در مراسم افتتاح طرح‌های وزارت نیرو
روحانی: اجازه ندهیم رسانه‌های خارجی مردم را مأیوس کنند
 

رئیس‌جمهوری با تاکید بر این‌که امسال هم با خشکسالی مواجه هستیم و منابع آبی کشور ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است، گفت: دوران بارش‌ها رو به اتمام بوده و به سمت هوای گرم می رویم. بنابراین همه باید بیش از سالهای گذشته تا جایی که امکانپذیر است در مصرف آب و برق مراعات و صرفه جویی کنند.

به گزارش ایسنا،‌ حجت الاسلام والمسلیمن حسن روحانی در مراسم افتتاح طرح‌های وزارت نیرو با بیان اینکه شاهد افتتاح طرح‌ها به ارزش ۲۶۰۰ میلیارد تومان هستیم، اظهار داشت: ما همیشه با خشکسالی مواجه بودیم و دوره ترسالی‌ها خیلی کوتاه و خشکسالی خیلی طولانی است امسال هم با خشکسالی مواجه هستیم و منابع آبی کشور ۵۰ درصد

‌کاهش پیدا کرده است. دوران بارش‌ها رو به اتمام بوده و به سمت هوای گرم می رویم. بنابراین همه باید بیش از سالهای گذشته تا جایی که امکان پذیر است در مصرف آب و برق مراعات و صرفه جویی کنند.

وی ادامه داد: سدها مانند پارسال نیست و ظرفیت بسیاری از سدها خالی است بنابراین در تولید برق آبی دچار مشکل می شویم.

رئیس جمهوری همچنین با تشکر از وزیر نیرو برای تولید آب و برق و همچنین صادرات برق خاطر نشان کرد: در این سالها که جنگ اقتصادی داشتیم برخی درآمدهای ما خیلی کم و در مرز قطع شدن بود اما در آمدهای دیگری به دست آوردیم دشمن که آنها را محاسبه نکرد مثل پتروشمیی، فولاد، صادرات گاز برق و فرآورده‌های نفتی. قبل از دولت یازدهم ما قدرت صادرات فرآورده‌‌ها را نداشتیم گازوئیل و بنزین و حتی گاز در فصل زمستان وارد می کردیم اما امروز صادرکننده گازوئیل، برق و بنزین و گاز هستیم.

وی با اشاره به آغاز سرمایه گذاری‌ها در کشور از سال ۹۴ و همزمان با اجرای برجام تصریح کرد: برجام توانست درآمدهایی در اختیار ما قرار دهد قبل از برجام کمتر از یک میلیون بشکه نفت صادر می شد اما با اجرای برجام این عدد به دو میلیون و ۶۰۰ تا دو میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسید که بخش اعظم این درآمدها به صندوق توسعه رفت و برای بسیاری از طرح‌های مهم سرمایه گذاری شد.

روحانی همچنین گفت: برای تولید و صادرات ما به سرمایه گذاری نیازمندیم. ما باید تلاش کنیم که تولید بیش از نیاز داخلی داشته باشیم تا بازار صادرات به دست بیاوریم. با دست به آوردن بازار صادرات می توانیم، کمیت و کیفیت تولید خود را افزایش دهیم. ما اگر جهش تولید می خواهیم باید بازار خود را توسعه دهیم اکنون در زمینه برق بازارهای بیرون را در اختیار داریم.

وی ادامه داد: در زمینه تولید برق تجدیدپذیر کار بزرگی در این دولت انجام شد و این برق از طریق نیروگاه‌های‌بادی و خورشیدی به دست آمد. ۸۰ درصد تولید برق تجدیدپذیر در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد.

روحانی با اشاره به طرح پویش الف- ب ایران وزارت نیرو گفت: وزیر نیرو امروز اعلام کرد این پویش فقط به دولت دوازدهم تعلق ندارد و تا آخر سال هر هفته افتتاح برنامه داریم که من بابت آن خوشحال شدم. وزارتخانه‌ها به فکر این نباشند که این دولت کی تمام می شود زیرا بحث بحث این دولت نیست بلکه بحث کشور و انجام وظیفه است نباید بگوییم فقط در این دولت تلاش کنیم و در دولت بعد افراد دیگری می آیند هر کس باید در حد توان خود برای سربلند‌ی

‌کشور تلاش کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز پنجاهمین تصفیه خانه افتتاح شد در کل کشور ۱۶۹ تصفیه خانه داریم که ۵۰ تصفیه خانه فقط مخصوص این دولت است ما باید این واقعیت را به مردم بگویم و اجازه ندهیم ضد انقلاب و رسانه‌های

‌خارجی در مردم یاس ایجاد و ذهن مردم را مشوش کنند. اگر جنگ اقتصادی نبود کار ما چند برابر بود .اگر کرونا نبود شرایط ما بهتر بود. در شرایط کرونا یک و نیم میلیون نفر بیکار شدند اما ما مسیر توسعه کشور را ادامه می دهیم و این مسیر تا پایان سال ادامه می یابد. خوشحالیم پنجاه و سومین سد ملی و همچنین هشتاد و سومین تصفیه خانه فاضلاب را در این دولت افتتاح کردیم. معلوم است مسیر، مسیر جهش و توسعه است.

رئیس‌جمهوری همچنین با تاکید بر این‌که باید واقعیات کشور را به مردم بگویم، گفت: نباید اجازه داد ضد انقلاب و رسانه‌های خارجی مردم را مایوس کنند.

