وزیر نفت: مصرف گاز در بخش های مختلف نسبت به پارسال ۲۲ درصد افزایش یافت
وزیر نفت از افزایش ۲۲ درصدی مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع عمده نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و تأکید کرد: سوخت صنایع قطع نشده، بلکه سوخت مایع جایگزین گاز شده است.

به گزارش شانا، جواد اوجی در گفتگوی زنده با بخش خبری شبکه یک سیما اظهار داشت: مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده دوم آذر به بیش از ۵۱۷ میلیون متر مکعب رسیده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه از چند روز گذشته با افزایش مصرف گاز در کشور به محدود کردن گاز در صنایع سیمانی اقدام کرده‌ایم که البته این کمبود با سوخت مایع جبران شده است، تصریح کرد:خوشبختانه همکاران ما از ماه‌ها پیش در تدارک تأمین سوخت مایع نیروگاه و صنایع عمده، سیمان و پتروشیمی بودند.

وزیر نفت اظهار داشت: اقدام‌هایی در دولت سیزدهم در بحث بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش خانگی، صنایع عمده و نیروگاهی آغاز و مبحث ۱۹ ساختمان هم خوشبختانه در دولت تصویب شده است.

وی با اشاره به اینکه افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف گاز در دستور کار است، افزود: همکاران ما در شرکت ملی گاز ایران از نخستین روز آذر کار بازرسی از ساختمان‌های اداری را آغاز کردند و تاکنون بیش از ۱۴ هزار بازدید انجام داده‌اند. در این بازدیدها به یک هزار و ۴۲۸ واحد ساختمانی اخطار داده شد و گاز ۱۲۴ اداره پرمصرف هم قطع شده است.اوجی با یادآوری اینکه قیمت گاز برای مشترکان پرمصرف از یکم آذر طبق مصوبه دولت محاسبه می‌شود، گفت: هموطنان با چند راهکار ساده می‌توانند در بحث بهینه‌سازی مصرف گاز کمک کنند که تنظیم دما روی ۱۸ تا ۲۱ درجه، تنظیم موتورخانه، پوشیدن لباس گرم، خاموش کردن وسایل گرمایشی هنگام خروج از خانه یا محل کار از جمله این راهکارها هستند.

درهمین حال مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: از هفت سال گذشته تاکنون در تنها نیروگاه‌ بخار (سوخت دوم نفت کوره) استان تهران حتی یک لیتر مازوت هم توزیع و مصرف نشده است.

کرامت ویس‌کرمی در گفتگو با شانا افزود: برخی علت آلودگی هوا در شهر تهران را مازوت مصرفی در نیروگاه‌ها می‌دانند، در حالی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون تنها ۱۰ درصد از مصرف سوخت نیروگاهی سوخت مایع بوده که از این میان سهم استان تهران از نفت کوره صفر است.

وی با تأکید بر اینکه امسال حدود ۵ر۱ برابر ظرفیت ذخیره‌سازی نیروگاه‌ها سوخت مایع تحویل داده‌ایم، گفت: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۹۰ درصد سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها گاز طبیعی و تنها ۱۰ درصد آن سوخت مایع شامل نفت‌گاز و نفت کوره بوده که البته این معادله در ماه‌های سرد زمستان با تغییر همراه است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تأکید کرد: در آبان با توجه به مصرف سوخت مایع نیروگاه‌ها در فصل تابستان، مقدار ذخیره نفت‌گاز و نفت کوره نیروگاهی بیش از ۷۲ درصد بوده است.

ویس‌کرمی با اشاره به تشکیل کارگروه سوخت زمستانی در ابتدای ۶ ماهه دوم سال در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت یک کارگروه تأمین سوخت زمستانی در سطح وزارت نفت با حضور وزیر نفت برگزار می‌شود و به‌صورت دو هفته یک‌بار بر روند تأمین گاز طبیعی و سوخت زمستانی نیروگاه‌ها نظارت می‌کند.

وی درباره مقدار سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها در سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: در هشت ماهه منتهی به آبان‌ امسال (ابتدای فروردین تا پایان آبان‌ ۱۴۰۰) در مقایسه با مدت مشابه پارسال در مجموع ۱۲ درصد سوخت مایع بیشتر تحویل نیروگاه‌های کشور شد و در مجموع مقدار ذخیره سوخت نیروگاهی هم نسبت به پارسال مثبت بوده است.

ویس کرمی با اشاره به سرمای زودرس دهه سوم آبان‌ امسال گفت: هیچ‌گونه جای نگرانی درباره تأمین سوخت دیگر صنایع از جمله صنایع سیمان که محدودیت تأمین گاز برای آنها وجود دارد، نیست و این صنایع می‌توانند در صورت نیاز به سوخت دوم، نفت کوره را به همان قیمت گاز طبیعی تحویل بگیرند.وی با اشاره به اینکه تسهیلاتی ایجاد شده است تا این صنایع بتوانند حتی در صورت تأمین نشدن نقدینگی، سوخت را به‌صورت اعتباری خرید کنند، تأکید کرد: صنایع دیگری هم که امکان استفاده از سوخت دوم را دارند، تأمین آن در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با همان قیمت‌ یارانه‌ای وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره مقدار سوخت مصرفی در کشور گفت: در آبان‌ امسال به‌طور میانگین روزانه ۹۰ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین در کشور توزیع شده است که این رقم در مدت مشابه پارسال (۹۹)بالغ بر ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بوده است که حاکی از افزایش ۱۵ میلیون لیتری توزیع روزانه بنزین در کشور است.

نسخه مناسب چاپ