سرویس حوادث: وقوع ۲ زمین لرزه شدید پیاپی در «فین» هرمزگان وپس لرزه های متعدد ، سبب شد شمار زیادی از مردم ۴ استان کشور دیشب را در خارج از خانه ها و به دور از اماکن مسقف سپری کنند.
ساعت ۱۵ و ۳۷ دقیقه دیروز۲ زمین لرزه به فاصله زمانی یک دقیقه به بزرگی ۶٫۳و۶٫۴ریشتر در ۲۵کیلومتری فین هرمزگان رخ داد که شدت و مدت زیاد لرزش زمین سبب ایجاد نگرانی در بین ساکنان این منطقه و سایر اهالی هرمزگان شد.
مرکز این زلزله ۴۲کیلومتری قلعه قاضی (هرمزگان)، ۴۳کیلومتری بندرعباس (هرمزگان) و ۳۱۷کیلومتری کرمان رخ اعلام شد.
شدت زمین لرزه و مدت وقوع آن به حدی بود که ساکنان مناطق گسترده ای از استان های همجوار شامل کرمان، فارس، بوشهر و حتی سیستان و بلوچستان این لرزش را احساس کردند و سراسیمه خود را به معابر رساندند که بر اساس توصیه کارشناسان و احتمال وقوع پس لرزه های شدید، شمار زیادی از مردم
استان های یاد شده دیشب را در بوستان ها، معابر یا داخل خودروهایشان سپری کردند تا در صورت زلزله مجدد، در امان باشند.
دستور رئیس جمهوری
رئیس جمهوری عصر دیروز ضمن ابراز همدردی با آسیب دیدگان زلزله شدید استان هرمزگان تاکید کرد که همه دستگاههای امدادی و وزارتخانههای مسئول در اسرع وقت به کمک مردم مناطق زلزلهزده بشتابند .
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی از تمامی دستگاههای مسئول استان هرمزگان و همچنین در صورت نیاز استانهای همجوار و همچنین وزارتخانههای مسئول خواست در اسرع وقت و با اولویت امدادرسانی، رسیدگی به وضعیت منطقه را پیگیری کنند.
وی همچنین به معاون اول خود ماموریت داد در سریعترین زمان ممکن با حضور در محل وقوع زلزله از نزدیک مسائل و مشکلات ناشی از آن را بررسی کند تا مردم احساس آرامش و امنیت داشته باشند و اطمینان پیدا کنند که امدادرسانی به موقع و به خوبی انجام میشود.
همچنین بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در تماس تلفنی با دانشگاههای علوم پزشکی استانهای کرمان، بوشهر و فارس از آنها خواست با بسیج همه امکانات، برای ارائه خدمات به مصدومان احتمالی زلزله جنوب استان هرمزگان آمادگی کامل داشته باشند.
وی همچنین در تماس تلفنی با دکتر فرشیدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن اطلاع از آخرین وضعیت مناطق زلزله زده، دستور داد تا تمامی بیمارستانهای سطح استان در آمادگی کامل باشند و در صورت نیاز با استفاده از توان اورژانس، مصدومان احتمالی به بیمارستانهای معین در استانهای همجوار، منتقل شوند.
مرگ یک نفر در بندرعباس
به گزارش خبرنگاران «اطلاعات» در هرمزگان، درپی وقوع این ۲ زمین لرزه وپس لرزه های متعدد ، تیم های امداد و بنیاد مسکن به مناطق مختلف استان اعزام شدند تا ضمن بررسی خسارات احتمالی، به آسیب دیدگان یاری رسانند.
بر اساس اعلام مسئولان امداد و همچنین هلال احمر ، زمین لرزه در استان هرمزگان سبب مجروح شدن ۲۷ نفر و همچنین مرگ یک شهروند بندرعباسی شد.
به گفته مسئولان اکثر مجروحان زلزله، لحظاتی پس از زمین لرزه به دلیل استرس و هنگام فرار از معرکه دچار مجروحیت شده اند و تنها قربانی زمین لرزه، جوان ۲۲ ساله ای در شهر بندرعباس بوده که بر اثر سقوط تیر چراغ برق جان خود را ازدست داده است.
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این باره گفت: شماری از مردم استان به دلیل ترس و استرس ناشی از وقوع زلزله و احساس درد در قفسه سینه به مراکز درمانی استان مراجعه کردند.
برق بخش هایی از بندرعباس قطع شد
صادقی مدیر کل مهندس راهبری شرکت توانیر گفت: برق بخش هایی از شمال بندرعباس در پی وقوع زلزله قطع شد که بلافاصله تیم های ارزیاب وارد عمل شدند.
همچنین عباسی سخنگوی شرکت توزیع برق هرمزگان گفت: برق بخش هایی از شهرهای فین، رضوان و دشت امام قطع شد که با اقدامات لازم،رفع عیب شد ولی از مردم درخواست می کنیم به خاطر احتمال خسارت در تاسیسات برق، از نزدیک شدن به شبکه های برق خودداری کنند.
همچنین مدیرعامل جمعیت هلال احمر هرمزگان گفت: وقوع این ۲ زمین لرزه موجب ترک خوردگی دیوار منازل در شهرهای تخت و شمیل بندرعباس شد. مختار سلحشور با بیان این که نیروهای جمعیت هلال احمر برای بررسی شرایط به محل وقوع زمین لرزه و اطراف اعزام شدند، ادامه داد: بررسی ها همچنان ادامه دارد و امید می رود با توجه به گزارشهای اولیه این زمین لرزه خسارت چندانی در پی نداشته باشد.
مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور هم گفت: بیمارستان شهید محمدی بندرعباس و بیمارستان شهر حاجی آباد در آماده باش هستند.
