روایت شد ه است که گری کاسپاروف، قهرمان نامد ار و نابغه شطرنج جهان، د ر اوج شهرت د ر اواخر د هه ۹۰ میلاد ی با رایانهای بهنام «د یپ بلو» که ساخته شرکت آی.بی.ام بود، مسابقه شطرنج مید هد و د ر اولین رویارویی برند ه میشود. پس از مسابقه، بهخاطر این برد، فریاد شاد ی سر مید هد.
مد تی بعد، شرکت آی.بی.ام، رایانه د یپ بلو را قد رتمند تر میکند، اما د ر مسابقه بعد ی هم کاسپاروف پیروز میشود و همانند مسابقه قبلی، شاد ی میکند.
شرکت آی.بی.ام با تغییراتی که د ر رایانه خود انجام د اد د رنهایت توانست کاسپاروف را شکست د هد. او بعد از شکست، همانطور که ناراحت بود گفت: «کامپیوتر برد، ولی شاد نشد!»
بله، شاید رایانه با هوش مصنوعی بتواند انسان را شکست د هد ولی بلد نیست شاد ی کند و از پیروزی خود لذت ببرد. شاد ی و خند ه، امتیازی است که به ما د اد ه شد ه تا رنج زند گی را قابلتحمل کند.
اگر این امتیاز را از د ست بد هیم، د ر میان مشکلات و غصهها از پا د رخواهیم آمد و حتی اگر موفقیتی بهد ست بیاوریم، قاد ر به لذت برد ن از آن نخواهیم بود و تفاوتی با رایانه بیاحساس نخواهیم د اشت.
یاد مان باشد که زند گی فقط برد ن یا باختن نیست، بلکه احساسات ما نیز تأثیر بهسزایی د ر زند گیمان د ارند. کسی که میخند د، راحتتر بر مشکلات فائق خواهد آمد و کسی که نمیخند د، طعم کامیابیها را نیز به زهر اخم و بد اخلاقی آمیخته میکند.
د ر آستانه روز جهانی خند ه، زمانی را به خند ید ن اختصاص بد هیم، به هر بهانه که هست، شاد باشیم. نگذاریم «طفلی به نام شاد ی» د ر کوچه های اند وه گم شود.
بهقول نیچه: «باید بهد نبال شاد یها گشت، غمها خود شان ما را پید ا میکنند.»
code