سرویس شهرستان ها: وزیران نیرو، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، دادگستری و میراث فرهنگی در نهمین سفر استانی دولت سیزدهم به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری در شهرستان های استان سمنان حضور یافتند و از نزدیک در جریان مشکلات مردم این خطه از کشورمان قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگاران «اطلاعات» در سمنان و شاهرود ،علاوه بر وزرای یاد شده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهوری هم به مناطقی از استان سمنان سفر کرد. سیدامیرحسین مدنی در پایان دیدار مردمی و بازدید از منطقه محروم پل ابریشم بخش مرکزی میامی ،با بیان این که مهمترین اولویت دولت سیزدهم ، رفع محرومیت از مناطق کم برخوردار کشور است که رسیدن به این هدف با جدیت دنبال میشود،افزود: مهمترین مشکل مردم این منطقه بهرمند نبودن از گاز طبیعی و راه روستایی است .همچنین مردم این منطقه با وجود خشکسالی با مشکلات تامین علوفه برای دامها مواجه هستند که در جهت تامین نهاده های دامی که مهمترین دغدغه دامداران پل ابریشم است، برنامه ریزی خواهد شد.
مدنی ادامه داد: بسیاری از روستاهای این منطقه می توانند با دریافت تسهیلات و رفع موانع موجود با راهاندازی کارگاه های زود بازده به مراکز کارآفرینی تبدیل شوند.
وی همچنین با اشاره به مشکلات شهرستان بویژه بخش کالپوش تاکید کرد: در بازدید از این منطقه درباره مشکلات مردم درپی رانش زمین در روستای حسین آباد برنامه ریزی شد.
مدنی با اشاره به اینکه در بخش مرکزی عدم برخورداری از گاز طبیعی دغدغه مردم محسوب میشود، افزود: ۱۱روستا در بخش مرکزی به خاطر دوری از لوله اصلی از گاز طبیعی برخوردار نیستند.
راهکار کاهش خاموشی برق از زبان وزیر نیرو
وزیر نیرو در حاشیه بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی شهید باکری شهر سمنان گفت : توسعه صنعت نیروگاهی برای افزایش تولید و مدیریت مصرف، ۲راهبرد وزارت نیرو برای رفع مشکل خاموشی برق و تامین نیاز کشور است.
علی اکبر محرابیان اظهار داشت: در ۴ سال آینده ۳۰هزار مگاوات برق به شبکه توزیع کشور اضافه خواهد شد که ۱۰هزار مگاوات آن از طریق نیروگاههای سیکل ترکیبی (بخار یا گاز)، ۱۰هزار مگاوات از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر و ۱۰هزار مگاوات از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی تولید خواهد شد.
وی تاکید کرد: توسعه نیروگاههای تجدید پذیر برای تولید برق به طور ویژه در دستور کار دولت قرار دارد و وزارت نیرو از سرمایهگذاری در این بخش حمایت خواهد کرد.
وزیر نیرو گفت: استان سمنان با کمآبی مواجه است که اجرا و بهرهبرداری از ۲سد برای رفع مشکل کمآبی استان در برنامه وزارت نیرو قرار دارد.
بازدید از نیروگاه شهید باکری تصفیهخانه شهر سمنان از دیگر برنامه های محرابیان در این سفر بود.
ساخت ۲میلیون واحد مسکونی بزودی آغاز میشود
وزیر راه و شهرسازی هم در جلسه شورای اداری سمنان گفت: وعده ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال از سوی رئیس جمهوری بزودی و با آغاز ساخت ۲میلیون واحد مسکونی در کشور عملی میشود که سهمیه در نظر گرفته شده برای استانها متناسب با جمعیت آنهاست.
