علی اف: مرزهای جمهوری آذربایجان و ایران، محل دوستی است
ایرنا: «الهام علی اف» رییس جمهوری آذربایجان تاکید کرد، مرزهای کشور ما و ایران مرزهای دوستی است و حفاظت از این مرزها برای توسعه روابط دو کشور از اهمیت خاصی برخوردار است. علی اف طی سخنانی در مراسم افتتاح پادگان نیروی مرزبانی این کشور در شهرستان آزاد شده «جبراییل» در مرز ایران، افزود: در جریان جنگ اخیر (درگیری نظامی جمهوری آذربایجان با ارمنستان در قره باغ)، ۱۳۲ کیلومتر مرز جمهوری آذربایجان و ایران که تحت اشغال ارمنستان قرار گرفته بود، به طور کامل به کنترب درآمد.علی اف اضافه کرد: حجم روزافزون تردد محمولهها بیانگر توسعه روابط جمهوری آذربایجان و ایران است.وی، پل «خداآفرین» بر روی «رود ارس» در نزدیکی پادگان مرزی شهر جبراییل را نماد دوستی جمهوری آذربایجان و ایران عنوان کرد.
موشکهای ایران و کره شمالی ۱۸ میلیارد دلار خرج روی دست پنتاگون گذاشت
تسنیم: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) قصد دارد ۱۸ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه و تولید یک سامانه دفاعی جدید بهمنظور مقابله با موشکهایی که ممکن است از ایران و کره شمالی به سمت آمریکا شلیک شوند، هزینه کند. به گزارش شبکه خبری بلومبرگ، گزارشهایی که اخیراً از سوی وزارت دفاع آمریکا منتشر شده است نشان میدهد که این وزارتخانه قصد دارد برای تحقیق و توسعه، تولید و پشتیبانی از یک سامانه دفاعی جدید برای متوقف کردن موشکهایی که از ایران و کره شمالی شلیک میشوند، حدود ۱۸ میلیارد دلار هزینه کند. بر اساس این گزارش، تیمهایی به رهبری دو شرکت تسلیحاتی «لاکهید مارتین» و «نورثروپ گرومن» رقمی در حدود ۱۳٫۱ میلیارد دلار برای فاز تحقیق و توسعه یک سامانه دفاعی نسل جدید دریافت خواهند کرد. برآورد میشود در فاز تولید این سامانه دفاعی جدید نیز ۲٫۳ میلیارد دلار هزینه شود و در نهایت ۲٫۳ میلیارد دلار دیگر نیز به هزینههای پشتیبانی تخصیص یابد.
کیسینجر: آمریکا نیاز به همزیستی با چین دارد
فارس: وزیر خارجه اسبق و دیپلمات کهنهکار آمریکایی در مصاحبه ای در مورد رابطه با چین گفت: موضوع اساسی تنها جلوگیری از هژمونی چین نیست بلکه فهمیدن این موضوع است که با دستیابی به این هدف، همچنان به همزیستی با کشوری به این بزرگی نیاز داریم. «هنری کیسینجر» گفت: دولت آمریکا تلاش زیادی می کند تا رابطه را در محدودههای پذیرفته شده سنتی حفظ کند اما اکنون با شرایطی مواجه است که افکار عمومی متقاعد شده که چین نه تنها کشوری با رشد سریع بلکه یک دشمن ذاتی نیز است و در نتیجه وظیفه اصلی ما مقابله با آن و کاهش ظرفیتش برای تبدیل شدن به یک کشور مهم است. وی افزود: چین هزاران سال و در ادوار مختلف تاریخ، یک کشور بزرگ بوده است؛ بنابراین، بهبود چین نباید تعجب آور باشد. کیسینجر تصریح کرد: اگر اروپا سیاست سوءاستفاده از اختلاف میان آمریکا و چین را دنبال کند، این اقدام، برخوردها را شدیدتر و بحرانها را طاقت فرساتر خواهد کرد.
روسیه، آمریکا را در صدر «کشورهای غیردوست» قرار داد
فارس: منابع خبری گزارش دادند که روسیه، آمریکا را در صدر کشورهای غیردوست قرار داده است. «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که آمریکا در پی صدور حکم «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه، در این فهرست باقی خواهد ماند. طبق گزارش نیوزویک، در فهرستی به نام «فهرست کشورهای غیردوست روسیه»، آمریکا در صدر جدول قرار دارد. اوکراین، لیتوانی، جمهوری چک، استونی، انگلیس و گرجستان دیگر کشورهایی هستند که در فهرست کشورهای غیردوست روسیه قرار گرفتهاند. همزمان وزارت خارجه روسیه دیروز به تلافی اخراج دیپلماتهای خود، دستور اخراج هفت دیپلمات از کشورهای اسلواکی، لتونی، لیتوانی و استونی را صادر کرد.
