رئیس جمهوری صبح چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با تاکید بر این که دولت سیزدهم مبارزه با فساد را با قوت و جدیت پیگیری خواهد کرد، اظهار داشت: مردم شاید فقر و تنگدستی و سختیهای معیشتی را تحمل کنند، اما فساد را نمیپذیرند.
حجتا لاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد به نوعی شرط ضمن رأی مردم به این دولت بوده است، گفت: حتماً باید نسبت به احتمال بروز فساد حساس باشیم و به هیچ وجه از مبارزه با مصادیق آن غفلت نکنیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه بسترها و زمینههای فساد کم و بیش در همه دستگاه ها وجود دارد، افزود: یکی از زمینههای بروز فساد، موضوع به کارگیری نیروی انسانی است، لذا در جذب نیرو باید صرفاً بر کارآمدی و صلاحیتهای قانونی و شرعی تمرکز کرد و به همکاران خودمان نیز تأکید کنیم که از به کارگیری افراد به صرف آشنایی و رفاقت و بدون توجه به شایستگیها خودداری کنند.
رئیسی خطاب به اعضای هیأت دولت تأکید کرد: باید به شدت مراقبت و صیانت کرد تا در زیرمجموعه شما هیچ فسادی رخ ندهد.
رئیس جمهوری تصریح کرد: در جاهایی که فضاسازی نسبت به انتصابات رخ میدهد، اگر این فضاسازیها صحیح نیست، از عملکرد خودتان دفاع کنید، اما توجه داشته باشید که شایستهسالاری در دولت سیزدهم صرفاً یک شعار نیست، بلکه بستر و مبنای کار است و اگر انتقادات به یک عملکرد یا انتصاب شما صحیح است، باید سریعاً اصلاح کنید.
رئیسی با تأکید بر ضرورت اخذ نظر دستگاههای نظارتی مختلف پیش از به کارگیری افراد، خاطر نشان کرد: مبارزه با فساد و توجه به شایستهسالاری از اصول اساسی دولت در عمل است؛اما آنجا که کار خود را درست انجام دادهایم نباید تحت تأثیر فضاسازیها قرار بگیریم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر فسادی در مجموعه دولت محرز شد اول مسئولان با فرد خاطی برخورد و سپس او را برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی کنند ، گفت: بنده هیچ خط قرمزی ندارم؛ نه دفترم، نه معاونینم و نه وزرا هیچ کدام خط قرمزی برای بنده نیستند.
رئیسی اضافه کرد: بنده تلاش کردم همکارانم را از میان افراد پاکدست و ضد فساد انتخاب کنم. پاکدستی افراد دور این میز را تا کنون احراز کردهام و در ادامه کار نیز باید نظارت و مراقبت لازم را به عمل آوریم.
رئیس جمهوری تاکید کرد: در دولت سیزدهم برای اولین بار در انتصابات سطوح عالی علاوه بر استعلام از مراجع اطلاعاتی، از مراجع نظارتی دیگر مثل سازمان بازرسی و دیوان محاسبات هم استعلام افراد اخذ میشود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح جمعآوری و اقدامات حمایتی از متکدیان، گفت: دولت موظف است مانع از سوء استفاده از کودکان و وارد آمدن آسیبهای روحی و اخلاقی به آنان در کارهایی نظیر تکدیگری شود؛ لذا از شهرداریها برای سامان دادن به این وضع حمایت میکنیم.
رئیس جمهوری در ادامه با تأکید بر ضرورت پیگیری اجرای مصوبات سفرهای استانی، گفت: نتایج و ثمرات سفرهای استانی در اجرای مصوبات این سفرها آشکار میشود و ضرورت دارد اجرای این مصوبات به طور جدی پیگیری شود.
رئیسی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای کارخانه کاغذ مازندران، اضافه کرد: با توجه به مشکلاتی که در زمینه تأمین کاغذ در کشور وجود دارد و از سوی دیگر توانمندیهای کشور در زمینه تولید کاغذ، باید هر چه سریعتر نیازهای کارخانه کاغذ مازندران و کارخانه دیگری که در استان فارس قرار دارد، تامین شود تابتوان مشکلات موجود در بازار کاغذ رابرطرف کرد.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری این که همواره بر ضرورت نشست و گفتگو با اقتصاددانان از جمله کارشناسان اقتصادی که حتی نظرات مخالف با دولت دارند، تأکید داشتهاست، اظهار داشت: برگزاری نشستهای مشورتی با صاحبنظران اقتصادی و اخذ نظرات و انتقادات آنان اقدام مبارکی است که میتواند تصمیمات و اقدامات دولت را پختهتر کند.
