موج محکومیت اقدام انگلستان در تروریستی خواندن حماس
سرویس خارجی: اقدام دو روز قبل وزارت کشور انگلستان در تروریستی خواندن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس»، با واکنش تند طرف های منطقه ای و گروههای فلسطینی مواجه شد.

دولت انگلستان در ادامه سیاست ضد فلسطینی خود و حمایت از رژیم صهیونیستی، تمامی جنبش حماس را تروریستی اعلام کرد.

«پریتی پاتل» وزیر کشور انگلستان گفت که به دستور وی، هرگونه فعالیت گروه حماس در انگلستان ممنوع است. پاتل در بیانیه‌ای مدعی شد: حماس از قابلیت‌های تروریستی قابل توجهی از جمله دسترسی به تسلیحات گسترده و پیشرفته و همچنین امکانات آموزشی تروریست‌ها برخوردار است. وی با تکرار اتهام‌زنی‌های بی‌اساس که رنگ‌وبوی ادعاهای رژیم کودک‌کش اسرائیل را داشت، افزود: به همین دلیل است که من امروز اقدام به ممنوعیت کامل حماس کردم. اما در واکنش به این اقدام، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، تروریستی اعلام کردن جنبش حماس توسط انگلستان را محکوم کرد. حسین امیرعبداللهیان در توئیتی نوشت: اعلام جنبش مقاومت مردمی حماس به عنوان یک سازمان تروریستی از سوی بریتانیا محکوم است و حقوق فلسطینی ها را نمی توان با تحریف حقایق و وارونه جلوه دادن واقعیت ها پایمال کرد. وی تصریح کرد: تنها راه حل سیاسی برای فلسطین برگزاری همه پرسی با مشارکت ساکنان اصیل فلسطین (مسلمان، یهودی و مسیحی) است.

عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز اقدام دولت انگلستان در تروریستی اعلام کردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین را محکوم کرد. «محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن (انصارالله) به اقدام روز جمعه انگلستان در تروریستی اعلام کردن جنبش حماس واکنش نشان داد و گفت: تروریستی خواندن حماس از سوی انگلستان که بنیانگذار اشغالگری است تعجب برانگیز نیست. وی افزود: این اقدام انگلستان با سالگرد اعلامیه جنایتکارانه بالفور همزمان بوده و این اقدام تاکید بر ادامه حمایت از رژیم جنایتکار اسرائیل توسط انگلستان است. گروه‌های مقاومت فلسطین هم، اقدام خصمانه و صهیونیستی‌پسند دولت انگلستان علیه جنبش حماس را محکوم و خاطرنشان کردند این اقدام، سیاست جانبداری از صهیونیست‌ها از زمان وعده شوم بالفور را برملا می‌کند. گروه‌های مقاومت تاکید کردند سیاست کینه‌توزانه انگلستان تنها سبب افزایش اصرار ما بر ادامه مبارزه برای بیرون راندن اشغالگران خواهد شد. جنبش المجاهدین در این باره اعلام کرد تصمیم انگلستان علیه حماس، تعدی آشکار به ملت و مقاومت فلسطین است. جبهه مردمی برای آزادی فلسطین هم خاطرنشان کرد تصمیم انگلستان علیه جنبش حماس، مشروعیت مقاومت را هدف قرار داده است. جنبش جهاد اسلامی هم با ظالمانه خواندن تصمیم انگلستان آن را خدمت به اشغالگران دانست و تاکید کرد مقاومت حق مشروع است و گروه‌های فلسطینی تحت هیچ شرایطی از این حق مشروع دست برنخواهند داشت.

تشکیلات خودگردان فلسطین هم از لندن خواست هر چه سریعتر از این تصمیم عقب‌نشینی کند. تشکیلات خودگردان فلسطین اقدام اخیر انگلستان در ترویستی خواندن حماس را محکوم و آن را تجاوزی غیرموجه علیه ملت فلسطین قلمداد کرد. جنبش حماس هم در واکنش به اقدام انگلستان، در بیانیه‌ای گفت که لندن به جای این کارها از نقش خود در تشکیل رژیم صهیونیستی باید شرمنده باشد. حماس افزود: انگلستان باید بابت کمک به تشکیل اسرائیل عذرخواهی کند. حماس با ابراز تأسف از تصمیم انگلستان برای تروریستی خواندن این جنبش مقاومت، گفت که انگلستان همچنان در مسیر اشتباه گذشته خود به سر می‌برد. در بیانیه جنبش حماس آمده است که دولت انگلستان به جای عذرخواهی و تصحیح اشتباهات تاریخی خود در حق مردم فلسطین، چه در خصوص اعلامیه شوم بالفور و چه در خصوص دوره قیمومیت که خاک فلسطین را به جنبش صهیونیسم واگذار کرد، اکنون به یاری تجاوزکاران علیه قربانیان برخاسته است. در ادامه بیانیه حماس آمده است: مقاومت در برابر اشغالگران با هر ابزار و روش ممکن از جمله مقاومت مسلحانه، طبق قانون بین‌المللی حق مردم تحت اشغال است؛ مقاومت در برابر اشغالگری، تروریسم نیست بلکه کشتار ساکنان، مهاجرت اجباری آن‌ها، تخریب خانه‌ها و بازداشت آن‌ها تروریسم محسوب می‌شود.

در این حال «نفتالی بنت» نخست‌وزیر و «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در توئیت‌های جداگانه‌ای، از این تصمیم انگلستان استقبال کردند. بنت در صفحه توئیتر خود مدعی شد: حماس یک گروه اسلامی رادیکال است که اسرائیلی‌ها را هدف قرار می‌دهد و به دنبال نابودی اسرائیل است؛ من از قصد بریتانیا برای اعلام کامل حماس به عنوان یک سازمان تروریستی استقبال می‌کنم زیرا دقیقاً همین است و از دوستم بوریس جانسون تشکر می‌کنم. لاپید نیز در پیامی نوشت: تصمیم بریتانیا برای اعلام همه بخش‌های حماس به عنوان یک سازمان تروریستی، دستاورد دیگری برای وزارت خارجه اسرائیل و کشورهای مرتبط است و نتیجه تلاش‌های بنت و بنی گانتز در این زمینه و به عنوان بخشی از تقویت روابط با بریتانیا انجام شد. در چنین شرایطی یک شبکه خبری صهیونیستی از پرواز مستقیم یک جت شخصی از مبدا ریاض به فرودگاه «بن گوریون» در تل آویو خبر داد. شبکه عبری ‌زبان «کان» نوشت، این جت از نوع «بمباردیه چلنجر ۳۵۰» ابتدا از فرودگاه ریاض به کشور عمان پرواز کرد و از آنجا راهی فلسطین اشغالی شد و در فرودگاه «بن گوریون» به زمین نشست. در خبری دیگر وزیر خارجه عراق درباره احتمال عادی‌سازی روابط بین بغداد و تل‌آویو گفت عراق هرگز روابط با اسرائیل را عادی سازی نخواهد کرد. «فؤاد حسین» در پاسخ به این سوال که آیا امکان پیوستن عراق به «توافق ابراهیم» وجود دارد پاسخ داد: جوابش “نه” است که البته این موضوع دلایل زیادی دارد.

نسخه مناسب چاپ