ربودن هنرمند لبنانی توسط دولت عربستان
تسنیم: منابع لبنانی درباره تکرار سناریوی قتل جمال خاشقجی درباره یکی از هنرمندان لبنانی که در عربستان ربوده شده، ابراز نگرانی کردند. چند روز قبل یک هنرمند لبنانی به نام «سمیر صفیر» که به دعوت یکی از مقامات عربستان به ریاض رفته بود در این کشور دستگیر شد. منابع آگاه در این زمینه گزارش دادند که پس از دستگیری سمیر صفیر به دست نیروهای امنیتی عربستان، وزارت خارجه لبنان با سفارت عربستان در بیروت تماس گرفت و پس از تماسهای وزارت خارجه لبنان، عربستان به همسر سمیر صفیر اجازه ملاقات با او را داد اما بعد از سفر همسر این هنرمند لبنانی به عربستان، به او اجازه دیدار داده نشد. مقامات سعودی علت دستگیری سمیر صفیر را اعلام نکردهاند.
پارلمان اروپا توافق پسابرگزیت با بریتانیا را تصویب کرد
فارس: پارلمان اروپا با اکثریت قاطع، توافقی درخصوص روابط بریتانیا و اتحادیه اروپا در دوران پسابرگزیت را تصویب کرد. مقامات بروکسل اعلام کردند این توافق با ۶۶۰ رأی موافق و پنج رأی مخالف به تصویب پارلمان اروپا رسید. «اورسولا فون در لین» رئیس کمیسیون اروپا در پیامی توئیتری از تصویب این توافق استقبال کرد و نوشت: توافق تجارت و همکاری، شراکت نزدیک با بریتانیا را پایهریزی میکند. «شارل میشل» رئیس شورای اروپا نیز با اشاره به اینکه بریتانیا دوست و شریک اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند، گفت که تصویب توافق پسابرگزیت، گام بلندی رو به جلو در روابط دوجانبه و بهطور موثری گشاینده عصری جدید خواهد بود. «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس هم در پیامی توئیتری نوشت: اکنون زمان دنبال کردن روابطی جدید میان اتحادیه اروپا و یک بریتانیای جهانیتر است. گفتنی است بریتانیا دی ماه سال ۱۳۹۸ از اتحادیه اروپا خارج شد.
انصراف رئیسجمهوری سومالی از تمدید دوره ریاست جمهوری
ایسنا: «محمد عبدالله محمد» رئیسجمهوری سومالی گفت به دنبال درگیریها در موگادیشو، پایتخت سومالی بین نیروهای امنیتی و قبایل، تلاش برای تمدید دوره ریاست جمهوری خود تا دو سال دیگر را متوقف میکند و در مقابل فشار داخلی و بینالمللی تسلیم میشود. پیش از این، «محمد حسین روبله» نخستوزیر سومالی، تمدید دوره پیشنهادی را محکوم کرده و خواستار مقدمات برای انتخابات تازه ریاست جمهوری شده بود. اوایل ماه جاری میلادی، پارلمان سومالی به تمدید دوره چهارساله محمد، تا دو سال دیگر رأی داده بود اما سنای سومالی با این موضوع مخالفت کرد و موجب یک بحران سیاسی شد. فرماندهان پلیس و ارتش هم به مخالفان پیوستند و جناحهای رقیب نیروهای امنیتی نیز به تقویت مواضع خود در مرکز موگادیشو پرداختند.
پرتاب ۹ ماهواره با یک موشک در چین
ایرنا: موشک حامل «لانگ مارچ ۶» چین در مرکز پرتاب ماهواره واقع در شهر «تایی یوان» پرتاب شد و در مأموریت پرواز خود ۹ ماهواره را به مدارهای از پیش تعیین شده منتقل کرد. ۹ ماهواره فوق برای ارائه خدمات به حوزههای مختلف پرتاب شده و کاربردهای مختلفی مانند ارائه خدمات سنجش از دور، انجام آزمایشهای مداری، نظارت بر جنگل و محیط زیست دارند. این نخستین بار است که یک موشک از مدل «لانگ مارچ» ماهوارههای متعلق به حوزههای مختلف را با یک پرواز به مدارهای مقرر منتقل می کند. چین یکی از کشورهای پیشرو در زمینه پرتاب ماهواره است به طوری که تا کنون فقط از نوع ماهواره موقعیت یاب بیدو، ۳۵ ماهواره به فضا پرتاب کرده است.