دیدار جمعی از دانشآموزان با رئیسی
رئیس جمهوری با بیان اینکه اگر ۱۳ آبان نبود فقط جنبه استبدادستیزی انقلاب اسلامی برجسته میشد، اظهار داشت: حرکت بموقع دانشجویان در ۱۳ آبان که بر اساس شناخت دقیق آنان از آرمان های امام خمینی بود نشان داد انقلاب اسلامی مردم ایران همزمان با “استبداد داخلی و سلطهطلبی خارجی” مبارزه میکند.
سید ابراهیم رئیسی ظهر چهارشنبه در دیدار جمعی از دانش آموزان به مناسبت فرارسیدن سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و روز دانش آموز، این روز را یادآور ایامی بزرگ و افتخارآفرین در تاریخ مبارزات ملت ایران با استبداد داخلی و استعمار خارجی دانست و گفت: امام راحل بحق حرکت دانشجویان در ۱۳آبان را انقلاب دوم و در تداوم انقلاب اول نامید و الگو سازی از ایثارگریهای امثال شهید فهمیده بود که باعث شد امروز افرادی مثل دانشآموز ایثارگر علی لندی با الگوگیری از این شهدا جان خود را فدای نجات دیگران کنند.
رئیسی در ادامه با اشاره به نکات مطرح شده از سوی دانشآموزان در این جلسه درباره متون درسی و توجه به نکات تربیتی گفت : نظام آموزشی کشور باید به دنبال اعتلای روحی دانشآموزان باشد تا افرادی برخوردار از احساس مسئولیت تربیت کند.
رئیس جمهوری تصریح کرد: در کنار متون درسی، معلمان و کادر آموزشی هم نقش مؤثری در پرورش نسل آینده دارند و دولت به سهم خود به دنبال ایجاد شرایطی است تا در کنار بهبود شرایط معیشتی معلمان، کیفیت و بازدهی کار و شأن و منزلت آنان نیز ارتقاء یابد.
رئیسی در ادامه تشکلهای دانشآموزی را مجموعههایی ارزشمند برای جهتدهی به نقشاجتماعی دانشآموزان توصیف و خاطر نشان کرد: تشکلهایی مثل سازمان جوانان هلال احمر، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، بسیج دانشآموزی و امثال آنها، نقش زیادی در بروز و ظهور توانمندیهای دانشآموزان دارند.
رئیسی ادامه داد: همچنین مجلس دانشآموزی میتواند تمرین بسیار خوبی برای نقشآفرینی موثر اجتماعی دانشآموزان باشد و امیدوارم هر چه سریعتر با بهبود شرایط بهداشتی مقدمات تشکیل مجلس دانشآموزی فراهم شود.
رئیس جمهوری با اشاره به سخنان یکی از دانشآموزان درباره بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، گفت: برنامه دولت سیزدهم این است که همه اقدامات خود را مستند به یک برنامه بالادستی کند. از آنجا که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به شکلی دقیق وضع فعلی کشور و چشمانداز آینده را ترسیم کرده دولت به دنبال آن است که همه اقدامات تحولآفرین را به این بیانیه مستند کند.
رئیسی با اشاره به اینکه آینده به دست شما دانشآموزان رقم میخورد، اضافه کرد: یک بررسی سریع از وضع عمومی کشور کافی است تا ببینیم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی کارهای بسیاری شده است و پیشرفتهای زیادی داشتهایم، اما عقبماندگیهای زیادی هم وجود دارد که باید جبران شود و این مسئولیت بیش از هر کس بر عهده شما دانشآموزان است .
رئیس جمهوری همچنین با تأکید بر نقش ویژه آموزش و پرورش در ساختن کشور، تصریح کرد: سند تحول نظام آموزشی نباید صرفاً یک سند مکتوب باقی بماند، بلکه باید مستند تحول واقعی آموزش و پرورش و تحول مدارس کشور باشد.
رئیسی دانشآموزان را آینده سازان و ذخایر اصلی کشور برای رسیدن به قله پیشرفت دانست و خاطر نشان کرد: دانشآموزان میتوانند با تسلط بر تاریخ درخشان این کشور و حماسه سازی ملت در مقابل بدخواهان، خود را برای ساختن ایران اسلامی اماده کنند.
رئیسی همچنین با ارزشمند توصیف کردن نرم افزار (اپلیکیشن) آموزشی شاد، اظهار داشت: راهاندازی این نرم افزار تجربه گرانقدری است که حتی پس از بازگشایی حضوری مدارس میتواند به عنوان مکمل آموزش در مدارس تداوم یابد. نرم افزار شاد از زمانی که راهاندازی شده پیشرفتهای زیادی کرده و اشکالات آن یک به یک برطرف شده است و در آینده میتواند بستر و شبکه بسیار خوبی برای ارتقای آموزش باشد.
