفوی ۳۶ شرکت می شود.

وی به اهمیت شرکت های سرمایه‌گذاری استانی اشاره کرد و گفت: با توجه به بالا بودن تعداد سهامداران غیرمستقیم که نزدیک به ۳۰ میلیون نفر بودند، زمانی که دارایی‌ها در این شرکت قرار گرفتند به شرکت‌های بزرگی تبدیل شدند و ارزش شرکت ها به دو هزار میلیارد تومان در برخی از استان‌های کوچک و‌ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان در استان‌های بزرگ رسید.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نخستین انتخابات شرکت ها ۱۸ اردیبهشت برگزار خواهد شد، گفت: در این تاریخ انتخابات حداقل شش شرکت برگزار می شود. دکتر دهقان دهنوی توضیح داد: در این روز سامانه رأی گیری باز خواهد شد و فهرست افرادی که برای هیأت مدیره تأیید صلاحیت شدند در اختیار سهامداران قرار می‌گیرد البته این سامانه تا چند روز باز است تا مردم به راحتی بررسی و انتخاب کنند و در نهایت اعضا از بین افرادی که بیشترین رأی را کسب کرده اند انتخاب خواهند شد.

وی با بیان اینکه از افراد متقاضی دعوت کرده ایم که تا ۲۸ فروردین فرآیند ثبت نام را طی کنند، افزود: انتظار ما این است که ثبت نام کنندگان دارای دانش کافی و تجربه مرتبط باشند و از شرایط کلی برخوردار باشند .

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: بعد از ۲۸ فروردین هیچ ثبت نام جدیدی انجام نخواهد شد و بر اطلاع رسانی گسترده و جامع تمرکز خواهیم کرد؛ ضمن اینکه از هم اکنون کار احراز صلاحیت افرادی که فرآیند ثبت نام آنها به پایان رسیده، آغاز شده است.

دکتر دهقان دهنوی تصریح کرد: از نظر ما همه کسانی که احراز صلاحیت شده اند و حداقل ها را کسب کرده اند، صلاحیت لازم را برای قرارگیری در هیأت مدیره دارند.

وی افزود: حق رای مثل همه مجامع شرکت های دیگر، بر اساس میزان سهم افراد خواهد بود و از نظر ما این شرکت های استانی هم مثل همه سرمایه گذاران دیگری هستند که می‌خواهند وارد بازار سرمایه شوند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تاکید کرد: بعد از تشکیل هیأت مدیره هم نظارت مستمر سازمان بورس بر عملکرد هیات مدیره ادامه خواهد یافت.

خبر دیگر اینکه مدیرعامل شرکت فرابورس ایران گفت: خصوصی شدن استقلال و پرسپولیس برکات خوبی دارد و تجاری شدن مدیریت دو باشگاه، مشکلات بزرگ آنها از جمله حق پخش تلویزیونی را تعیین تکلیف می‌کند.

امیر هامونی با تقدیر از جدیت وزیر ورزش و جوانان برای نهایی شدن واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: هشت سال است ما برای عرضه سهام این دو باشگاه تلاش می‌کنیم و خوشبختانه با تلاش‌ها و جدیت وزیر ورزش و جوانان و وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی، اکنون اصلاح ساختار و صورت‌های مالی دو شرکت استقلال و پرسپولیس حاکی از سودآوری است.

وی افزود: البته بحث پایداری این سود هم مطرح است ولی در حال حاضر با فعالیت‌های صورت گرفته برای شفافیت مالی و اصلاحات ساختاری مالی و مدیریتی دو باشگاه پرسپولیس و استقلال شرایط خوبی برای عرضه اولیه سرخآبی‌ها در بازار پایه فرابورس داریم.

هامونی تصریح کرد: خصوصی شدن استقلال و پرسپولیس برکات بسیار خوبی دارد و تجاری شدن مدیریت دو باشگاه، مشکلات بزرگ این دو تیم از جمله حق پخش تلویزیونی را تعیین تکلیف می‌کند و همچنین قرار گرفتن اطلاعات مالی و مدیریتی آنها در سامانه کدال (سامانه نشر اطلاعات گزارش‌های شرکت‌های بورس) کمک بسیار زیادی به شفافیت بیشتر استقلال و پرسپولیس می‌کند و این موضوع برای سهامدار، سرمایه‌گذار و هوادار مهم و ارزشمند خواهد بود.

مدیرعامل فرابورس تاکید کرد: قطعا واگذاری این دوباشگاه بعنوان سرمایه ملی با حساسیت و دقت زیاد صورت می‌گیرد و تا ثبات لازم حمایت از آنها قطع نمی‌شود و از این بابت برای هواداران جای نگرانی نیست.

نسخه مناسب چاپ