به گزارش ایرنا، یاسر احمدوند در نشست رسانهای، گفت: کارگروه تولید کاغذ، در معاونت امور فرهنگی تشکیل شده است و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و همراهی معاون اول رئیس جمهور، امیدواریم که به زودی نتایج قابل توجهی را شاهد باشیم.
وی افزود: اختصاص ارز ترجیحی به جز در بخش دارو و گندم، میسر نیست اما با این حال، ۴۰میلیون دلار برای واردات کاغذ نشر در نظر گرفته شده است، از سوی دیگر مقداری کاغذ که از پروندههای قضایی به دست آمده است به زودی توزیع خواهد شد.
احمدوند اظهار داشت: به نظر میرسد که این کاغذها بتواند تا زمان رسیدن به نتیجه درست برای تولید کاغذ داخلی، پاسخ مناسبی باشد.
وی ادامه داد: مساله اقتصادی همه دلیل نخریدن کتاب نیست و موضوعی عمدهتر به حساب میآید. بیشترین دلیل آن عادت و فرهنگ اجتماعی است که باید از کودکی برای آن برنامهریزی کرد، چون این موضوع از بزرگسالی کمتر قابل تغییر است.
احمدوند اظهار داشت: این موضوع در بخشهای مختلف حاکمیت بررسی میشود و باید با همکاری همه، برنامهریزی درست برای آن داشته باشیم. مهمترین بخش ترویج کتابخوانی این نکته است که کتاب باید در دسترس همه مردم، در همه کشور، حتی در کم برخوردارترین مناطق باشد که لازمه آن توسعه ویترینهای کتاب و کتابفروشیها است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال رسانهها درباره برگزاری نمایشگاه حضوری کتاب نیز گفت: در صورتی که شرایط شیوع کرونا اجازه دهد اردیبهشت ماه ۱۴۰۱نمایشگاه فیزیکی بینالمللی کتاب تهران برگزار میشود؛ بازدید از مصلای تهران و ظرفیتهای دیگر شهری از جمله شهر آفتاب بررسی میشود که در همین راستا فردا با همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مصلای تهران و شهر آفتاب بازدید میکنیم. هنوز برپایی این رویداد ادبی نهایی نشده است.
احمدوند با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در سال آینده نیز، گفت: اگر شرایط بهداشتی اجازه دهد ما در اردیبهشت ماه سال آینده نمایشگاه را برگزار میکنیم در این خصوص فردا بازدیدی از مصلای تهران خواهیم داشت تا امکان برگزاری نمایشگاه در آن را مورد سنجش قرار دهیم. در روزهای آینده نیز بررسیهای محیطی دیگری از سطح شهر خواهیم داشت تا نسبت به فضاهای دیگر نیز اطمینان حاصل کنیم. نشستهایی در خانه کتاب درخصوص برگزاری نمایشگاه پیگیری خواهد شد و امیدوارم آمادگی لازم را برای برگزاری نمایشگاه حضوری پیدا کنیم.
در ادامه این نشست، علی رمضانی دبیر هفته کتاب، گفت: بیش از ۹۷۰کتابفروشی در طرح پاییزه ثبت نام کردند؛ اگر یک کتابفروشی جامانده باشد با توجه به اتمام زمان ثبت نام در طرح میتواند به شرط اینکه در مراکز استانها نباشد در طرح ثبت نام کنند.
رمضانی ادامه داد: تلاش کردیم به کتابفروشیها در مناطق کم برخوردار اعتبار بدهیم اما ممکن است میزان یارانه اختصاص یافته به کتابفروشیهای بزرگ زیاد نباشد.
محمد اللهیاری رئیس اداره کتاب و کتابخوانی نیز در این نشست درباره مبارزه با کتابسازی در اداره کتاب گفت: ما در اداره کتاب، شاهد کتابهایی هستیم که برای دریافت مجوز مراجعه میکنند و بررسی ممیزان نشان میدهد که این کتابها کتابسازی شده از روی کتابهای دیگر است. خوشبختانه در محافل علمی و دانشگاهی نرمافزارهای مشابهتیاب پیشبینی شده است که کمک میکند به این نکته برسیم که متن مورد نظر حاصل تلاش نویسنده است یا خیر.