گفتنی است: در شصت و پنحمین هفته پویش ملی تدبیر و امید برای جهش تولید، فرمان بهره ‌برداری رسمی از واحد سوم سامانه نمک ‌زدایی و خط انتقال آبرسانی به بندرعباس از آب شیرین‌کن این شهرستان، تصفیه‌خانه آب سرنِی درشهرستان میناب، واحد دوم تصفیه‌خانه فاضلاب ساری، آبگیری سد بالارود در اندیمشک و همچنین آغازعملیات اجرایی سد زارِم‌رود ساری را صادر کرد.

برای اجرای چهار طرحی که در این جلسه به صورت رسمی به بهره‌برداری رسید، در مجموع ۲۶۰۰میلیارد تومان اعتبار صرف شده است و ۳۶۷ فرصت شغلی پایدار ایجاد می شود.

‌تمدید ‌محدودیت‌های مربوط به شهرهای قرمز و نارنجی

جلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا در حضور رئیس جمهوری برگزار و در این جلسه کمیته امنیتی – اجتماعی با توجه به مباحثی که در ستاد ملی در خصوص کنترل و مدیریت ویروس جهش یافته هندی به ایران و با توجه به مرز گسترده شرقی با افغانستان و پاکستان و رفت و آمد به کشور هند، گزارشی از اقدامات انجام شده برای کنترل این مرزها با هماهنگی نیروی انتظامی، ستاد کل نیروهای مسلح و همکاری ستادهای استان‌های شرق کشور و همچنین مدیریت و کنترل رفت و آمد به کشورهای پاکستان و افغانستان ارایه کرد.

رئیس جمهوری با اشاره به مباحثی که در ستاد ملی مقابله با کرونا در ابتدای هفته گذشته در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود، گفت: همه دستگاه‌ها موظف هستند با جدیت و قاطعیت مرزهای شرقی را کنترل کنند و باید مراقبت کنیم با وضعیت مشابه ورود ویروس انگلیسی به کشور مواجه نشویم و در این زمینه هیچ اهمال و سستی‌ از هیچ دستگاهی پذیرفته نیست.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی تاکید کرد: همه دستگاه‌های ذیربط با توجه به مسئولیتی که در ستاد کل نیروهای مسلح برایشان مشخص شده اعم از نیروی انتظامی، استانداری‌ها و ستادهای استانی مقابله با کرونا، موظفند در یک حرکت هماهنگ و منسجم و طبق برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده نسبت به انجام وظایف اقدام و اطلاع رسانی لازم به مردم را انجام دهند.

در این جلسه همچنین کمیته بهداشت و درمان گزارشی از وضعیت کشور در زمینه میزان شیوع و ابتلا در موج چهارم بیماری و اینکه در برخی از شهرهای قرمز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم وضعیت قرمز به نارنجی تبدیل شده است، ارائه کرد و یادآور شد با توجه به افزایش نسبی رعایت پروتکل‌ها شدت بیماری تا اندازه‌ای کاسته شده است اما به مرحله آرامش نرسیده و این نیازمند تداوم رعایت کامل و دقیق پروتکل‌ها است.

به پیشنهاد کمیته بهداشت و درمان و با توجه به اینکه هنوز به مرحله‌ قابل اطمینانی در مورد کنترل موج چهارم نرسیده‌ایم، محدودیت‌های مربوط به شهرهای قرمز و نارنجی یک هفته دیگر تمدید شد.

در عین حال کمیته بهداشت و درمان همچنین گزارشی از میزان رعایت پروتکل‌ها و نحوه نظارت بر آنها و اعمال قانون در کسب و کارها، محیط‌های عمومی و ادارات و محافل مذهبی در شهرهای مختلف، ارایه کرد که رئیس جمهوری با اشاره به وضعیت شیوع بیماری در سراسر کشور، اظهار داشت: با توجه به جهش‌های متعددی که از این ویروس شاهد هستیم به نظر می‌رسد این بیماری به زودی رو به پایان نیست و یگانه راه مطمئن برای قطع زنجیره و کاهش ابتلا رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است.

رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: برغم تلاش‌هایی هم که در زمینه واکسن در سراسر جهان در حال انجام است، با توجه به تردیدهایی که متخصصان نسبت به اثربخشی کامل واکسن‌ها در جهش‌های بعدی مطرح می‌کنند، نمی‌توان نسبت به واکسیناسیون هم زیاد اطمینان داشت لذا کماکان یگانه راه‌حل مؤثر برای مقابله با این بیماری در تمامی دنیا رعایت پروتکل‌ها و پرهیز از تجمعات غیرضروری است.

در جلسه فوق کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گزارش عملیات واکسیناسیون و تهیه واکسن از کشورهای خارجی و بخصوص تولید واکسن در داخل از جمله واکسن مشترک ایران و کوبا ارائه شد که رئیس جمهوری از دستگاه‌های مرتبط که این کار را انجام می‌دهند و همکاری‌های انجام شده در این زمینه قدردانی کرد.

رئیس جمهوری با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در واردات واکسن خارجی، بار دیگر به وزارت بهداشت و درمان دستور داد در این زمینه با بخش خصوصی کمال همکاری را انجام دهد و امکانات لازم برای مشارکت بخش خصوصی در این زمینه را فراهم کند.

وی همچنین پس از ارائه گزارش کمیته امنیتی – اجتماعی در زمینه برگزاری مراسم و آیین شب‌های قدر با رعایت پروتکل‌ها، تأکید کرد: با توجه به تجربه‌ای که سال گذشته نسبت به این شب‌ها و مناسک مقدس شب‌های قدر داشتیم، امیدوار هستیم بتوانیم با رعایت کامل همه پروتکل‌ها از این شب‌های گرامی بهترین بهره‌ها را ببریم.

نسخه مناسب چاپ