جلسه ستاد تنظیم بازار به ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار و بر ضرورت نظارت هر چه بیشتر بر قیمت کالاهای اساسی در بازار و گسترش سامانه های اینترنتی فروش با قیمت های مصوب تاکید شد.
به گزارش پایگاه خبری معاون اول، دکتر محمد مخبر در این جلسه که وزرای کشور، جهاد کشاورزی، دادگستری، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و اقتصاد حضور داشتند، بر ضرورت برخورد با برخی نابسامانی ها در بازار کالاهای اساسی تاکید و تصریح کرد: باید فرآیند و زنجیره تامین و توزیع کالاهای اساسی از مبدا کنترل و کالاها به وفور با قیمت مصوب در مراکز رسمی توزیع شود.وی همچنین ارائه برخی اقلام ضروری مردم بصورت اینترنتی را اقدامی بسیار مناسب و ارزنده برای تنظیم بازار و اطمینان خاطر مصرف کنندگان ارزیابی کرد و گفت: باید ارائه کالاهای اساسی مردم با قیمت مصوب بصورت اینترنتی ادامه یابد و در صورت امکان، فروش و توزیع برخی کالاهای دیگر هم به این سامانه اضافه شود.
در این جلسه همچنین گزارشی از وضعیت تامین و توزیع مرغ، تخم مرغ و مواد لبنی در سراسر کشور ارائه و تصمیمات لازم برای ادامه آرامش نسبی در بازار اتخاذ شد.
در ادامه این جلسه، گزارشی از چگونگی فعالیت های سازمان بسیج و تعزیرات کشور هم برای نظارت، بازرسی و برخورد در خصوص برخی تفاوت قیمت ها ارائه و مقرر شد فعالیت ها در این حوزه از هفته آینده به صورت کمی و کیفی افزایش یابد. درهمین حال، مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تولید ۲ تا ۲ر۲ میلیون تن برنج در سال جاری، احتمالا برای تامین نیاز کشور باید حدود یک میلیون تن برنج وارد شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ابراهیم زارع با بیان اینکه نیاز سالانه کشور به برنج بر اساس برآوردهای صورت گرفته ۳ میلیون تا ۲ر۳ میلیون تن است، افزود: ۴۳۸ هزار و ۳۰۰ تن برنج در دو هفته اخیر برای واردات به کشور ثبت سفارش شده است.
وی با اظهار اینکه واردات برنج در فصل برداشت برنج داخلی از ابتدای مرداد تا پایان آبان ممنوع است اما در بقیه ماهها برنج بر اساس نیاز کشور وارد می شود، افزود: از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان نزدیک به ۶۶۰ هزار تن برنج از گمرکات کشور ترخیص شده است که البته بخشی از این برنج ترخیصشده مربوط به واردات سال گذشته است.
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی با بیان اینکه عمده این واردات از کشور هند و بخشی هم از پاکستان و با ارز نیمایی صورت گرفته است، تصریح کرد: تولید محصولات کشاورزی تابعی از شرایط اقلیمی است و امسال در حوزه برنج در استانهای شمالی، تنشهای خشکسالی و دمایی داشتهایم.
وی همچنین در مورد تامین گوشت قرمز و مرغ مورد نیاز کشور اظهار داشت: از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان ۱۰ هزار و ۵۵۴ تن گوشت گوساله و ۳۶ هزار و ۸۰۰ تن گوشت مرغ از گمرک ترخیص شده است.
زارع درباره تخم مرغ گفت: در حوزه تولید تخم مرغ مشکلی نداریم، اما برای تنظیم بازار مجوز افزایش واردات ماهانه ۱۵ هزار تن به تناسب نیاز جامعه تا پایان سال جاری صادر شده که ۱۸۰۰ تن آن تاکنون وارد شده و در صورت نیاز، واردات ادامه خواهد یافت.هم اکنون هر شانه تخممرغ در میادین ترهبار با قیمت ۴۳ هزار تومان عرضه می شود و تقریبا از هفته پیش، عرضه این محصول با همین قیمت در واحدهای صنفی هم آغاز شده است.
وی در مورد تامین حبوب اظهار داشت: از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان در مجموع ۳۷ هزار و ۴۲۸ تن حبوب ترخیص شده است.
از سوی دیگر، رئیس سازمان حمایت از نظام مند شدن نظارت بر زنجیره تامین و توزیع کالا با ثبت اطلاعات صحیح انبارداران در سامانه جامع انبارها خبر داد.
عباس تابش در گفتگو با مهر با ارائه گزارش نظارتهای انجام شده بر انبارهای نگهداری کالا در هفت ماهه اول سال جاری اظهار داشت: با توجه به اینکه تأمین به موقع کالاهای مورد نیاز از اهمیت ویژهای برخوردار است لذا در سامانه جامع تجارت با توجه به تکالیف ناشی از ضوابط اختصاصی موضوع تبصره ۴ ماده ۱۸ بانک اطلاعاتی برای اقلام کالاهای اساسی و دارای اولویت به تفکیک فعالان زنجیره تأمین کالاها تشکیل شده است.وی افزود: در این راستا و با توجه به تکالیف ناشی از ضوابط اختصاصی نهادهها و کالاهای اساسی موضوع تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و در راستای ایجاد اطلاعات و هوشمندسازی رصد کالا از مبدأ تا انتهای زنجیره تجاری پروژه رصد کالا در بخش تجارت داخلی، سازمان حمایت پیگیریهای لازم را در دستور کار داشته و به منظور شفاف سازی نظام تولید، توزیع و همچنین کنترل قیمتها در ۳ ماه گذشته ،جلسات متعددی برای رفع مشکلات مربوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت و سامانه جامع انبارها تشکیل داده است.
رئیس سازمان حمایت یادآور شد: بررسی هفتگی نوسانات و رصد روزانه روند تغییرات قیمت ۱۰۰ قلم کالای منتخب و اتخاذ تصمیمات مقطعی مناسب و هماهنگی با دیگر دستگاههای ذینفع به منظور پیشبرد اهداف مقابله با احتکار، اختفا، گران فروشی و قاچاق از دیگر اقدامات سازمان حمایت بوده است.
وی به آمار بازرسیهای انجام شده و پروندههای تخلف در این زمینه استناد کرد و توضیح داد: در راستای حمایت از مصرف کنندگان و جلوگیری از احتکار، گرانفروشی و قاچاق کالاهای اساسی، پایش انبارهای نگهداری کالا در اولویت بازرسی بازرسان سازمانهای صنعت استانها بوده و با بهرهگیری از ظرفیت سامانه جامع انبارها از ابتدای سال تا پایان مهر بیش از ۱۱۳ هزار انبار نگهداری کالا مورد بازرسی قرار گرفته که منتج به تشکیل ۴۴۸۲ فقره پرونده تخلف به ارزش بیش از ۲۸ هزار و ۸۶۵ میلیارد ریال (۲۸۸۰ میلیارد تومان) شده است.