آغازفصل جدید همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان
 

ایران و جمهوری آذربایجان تصمیم گرفتند با کنارگذاشتن برخی اختلافات جزئی، فصل جدیدی از همکاری های گسترده اقتصادی را آغاز کنند .

به گزارش خبرنگارما، دیروز همزمان با سفر معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان به تهران، اجلاس کمیسیون همکاری های مشترک دو کشور در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی کشورمان و شاهین مصطفی یف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان در جریان این اجلاس بر لزوم همکاری‌های بیشتر دو کشور در زمینه حمل و نقل و ترانزیت تاکید کردند و با ابراز نارضایتی از سطح کنونی همکاری‌ها اقتصادی میان دو کشور، خواهان گسترش روابط در زمینه‌های مورد علاقه دو کشور شدند.معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان در این جلسه گفت: اشتراکات فرهنگی، دینی و تاریخی دو کشور بسیار زیاد است و امیدواریم همکاری ها توسعه یابد. وی با بیان اینکه کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور کل حوزه های اقتصادی را پوشش می دهد، افزود: در زمینه افزایش روابط تجاری می توانیم مذاکره داشته باشیم. در حوزه نیرو و انرژی هم پروژه های متعددی داریم که در حال انجام است.مصطفی یف یادآور شد: ایران پیشنهاد داده تا به جمهوری آذربایجان خودرو صادر کند و خط تولید مشترکی در باکو راه اندازی کند؛ با این وجود ما تمایل داریم علاوه بر این راهبرد مشترک، در زمینه تولید قطعات خودرو هم با ایران همکاری کنیم. جمهوری آذربایجان همچنین خواهان واردات ماشین آلات کشاورزی از ایران است.رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی هم در این اجلاس اعلام کرد: سال گذشته ۴۰۰ دستگاه خودرو از ایران به جمهوری آذربایجان صادر شد که قرار است امسال این رقم به ۱۴۰۰ دستگاه برسد. وی با اشاره به اینکه شرکت ایران خودرو خواهان صدور کامیون و اتوبوس به جمهوری آذربایجان است، گفت: ایجاد پل مرزی صد متری خودرویی بر روی پل آستاراچای و تکمیل قطعه کریدور ریلی رشت – آستارا که برای دو کشور بسیار مهم است، در این سفر مورد مذاکره قرار می‌گیرد تا به نتیجه برسیم.

وزیر راه و شهرسازی همچنین خواستار تکمیل سرمایه گذاری جمهوری آذربایجان در ساخت ترمینال شهر آستارا شد و گفت: بزودی قطار مسافری نخجوان – مشهد را که مدتی متوقف شده است را دوباره راه اندازی خواهیم کرد و پروازهای مستقیم میان شهرهای ایران و جمهوری آذربایجان ازسرگرفته می شود. وزیر راه و شهرسازی گفت: تردد کامیون?های ترانزیتی میان ایران و جمهوری آذربایجان قبلا ساده و روان بود ولی با وضع عوارض حمل و نقل جدید از سوی این کشور، مشکلاتی برای رانندگان ایجاد شده که امیدواریم با مذاکرات جدید برطرف شود.

وی گفت: ایرانی‌ها توانایی ساخت مسکن، شهرسازی، راهسازی و پروژه‌های مختلف عمرانی را در جمهوری آذربایجان دارند و برای این موضوع در این کشور برای اجرای پروژه‌های فنی و مهندسی همکاری خواهیم کرد.قاسمی ادامه داد: عقدموافقت‌نامه تاسیس کریدور خلیج فارس-دریای سیاه میان ایران و جمهوری آذربایجان منافع فراوانی برای دو کشور به همراه خواهد داشت. به همین دلیل تیم های کارشناسی دو کشور کار بررسی مفاد این موافقت نامه را آغاز خواهند کرد و توافقنامه کریدور خلیج فارس – دریای سیاه تا دو ماه و نیم آینده بین ایران و جمهوری آذربایجان امضا می‌شود.

وی افزود: با توجه به تمایل دو کشور برای گسترش تجارت، توانمندی ایران و اتصالات جمهوری آذربایجان، می‌توان سطح روابط تجاری دو کشور را افزایش داد و این اراده در مقامات بالای دو کشور وجود دارد.وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: روابط ایران و جمهوری آذربایجان همواره برادرانه بوده و خواهد بود و گسترش خواهد یافت. به گفته وی، در این نشست‌ها موضوعات مختلف مورد بحث و مذاکره قرار گرفته و برای امضا در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور آماده خواهد شد.

گزارش خبرنگارما حاکیست: معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان همچنین دیروز در دیدار با وزیر نفت ایران برای توافق در حوزه همکاری ?های انرژی اعلام آمادگی کرد.جواد اوجی وزیر نفت پس از دیدار با شاهین مصطفی‌یف گفت: جمهوری آذربایجان ظرفیت خوبی در بخش انرژی دارد و در سفر اخیر معاون نخست وزیر این کشور به تهران توافق‌های مطلوبی برای سوآپ گاز از کشور‌های همسایه به جمهوری آذربایجان از قبیل سوآپ ترکمنستان انجام شد.همچنین در مذاکرات اخیر توافق شدکه قرارداد توسعه میدان‌های نفتی دریای خزر در هفته‌های آینده امضا شود.اوجی همچنین از امضای سند‌های جدیدی میان ایران و حمهوری آذربایجان در آینده نزدیک خبر داد.

نسخه مناسب چاپ