به گزارش ایسنا، جلسات علنی مجلس امروز، سه شنبه و چهارشنبه تشکیل می شود که دستور کاری آن به شرح زیر است:
– طرح دو فوریتی الحاق یک تبصره به ماده(۶۳) قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران
– طرح اصلاح مواد (۷۰۵) تا (۷۱۱) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی
– ایرادات شورای نگهبان در لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
– ایرادات شورای نگهبان در طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
– طرح حمایت از مالکیت صنعتی
– طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
– لایحه پروتکل اصلاحی موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کرواسی
– لایحه پروتکل اصلاحی بند(۵-۴-۱-۱۰)
اساسنامه موسسه منطقهای استانداردسازی، ارزیابی انطباق، تأیید صلاحیت و اندازه شناسی سازمان همکاری اقتصادی (ریسکام)
– طرح شفافیت آرای نمایندگان
- طرح تسری فوقالعاده خاص کارمندان سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور به کارکنان اداری قوه قضائیه
– لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری نیکاراگوئه
– طرح تشکیل سازمان پدافند غیرعامل
– لایحه پروتکل بین دولت جمهوری اسلامی ایران و شورای فدرال سوئیس به منظور اصلاح موافقتنامه (۵) آبان ۱۳۸۱هجری شمسی (۲۷اکتبر ۲۰۰۲) بین دولت جمهوری اسلامی ایران و شورای فدرال سوئیس برای اجتناب از أخذ مالیات مضاعف درباره مالیاتهای بر درآمد و سرمایه و پروتکل آن
– لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری غنا به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی درباره مالیات های بر درآمد، سرمایه و عواید سرمایهای
– طرح اصلاح تبصره(۱) قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان
– طرح جهش تولید دانش بنیان
– لایحه هزینه قطعی منظور کردن اعتبار خرید وسایل حفاظتی جزیره خارک
– بررسی برنامه و صلاحیت مسعود فیاضی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش و اخذ رأی اعتماد در روز سه شنبه ( ۲۵آبان)
– بررسی تقاضای دوفوریت درباره طرح تشکیل آب و فاضلاب روستایی
– بررسی تقاضای یک فوریت درباره طرح حمایت از شرکت ها و موسسات خلاق و تجاری سازی فناوری های نرم
– انتخاب نمایندگان ناظر در مجامع و شوراها
– بررسی تقاضای عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره رسیدگی به طرح جامع مدیریت شهری و روستایی طبق اصل (۸۵) قانون اساسی
– گزارش کمیسیون اقتصادی درباره وضعیت شاخصهای اقتصادی در دولت های یازدهم و دوازدهم
– گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای طرح چهل و شش هزار هکتاری آبیاری دشت سیستان
– گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت شستا از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۹
– گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور
– گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نفت
– گزارش کمیسیون انرژی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران
– گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری آبادان و اروندکنار از سال ۱۳۸۵تا کنون
– گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری
– گزارش کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از سال ۱۳۹۲
طرح صیانت هرگز به نتیجه نمیرسد
یک عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها در مجلس، تاکید کرد: طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی شانسی برای موفقیت در مجلس ندارد.
احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس در صفحه شخصی خود در توییتر، نوشت: « طرح صیانت هرگز به نتیجه نخواهد رسید!
مدافعان طرح در اقلیت هستند و اکثریت مجلس، آگاه و کنار مردم قرار دارند؛ مجلس تسلیم جوسازی نخواهد شد و این طرح شانسی برای موفقیت ندارد.»
گفتنی است، طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی از چندی پیش در مجلس کلید خورد و از همان روزهای ابتدایی با موجی از انتقادات همراه بود. منتقدان این طرح معتقد هستند که اجرای چنین طرحی در کشور محدودیت دسترسی کاربران به فضای مجازی و آسیب به کسب و کارهای مجازی را به دنبال دارد.
از سوی دیگر موافقان این طرح هرگونه محدودسازی دسترسی کاربران به فضای مجازی را تکذیب کرده اند و تاکید دارند که این طرح صرفا به دنبال ساماندهی فضای مجازی و صیانت از حقوق کاربران است.
این طرح اکنون با موافقت نمایندگان مجلس بر اساس اصل ۸۵قانون اساسی در کمیسیونی ویژه در دست بررسی است که جلسات این کمیسیون هم به صورت آنلاین و زنده پخش می شود.
