وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: سامانه جامع میراثفرهنگی علاوه بر ارتقای شفافیت و اعتماد به دادهها، حجم پایش و حفاظت از آثار تاریخی را بالا میبرد.
به گزارش میراث آریا، همزمان با روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، سامانه جامع میراث فرهنگی مدیریت حفاظت و احیا (پرونده الکترونیک آثار تاریخی) با حضور علی اصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی کشور، سیدهادی احمدی رویینی مدیرکل بناها، بافتها و محوطههای تاریخی به شکل حضوری و معاونان میراثفرهنگی استانها به شکل مجازی، رونمایی شد.
مونسان در این برنامه گفت: این سامانه به انتقال دانش و تجربه کمک میکند. بخشی که قرار است به عنوان میراثبانان به آن اضافه شود مهم است و حجم پایش و حفاظت از آثار تاریخی را با توجه به اینکه آثار تاریخی بسیاری در کشور وجود دارند، بالا میبرد.
او افزود: بخش میراثبانان موجب میشود تا کارشناسان واقعی نظرات، انتقادها و پیشنهادهای خود را مطرح و ثبت کنند. بر روی این سامانه، بخش ارتباط با مردم با نام میراثبانان تعریف میشود تا تعامل دو سویه با مردم ایجاد شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: راهاندازی سامانه جامع میراثفرهنگی کار ارزشمندی است و یکی از نکات مهم آن افزایش سرعت عملیات بهویژه در حوزه میراثفرهنگی است که با توجه به مصوبه هیأت وزیران باید طی یک سال آینده جواب استعلامها ظرف ۴۸ساعت پاسخ داده شود و تا چند ماه آینده این امکان فراهم شود.مونسان ادامه داد: یکی از مزایای دیگر راهاندازی این سامانه، ارتقای شفافیت، افزایش اطمینان و اعتماد به دادهها و بهبود خدمت به مردم است. همچنین سامانه جامع میراثفرهنگی میتواند پایش، کنترل و نظارت دقیقتر را ایجاد و در هزینهها و زمان نیز صرفهجویی کند.
محمدحسن طالبیان در ادامه این برنامه گفت: بر روی این سامانه، بخش مرمت و احیا قرار دارد و تصمیم داریم بخش ثبت آثار، موزهها و پایگاهها هم به آن بیفزاییم تا زیرساختی برای مدیریت یکپارچه در کشور ایجاد شود.
سیدهادی احمدی روئینی مدیرکل بناها، بافتها و محوطههای تاریخی نیز بیان کرد: در سامانه جامع میراثفرهنگی تا ۸۰میلیون ایرانی، کاربر این سایت خواهند شد. در فاز اول همکاران و افرادی که با وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همکاری میکنند و در فاز بعدی میراثبانان عضو میشوند.
همچنین معاون میراثفرهنگی در نشست مجازی با معاونان میراثفرهنگی استانهای سراسر کشور از پایان طرح مرمت و بهرهبرداری ۳۰۰بنا و افتتاح آنها تا پایان دولت دوازدهم خبر داد.
محمدحسن طالبیان با اشاره به اینکه توجه و اهمیت به موضوع انتخابی ایکوموس با تأکید بر ارزشهای دوران مختلف طی سالهای اخیر و با تنوع ثبت در فهرست آثار ملی کشور در قالب میراث صنعتی، میراث معاصر مدرن، میراث دفاع مقدس، میراث ناملموس خوراک، آداب، سنتهای شفاهی، هنرهای اجرایی و نمایشی خود را نشان داده است، افزود: تنوع آثار ثبت شده، بیانگر ثروت و غنای بینظیر هویتی فرهنگی ایران اسلامی از جنبههای گوناگون و نیازمند توجه بیشتر و حفاظت و صیانت آنها با مشارکت آحاد جامعه است.
وی به حضور ارزیابان ایکوموس برای بازدید میدانی از پرونده کاروانسراهای ایرانی اشاره و اظهار کرد: ۲۴استان در پرونده ۵۶کاروانسرای ایران که به یونسکو برای ثبت جهانی ارائه شده، مشارکت دارند و ضروری است استانهای یاد شده در ساماندهی مسیرهای منتهی به این آثار و معرفی آن نهایت تلاش را داشته باشند.