وی ادامه داد: از استان کرمان ۵ دستگاه آمبولانس و ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و از استان فارس ۵ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس به مناطق زلزله زده اعزام شده اند و تیم های بهداشت اورژانس کشور به شهر فین اعزام شده اند.
همچنین رفیعی بخشدار فین بندرعباس گفت: برخی خانه ها در این بخش بر اثر زمین لرزه بین ۲۰تا ۱۰۰درصد تخریب و خانواده های بسیاری از این آسیب ها متاثر شده اند.
مهدی ولی پور رئیس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر هم از حضور ۱۵۰امدادگر هلالاحمر در منطقه زلزلهزده فین خبر داد و گفت: امدادگران پس از حضور در این منطقه، امکان عمومی نظیر مساجد و ورزشگاه ها و همچنین چادرهای امدادی را برای گذراندن شب آماده کردند تا مردم دغدغه ای برای استراحت در بیرون از خانه هایشان نداشته باشند.
خبر دیگر این که ،ریزش سنگ در جاده
بندرعباس – حاجی آباد، سبب انسداد این محور ارتباطی پُر تردد شد.
جایگاههای سوخت آسیب ندیدند
فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران هم گفت: با وجود شدت زلزله و وقوع ۲ زلزله شدید و چند پس لرزه در هرمزگان، خوشبختانه به هیچ کدام از جایگاههای سوخت و تاسیسات ذخیره سازی فرآوردههای نفتی آسیب وارد نشد و و مردم از بابت عرضه سوخت نگرانی نداشته باشند.
آماده باش اورژانس
جعفر میعادفر رئیس اورژانس کشور گفت: نیروهای اورژانس در حال آماده باش هستند و مشکلات احتمالی بیمارستانی را پیگیری می کنند.
وی افزود: استان های همجوار هم در حالت
آماده باش هستند و در صورت نیاز به کمک، به منطقه اعزام می شوند.
هچنین اسماعیل نجار رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با بیان این که نخستین زمین لرزه ۶.۴ریشتر و دومین زمین لرزه ۶.۳ریشتر بوده است، افزود: نیروهای ستاد در آماده باش کامل هستند در صورت نیاز از نیروهای مدیریت بحران منطقه کمک گرفته خواهد شد.
احساس زلزله شدید هرمزگان در کرمان
وقوع ۲ زمین لرزه پیاپی به بزرگی شش و چهار دهم و شش و سه دهم ریشتر فین استان هرمزگان، در کرمان هم احساس و سبب نگرانی شماری از مردم شد.
زینی وند استاندار کرمان با اشاره به اعزام تیم های امداد و ارزیاب به مناطقی از استان،گفت: خوشبختانه این زلزله خسارتی درپی نداشت که البته برای اعزام کمک به هرمزگان، در آمادگی کامل قرار داریم.
همچنین سعیدی مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان گفت: زمینلرزه هرمزگان حتی در نقاط شمالی کرمان هم احساس شد که بلافاصله به همه دستگاههای امدادی و اجرایی و فرمانداران ابلاغ شد که
گروه های ارزیاب را برای بررسی خسارات احتمالی اعزام کنند که خوشبختانه گزارشی از خسارت جانی یا مالی اعلام نشده است .
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان هم گفت: در پی وقوع زمین لرزه در هرمزگان، نیروهای این جمعیت در جنوب و غرب کرمان به حالت
آماده باش درآمدند.
رضا فلاح کرمان را معین استان هرمزگان اعلام کرد و افزود: نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان کرمان در شهرستان های جنوبی و غرب در آماده باش کامل هستند.
وی اظهار داشت: همچنین با توجه به احساس شدن زمین لرزه در استان کرمان، تیم های ارزیاب خانه های هلال در شهرستان های جنوبی و غرب این استان در حال بررسی مناطق متاثر از زلزله هستند.
نگرانی ساکنان استان فارس
شدت زلزله هرمزگان و وقوع پس لرزه های متعدد همچنین سبب شد شمار زیادی از اهالی استان فارس که زلزله اولیه را احساس کرده بودند، دیشب به بیرون از خانه ها پناه ببرند که این موضوع در لارستان فارس بیشتر مشهود بود.
همچنین نیروهای امدادی هلال احمر و اورژانس لارستان و مناطق دیگر فارس به حالت آماده باش درآمدند.
رئیس جمعیت هلال احمر استان فارس گفت: مرکز فرماندهی و هماهنگی کنترل عملیات هلال احمر فارس در صورت نیاز آمادگی لازم را برای اعزام نیروی امدادی و اقلام مورد نیاز به استان هرمزگان را دارد.
حسین درویشی ادامه داد: هرچند کانون و مرکزیت این زمین لرزه در استان هرمزگان بوده، اما شدت این زمین لرزه به اندازه ای بود که در برخی مناطق خصوصا شهرستان لارستان احساس شد که براین اساس جمعیت هلال احمر استان فارس در حالت آمادهباش کامل قرار دارد و در صورت نیاز و وقوع هرگونه رخدادی شرایط تحت کنترل است و جای هیچ نگرانی نیست.
وی اظهار داشت: خوشبختانه خسارتی بر اثر این زمین لرزه ها به مناطق حوزه استحفاظی استان فارس اعلام نشده است.
همچنین شمار زیادی از اهالی بوشهر و استان هرمزگانبرای در امان ماندن از خطرات تکرار پس
زلزله ها،دیشب را در بیرون از خانه ها سپری کردند. بنا به این گزارش تا ساعت ۲۱ دیشب ۸ پس لرزه در هرمزگان به وقوع پیوست که همین موضوع نگرانی مردم را دوچندان کرد.