افزایش بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان در جامعه
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: به علت الگوهای غیرمناسب و عدم تناسب مواد غذایی در سبد غذایی خانوار، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان در سطح جامعه افزایش یافته است.
دکتر یحیی ابراهیمی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه امنیت غذایی بستگی به بحث تولید دارد، اظهار داشت: براساس قانون تهیه غذا بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: در این زمینه باید غذای سالم در اختیار جامعه قرار دهیم که تأمین کننده آن جهاد کشاورزی است، میزان سرانه مصرف گوشت و ماهی در ایران نسبت به دیگر کشورهای دنیا مقداری متفاوت است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه بحث تراریختهها را داریم که بحثهای زیادی پیرامون آن وجود دارد، بیان کرد: برخی میگویند این مواد غذایی سرطانزا هستند و برخی میگویند با توجه به رشد جمعیت جهان و تعداد اراضی کشاورزی نگاههای متفاوتی دارند.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس افزود: وضعیت کشور با توجه به مشکلات و کمبودهایی که داریم و با توجه به خشکسالی شدیدی که به ویژه سال زراعی گذشته متوجه کشور شد، آسیب دیدیم.
وی افزود: نگاه ما باید به بحث تأمین مواد غذایی و غذای سالم در سبد مواد غذایی ایرانیان قرار گیرد، به عنوان مثال سرانه مصرف گوشت ماهی و پروتئین ما نسبت به نُرم جهان بسیار پایین است. در خیلی از روستاها و مناطق محروم بیماریهای ناشی از سوء تغذیه مشاهده میشود، در استان محرومی مانند لرستان دولتمردان و مسئولان باید به شکل جدیتری در زمینه تغذیه و سلامت جسمانی افراد ورود کنند.
ابراهیمی افزود: به علت الگوهای غیرمناسب بیماریهای قلبی و عروقی هم افزایش پیدا کرده است، به این دلیل که به تناسبی که باید در سبد غذایی ما مواد پروتئینی، چربیها و کربوهیدراتها وجود داشته باشد و یک هماهنگی در مصرف این مواد باید شاهد باشیم، وجود ندارد که همین امر باعث افزایش شمار بیماریهای سرطانی و بیماریهای قلبی و عروقی شده است و به عنوان دو فاکتور اصلی در مرگ و میر در جامعه هستند و در خیلی از مواقع این دو فاکتور ارتباط تنگاتنگ با نحوه مصرف مواد غذایی و سبد غذایی دارند.
نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس تصریح کرد: خیلیاز بیماریهای سوء تغذیهای به علت عدم دسترسی مناسب به مواد پروتئینی در خیلی از مناطق کشور وجود دارد که زنگ خطری برای مسئولان است که نسبت به این موضوع حساس شده و در این زمینه برنامهریزی داشته باشند.وی افزود: در حوزه وزارت جهاد کشاورزی براساسامکانسنجی الگوی کشت مناسبی در عمل تعریف نشده است که براساس زمینهایی که داریم به آن نیاز واقعی به چه شکلی است.
ابراهیمی تأکید کرد: خیلی از مواد غذایی تولیدی افزودنیهایی دارند که تهدیدی برعلیه سلامت جامعه هستند، خیلی از مواد تراریخته که وارد میکنیم زمینه سرطانها را ایجاد میکنند، خیلی از مواد برای جامعه بشریت تهدیدی هستند که به شکل جدی و علمی باید با این مسئله برخورد شود.
تمدید یکساله برنامه ششم توسعه
عضو هیات رئیسه مجلس گفت: در چند کمیسیون مجلس درباره احتمال تمدید یکساله برنامه ششم توسعه بحث شده است اما اغلب نمایندگان معتقدند که دولت باید در این مورد لایحه بدهد.
حسینعلی حاجیدلیگانی در گفتگو با مهر، درباره زمان ارائه لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس، اظهار داشت: بعید است لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه شود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه تاکنون درباره تنظیم برنامه هفتم توسعه اقدامی صورت نگرفته است، لازم است که برنامه ششم توسعه با هماهنگی بین دولت و مجلس برای یک سال دیگر تمدید شود و ما چارهای جز تمدید برنامه ششم نداریم.
نماینده مردم شاهین شهر تصریح کرد: باید برنامه هفتم توسعه پیش از تدوین بودجه سال ۱۴۰۱در مجلس تصویب میشد و از آنجا که برای این کار زمان لازم وجود ندارد، نمایندگان طرح تمدید یکساله برنامه ششم توسعه را تدوین کردند.