رستم قاسمی با بیان این که سهم استان سمنان در این طرح ساخت ۷۰۰۰ مسکن است که احداث ۳۰۰۰ واحد آغاز شده است و تا پایان سال به ۱۰هزار واحد خواهد رسید،افزود: ساخت واحد های مسکونی با توجه به ظرفیت صنایع و نیروی کار، اشتغالی عظیم در کشور ایجاد خواهد کرد و توافق نامه پیش خرید مصالح برای ثبات قیمت تا اتمام پروژه بزرگ مسکن در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با اشاره به مشکل کم آبی در کشور و استان سمنان گفت: طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان از سال ها قبل بررسی شده است که با توجه به فرونشست زمین به دلیل برداشت های بی رویه از منابع آبی زیرزمینی، انتقال آب قطعا مشکل استان سمنان را رفع خواهد کرد.
قاسمی همچنین گفت: برای رفع نواقص راه ها و تکمیل پروژه های نیمه تمام استان سمنان ۴۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که مسیرهای سمنان – فیروزکوه، آزادشهر – شاهرود، تقاطع غیرهمسطح آرادان، مسیر آستانه – دیباج و دیگر راه های حادثه خیز استان سمنان از جمله مسیر های مورد نظر است.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بهره مندی از منابع مالی دیگر برای تکمیل طرح های بزرگ ملی گفت: شرایط حمل و نقل کشور مطلوب نیست و با وجود بیش از ۱۴هزار کیلومتر راه آهن در کشور کمبود لوکوموتیو جدی است.
قاسمی همچنین در این سفر قطعه ۱۰کیلومتری از محور سمنان- فیروزکوه را افتتاح کرد.
شکوفایی صنعت گردشگری در اولویت است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در حاشیه بازدید از بناهای تاریخی استان سمنان گفت: واگذاری بناهای تاریخی به سرمایهگذاران بخش خصوصی طبق ضوابط با هدف تقویت زیرساختهای گردشگری و ارتقای کیفیت خدماترسانی به مردم به عنوان راهبرد جدی رونق این صنعت مورد توجه ویژه دولت سیزدهم است.
عزت الله ضرغامی اظهار داشت: شکوفایی صنعت گردشگری و تقویت زیرساختها در اولویت دولت قرار دارد که تلاش میشود با واگذاری بنای تاریخی به بخش خصوصی توسعه این صنعت تسریع شود.
وی تاکید کرد: استان سمنان بناهای تاریخی ارزشمندی را در خود جای داده که به دلیل کمبود اعتبار و حراست ، حفاظت از این آثار تاریخی به خوبی انجام نشده است،لذا ظرفیت بخش خصوص در شرایط کمبود اعتبارات فعلی می تواند در پیشبرد اهداف و شکوفایی گردشگری، احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی موثر باشد.
وی به ظرفیت صنایع دستی استان سمنان اشاره کرد و گفت: باید با تقویت توانمندیها، این استان سهم واقعی خود را در بازار صنایع دستی کسب کند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: گردشگران خارجی نقش مهمی در رونق صنعت گردشگری دارند و براساس هماهنگیهای انجام شده و پس از واکسیناسیون کامل عوامل گردشگری، امیدواریم این صنعت دوباره به رونق قبل بازگردد.
بازدید از کاروانسرای شاهعباسی ، حضور در شهرستانهای سمنان و مهدیشهر به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری ، بازدید اقامتگاه بومگردی روستای چاشم و بررسی روند ساخت موزه سمنان از دیگر برنامه های ضرغامی در این سفر بود.
مشکلات کشاورزی شهمیزاد بررسی میشود
وزیر جهاد کشاورزی هم در حاشیه بازدید از طرحهای کشاورزی استان سمنان گفت : تیم ارزیاب وزارتخانه هفته آینده وضعیت باغبانی به ویژه چگونگی استفاده بیشتر از ظرفیت یکهزار هکتار باغ گردوی شهمیرزاد را بررسی خواهد کرد.
سید جواد ساداتینژاد با بیان این که یکهزار هکتار گردوکاری شهمیرزاد دارای ظرفیت بسیار مهمی است اما تاکنون از این ظرفیت استفاده مناسبی نشده است، بر رعایت الگوی کشت در کشاورزی تاکید کرد و ادامه داد: در بخش زراعی و باغی باید بهره وری از آب را به مراتب افزایش دهیم و محصولی را بکاریم که ارزش افزوده کشاورزی داشته باشد که مهمترین راه رسیدن به این هدف استفاده از الگوی کشت مناسب است.
