وزیر خارجه روسیه گفت که این کشور در نشست ۲۹ نوامبر (۸ آذر) در وین، خواستار رفع تحریمهای ایران خواهد شد.
همچنین سناتور جمهوریخواه در واکنش به اظهارات «علی باقری کنی» مبنی بر درخواست تهران از واشنگتن برای تضمین عدم خروج دوباره از برجام، گفت: طبق قانون اساسی آمریکا تنها راه چنین تضمینی ارائه برجام به سنا برای تائید به عنوان معاهده است.
به گزارش فارس، «تد کروز» در توییتی به خبر بلومبرگ به نقل از معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که گفت ایران از آمریکا خواستار تضمین عدم خروج مجدد از توافق هستهای ۲۰۱۵است، واکنش نشان دادو نوشت: علیرغم رویاهای آنها (ایرانیها)، طبق قانون اساسی (آمریکا) تنها راه برای تحقق آن (تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از توافق) این است که آن (برجام) را به عنوان یک معاهده برای تائید سنا ارائه کنند… کاری که بایدن از انجام آن میترسد.
طبق گزارش بلومبرگ، باقری که هدایت تیم مذاکرهکننده ایران را در مذاکرات وین برعهده دارد، در باره تضمین گفت: این یکی از مسائلی است که در دورهای گذشته حل نشد. در مذاکرات جدید، این یکی از وظایف اصلی است.
ادعاهای مدیر کل آژانس اتمی
ازسوی دیگر،مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بار دیگر به تکرار ادعاها علیه ایران پرداخت.
طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، گروسی مدعی شد آژانس هیچ تماسی با دولت جدید ایران برای گفتگو درباره برخی مسائل مربوط به برنامه هستهای نداشته و این مساله را «حیرتانگیز» توصیف کرده است.
خبرگزاری فرانسه نوشت: رافائل گروسی انتظار داشته قبل از نشست آتی شورای حکام آژانس که از ۲۲ نوامبر (۱ آذرماه) آغاز میشود به ایران سفر و با مقامهای ایران دیدار کند.
وی گفت: «من هیچ تماسی با این دولت که از ۵ ماه پیش مستقر شده است نداشتهام.» او مدعی شد تنها مورد استثنا، «گفتگوهای فنی» است که با رئیس جدید سازمان انرژی اتمی ایران داشته است.
رافائل گروسی مدعی شد: «این مساله حیرتآور است و من به صورت آشکار به آن اشاره میکنم چون همین مساله را به خودشان هم میگویم. فهرست طویلی از مسائلی که باید درباره آن صحبت کنیم وجود دارند.»
چند روز پیش پایگاه خبری آکسیوس گزارش داده بودکه بعید است شورای حکام آژانس اتمی در جلسه اول آذرماه خود قطعنامهای علیه ایران صادر کند.
این پایگاه خبری گزارش داده بود: انگلیس فعالانه آمریکا، فرانسه، و آلمان را برای انتقاد از ایران در جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحت فشار قرار داده است اما با توجه به اقدام ایران در اعلام بازگشت به مذاکرات وین، بعید است چنین اقدامی اتفاق افتد.
دراین میان قانونگذار آمریکایی طرحی برای تحریم مبادلات تسلیحاتی با ایران ارائه کرد؛طرحی که در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده خواستار تحریم اشخاص و نهادهایی است که اقدام به انتقال سلاح به ایران یا از این کشور کنند.
«دان بیکن» و «جو ویلسون» این طرح که «قانون جلوگیری از مبادلات تسلیحاتی ایران» نام گرفته است را هفته گذشته ارائه کردهاند.
این طرح از دولت آمریکا خواست اشخاص و نهادهای دخیل در انتقال سلاحهای متعارف به ایران و از این کشور را تحت تحریم قرار دهد.
بیکن در بیانیهای گفت: با آنکه اعضای کنگره آمریکا ممکن است بر سر روشهای مقابله با برنامه هستهای ایران اختلافاتی با یکدیگر داشته باشند اما همگی در این گزاره که باید از فروش سلاح توسط چین و روسیه به ایران جلوگیری کرد همنظرند.
بیکن گفته است: «قانون جلوگیری از انتقال تسلیحاتی ایران، طرحی عقلانی است که با تحمیل هزینه به سازمانها و اشخاص دخیل در تسهیل مبادله سلاح با ایران، این محدودیتهای قدیمی را بازمیگرداند.