وزیر ارشاد: اندیشه شمس و مولانا پیوند دهنده ملت‌ها به یکدیگر است
 

سرویس شهرستان ها: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به جشنواره ملی شمس و مولانا در خوی تأکید کرد: بیش از ۸۰۰ سال از پایان زندگی شمس تبریزی می گذرد؛ در حالی که جهان هر روز بیش از گذشته تشنه معارف معنوی اوست و آثار شمس و مولانا در غرب و شرقِ عالم به بیشتر زبان‌ها ترجمه و در مقیاسی وسیع منتشر شده ‌است.

در بخشی از پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است:شمس تبریزی هموست که دیدارش، غبار تعلقات را از دل و جان مولانا زُدود و او را به عرصه شوریدگی و حیرت در آورد. دیدار شورانگیزی که مولانا را از مقام حکیمی عالِم و فاضل، به آیینه‌روشن و صیقل یافته ‌الهام الهی و سرچشمه فیوضات بی پایان معنوی بدل کرد.

مولانا پیش از دیدار با شمس، اندوخته‌ای جز «مجالس سبعه» نداشت. نه دیوان شمس و‌ مثنوی معنوی را سروده بود و نه فیه ما فیه را به کتابت در آورده بود. ملاقات شمس با مولانا، توفانی را در محیط آرام زندگی و حلقه ارادتمندان وی برانگیخت. شمس به مولانا آموخت که عارف آن است که ببیند، نه آن که بیاموزد؛ آن که بیابد، نه آن که بگوید. شمس در دهه ششم زندگی‌اش به مولانا، گمشده سالیان خود رسید و او را آیینه وجود خویش یافت.

دربخش دیگری از پیام وزیر ارشاد تاکید شده است:یادگاری شمس تبریزی برای ما افزون بر تأثیر شگرف او بر مولانا، سخنان اوست که در کتاب «مقالات شمس» باقی مانده است. منظومه اندیشه‌ها و باورها و نظام معرفتی و شناختی که شمس تبریزی به امور گوناگون داشته، در عبارات این کتاب قابل جستجوست.

اندیشه شمس و مولانا رمز تفاهم و پیوند دهنده ملت‌ها به یکدیگر است و شایسته است که این ظرفیتِ شگفت فرهنگی و معرفتی بیش از پیش بازشناسانده شود. پیام امروز شمس و مولانا به بشریت، رسیدن به ساحت هم پذیری و وحدت و پرهیز از جنگ و تیرگی و تمامیت‌خواهی است؛ همان گونه که اسلام، پیام‌آور مهر و رحمت و روشنی و برادری است.

در ادامه این پیام تاکید شده است: از آنجایی که خوی به عنوان سرزمینی که شمس تبریزی در آن آرمیده، نقشی بسزا در صدور فرهنگ صلح و آشتی و دوستی داشته است؛ لذا سزاوار است که این شهر به عنوان شناسنامه عرفان اسلامی به جهان و جهانیان معرفی شود و آرامگاه شمس تبریزی در خوی هم در شمار مراکز مهم فرهنگی ایران اسلامی شناخته شود و بدیهی است که توجه به آن موجب رشد و تعالی فرهنگی و گسترش صنعت گردشگری خواهد بود. تردیدی نیست که زیرساخت‌های پیشرفت و تعالی فرهنگی کشور با وجود شخصیت‌های تاریخی و معنوی همچون شمس تبریزی و مولانا غنی است و باید بیش از پیش معرفی شود.

گشایش جشنواره

بنا به این گزارش جشنواره ملی شمس و مولانا با هدف پاسداشت مفاخر ملی با ۲۳۶ اثر موسیقی سنتی و آواز اصیل ایرانی دریافتی از سراسر کشور، با حضور مسئولان استانی در خوی که مدفن شمس تبریزی است، آغاز به کار کرد.

ناصر خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی در آیین گشایش این جشنواره با تاکید بر این که شمس به عنوان یک سرمایه عظیم فرهنگی ملی، فراملی و منطقه‌ای است که می‌تواند بلخ تا آنکارا و قونیه تا خوی را به هم بسط دهد،افزود: قدرت دیپلماسی فرهنگی شمس یک فرصت در جهت تقویت ارتباطات ملت‌هاست و موجب گسترش مساله صلح و روابط دوستانه و برقراری پیوندهای فرهنگی در منطقه می‌شود.

وی ادامه داد: سرمایه فرهنگی شمس و مولانا می‌تواند بسیاری از فقرهای فرهنگی ما را پوشش دهد و ما را در مسیر درست ادبی، عرفانی، کلامی و دینی رهبری کند و پیشران ما به سمت مقاصد و منویات فرهنگی کشورمان باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: اندیشه‌های آکنده از صلح و آرامش طلب شمس و مولانا درجهت برقراری صفا و ارتباطات حسنه بین ملت‌های منطقه بسیار موثر است.

حسن نصرالله پور سرپرست شهرداری خوی هم با بیان این که این جشنواره با هدف پاسداشت مفاخر ملی در این شهرستان برگزار می شود، افزود: ۲۳۶ اثر موسیقی سنتی و آوازاصیل ایرانی از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که از مجموع آثار رسیده ۵۶ اثر به مرحله داوری جشنواره راه یافتند.

وی تاکید کرد: با رای هیات داوران از مجموع ۵۶ اثر راه یافته به داوری ۱۴ اثر موسیقی اصیل ایرانی از استان های تهران، فارس، اصفهان، لرستان، خراسان رضوی، همدان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی به عنوان آثار برتر در این جشنواره ارائه می‌شوند که در نهایت ۳ اثر به عنوان آثار برتر نشان زرین شمس و جوایز نقدی دریافت می‌کنند.

به گفته سرپرست شهرداری خوی ، استادان برجسته موسیقی ایران عبدالحسن مختاباد ، ملیحه سعیدی و پویا سرایی داوری آثار این دوره از جشنواره را برعهده دارند .به گزارش ایرنا، این جشنواره امروز به کار خود پایان می دهد.

نسخه مناسب چاپ