وی با اشاره به این که امسال در ۵ استان کشور به ویژه در محصول تولید گندم، کشت قراردادی آغاز شده است، افزود: ایجاد صنایع بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی از برنامه های این وزارتخانه است که در چند ماه گذشته به طور جدی به آن توجه شده است. وزیر جهاد کشاورزی همچنین در این سفر طرح زنجیره تولید ۲۰۰۰راسی گوسفند داشتی سرخه را به بهرهبرداری رساندو همچنین از مجتمع کشت و صنعت شهمیرزاد بازدید کرد.
نیاز به هماهنگی ملی برای پیشبرد طرحها
وزیر دادگستری هم در بازدید از طرحهای مختلف شهرستانهای آرادان و گرمسار گفت: پیشبرد طرحهای مختلف توسعهای در شهرستانهای گرمسار و آرادان در غرب استان سمنان به هماهنگی و تعامل ملی نیاز دارد.
امیر حسین رحیمی به طرح احداث بندرخشک در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح نیازمند دریافت مجوزهای لازم و پیشبینی مکان مناسب برای ساخت است.
وی نبود هماهنگی میان وزارتخانهها را مهمترین مانع اجرای پروژه بندرخشک دانست و گفت: امید است با حل مشکلات مذکور، زمینههای لازم برای ایجاد بندر خشک در منطقه ویژه اقتصادی گرمسار فراهم شود.
رحیمی همچنین از پیشرفت فیزیکی طرح ساخت بزرگترین سیلو شرق کشور خبر داد و درباره طرح آبرسانی به گرمسار و آرادان ،گفت: طرح ارتقای ظرفیت تصفیه خانه آب گرمسار، پیشرفت قابل توجهی داشته، اما تکمیل فاز نخست آن، نیازمند اعتبارات است.
رحیمی همچنین به بازدید از طرح راهسازی گرمسار به فیروزکوه که راه دسترسی گرمسار – سیمین دشت – فیروزکوه است اشاره کرد و افزود: این طرح در ۴ مرحله در شهرستان گرمسار در حال اجراست. اتصال گرمسار و سمنان به شمال کشور، تنها هدف این راهسازی نیست، بلکه راهاندازی این جاده، سبب کاهش زمان سفر مسافران جنوب به شمال کشور میشود.
فقدان هماهنگی میان چند وزارتخانه و مشکلات تنظیم بازار از دیگر موضوعاتی بود که وزیر دادگستری به آن ها اشاره کرد و گفت: دولت از ابتدا با مشکل نبود هماهنگیهای لازم میان وزارتهای صمت، جهادکشاوری و دادگستری در مساله تنظیم بازار مواجه بود که با دستور رئیس جمهوری، انسجام لازم میان این وزارتخانهها ایجاد شد.
وزیر دادگستری همچنین در این سفر با مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان دیدار کرد و ضمن گفتگو با آنها،درجریان مشکلاتشان قرار گرفت
بازدید وزیر صنعت از کارخانه فولاد شاهرود
رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در جریان سفر به شاهرود به عنوان نماینده معین رئیس جمهوری در این شهرستان از کارخانه فولاد شاهرود دیدن کرد. این بازدید برای بررسی روند اجرای طرح توسعه شرکت فولاد شاهرود در نهمین سفر استانی دولت سیزدهم انجام شد.
شرکت فولاد شاهرود سال ۸۶در بخش نورد و با تولید میلگرد کار خود را آغاز کرد.
بخش ذوب این کارخانه در سال ۹۶با رویکرد تامین مواد اولیه راه اندازی شد. این شرکت اکنون با ۳۵۰نیروی انسانی ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰هزار تن انواع میلگردهای ساختمانی و صنعتی و ۲۰۰هزار تن شمش فولادی را دارد. طرح توسعه فولاد شاهرود سال گذشته با هدف تکمیل خط ذوب و ایجاد خط تولید آهن اسفنجی با اشتغال زایی ۵۰۰نفر آغاز شد.