پیش از سخنان رئیس جمهوری دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان و هشت تن از دانش آموزان حاضر در این مراسم به نمایندگی از بسیج دانش آموزی، سازمان دانش آموزی، سازمان جوانان هلال احمر و اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان در سخنانی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در باره نظام آموزشی و مسائل سیاسی و فرهنگی جامعه پرداختند.
در این مراسم از کتاب ایرانیوم که ماحصل پویش «ایرانی نو» بود، رونمایی شد. اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان در ایام سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با هدف ایجاد شور انتخاباتی پویش ایرانی نو را در جامعه دانش آموزی طراحی و اجرا کرد. در این پویش سئوالات و درخواستهای دانش آموزان از رئیس جمهوری آینده جمعآوری شد که این سئوالات در قالب کتاب ایرانی نو تقدیم
رئیس جمهوری شد.
همچنین در پایان این مراسم از خانوادههای شهید فهمیده و شهید طوقانی با اهدای لوح تجلیل شد و دانش آموزان حاضر در این مراسم با رئیس جمهور عکس یادگاری گرفتند
بنبستی برای حل مشکلات کشور نیست
رئیس جمهوری همچنین درجلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تصریح کرد: هیچ بنبستی در مسیر حل مشکلات کشور وجود ندارد و اجزای دولت باید به گونهای هماهنگ و نظام یافته عمل کنند تا اقدامات، مکمل یکدیگر و در مسیرحل مشکلات کشور باشد.
در این جلسه گزارشی از وضع صادرات نفت، محصولات پتروشیمی و گاز طبیعی ارائه شد.بر اساس این گزارش حجم فروش نفت در مقایسه با گذشته روند افزایشی دارد و آمار صادرات پتروشیمی نیز در وضع مناسبی است.
در این جلسه همچنین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از اخرین وضع منابع ارزی، نحوه وصول منابع مالی بلوکه شده کشورمان در خارج و تدابیر در دست اقدام برای بازگشت این منابع بیان کرد.
در ادامه جلسه موضوع اجرای دقیق مقررات مصوب قبلی در ستاد پیرامون کمک و اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی برای حمایت از صندوق تثبیت بازار سرمایه مطرح و مقرر شد این مصوبات به سرعت عملیاتی شود.
مصوبات جلسه هیات وزیران
در جلسه دیروز هیات دولت به ریاست سید ابراهیم رئیسی، دولت در باره نحوه ادامه بررسی لوایح تقدیمی به مجلس تصمیم گیری کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، اعضای دولت پس از بررسی برنامه ها و سوابق استانداران پیشنهادی وزارت کشور، فرزاد مخلص الائمه و سید محمد تقی شاهچراغی را به ترتیب به عنوان استانداران مرکزی و قم تعیین کردند. مخلص الائمه دارای مدرک دکتری مدیریت آینده پژوهی و کارشناسی ارشد معارف اسلامی و مدیریت صنعتی است.
وی پیش از این به عنوان معاون راهبردی و مدیر منابع سازمان بازرسی کل کشور، بازرس کل امور نفت، نیرو و ارتباطات و معاون گروه بازرسی صنعت و معدن فعالیت داشته است.
شاهچراغی متولد ۱۳۴۳سمنان و دارای مدرک تحصیلی و دانشجوی دکتری مدیریت است .
وی در دوران دفاع مقدس مسئولیت های مختلفی چون آموزش و فرماندهی عملیات ها در استان های مختلف کشور را برعهده داشته و به عنوان فرمانده نمونه کشوری در سطح نیروهای مسلح کشور برگزیده شده است.
هیات وزیران در ادامه جلسه، به پیشنهاد رئیس جمهوری و به استناد اصل (۱۲۷) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، حسن درویشیان را به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری به منظور هماهنگی، پیگیری و اجرای نقشه ملی پیشگیری و مقابله با فساد در دستگاه های اجرایی تعیین کرد.
تصمیمات نماینده ویژه رئیس جمهوری در امور اجرایی موضوع یاد شده، در حکم تصمیمات رئیس جمهوری و هیات وزیران و لازم الاجراست و نماینده ویژه رئیس جمهوری موظف است گزارش عملکرد ماهانه خود را به رئیس جمهوری ارائه دهد.
هیات وزیران به پیشنهاد معاونت امور مجلس رئیس جمهوری و به استناد ماده (۴۲) آیین نامه داخلی دولت، درباره ادامه بررسی یا استرداد لوایح جاری در دولت یازدهم مجلس و لوایحی که اعلام وصول نشده اند، تصمیم گیری کرد.
هیات وزیران همچنین به پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهوری و در اجرای ماده (۱۴۵) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مقرر کرد «لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان» در دستور کار مجلس قرار گیرد.
هیات وزیران به منظور تأمین نظر شورای نگهبان و رفع ابهام های موجود درباره اساسنامه صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان هم با پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهوری مبنی بر اصلاح اساسنامه مذکور موافقت کرد.