توافق رهبران ارمنستان و جمهوری آذربایجان با میانجیگری «پوتین» برای تعیین مرز مشترک
 

سرویس خارجی: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان پس از دیدار سه جانبه بیانیه مشترکی درباره نتایج مذاکرات سه جانبه در سوچی صادر کردند.

در بیانیه مشترک در پایان نشست سه جانبه سران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفته شده است: ما توافق کردیم که تلاش‌های مشترک را با هدف تسریع در راه حل‌های ممکن برای مسائل باقی‌مانده از بیانیه‌های ۹ نوامبر ۲۰۲۰ و ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ افزایش دهیم. ولادیمیر پوتین در این خصوص گفت: در پایان این نشست سه جانبه، بار دیگر از رئیس جمهوری آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان به خاطر توافق برای سفر به روسیه و گفتگو در خصوص وضعیت کنونی درباره حل و فصل مسائل قره باغ و در کل منطقه، تشکر می کنم. امروز بسیار سازنده کار کردیم و این یک تحلیل عمیق از وضعیتی بود که امروز ایجاد شد. پوتین اظهار داشت که در مذاکرات سه جانبه با الهام علی اف و نیکول پاشینیان توافق شد تا پایان سال جاری ساز و کارهایی برای تعیین مرز میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان ایجاد شود؛ هیچ مانعی برای این کار وجود ندارد. رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد: می‌خواهم یادآوری کنم که ما در خصوص برخی موضوعاتی که من آنها را کلیدی می‌دانم به توافق رسیده‌ایم. اولین آنها ایجاد ساز و کارهایی برای مرزبندی و تحدید حدود است که توافق کردیم تا پایان سال جاری این کار را انجام دهیم. امیدوارم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد و هیچ مانعی برای ایجاد این سازوکارها وجود ندارد. پوتین پس از این دیدار گفت: ما با جزئیات زیادی در مورد مسائل اقتصادی و توسعه روابط اقتصادی صحبت کردیم و مهمتر از همه، به عنوان اولین گام، در مورد رفع انسداد کریدورهای حمل و نقل صحبت کردیم که این موضوع درباره راه آهن و ارتباطات جاده ای نیز صدق می کند.

وی افزود: فکر می‌کنم در اینجا باید از معاونان نخست وزیر سه کشور هم که مدت زیادی است روی این موضوعات کار کردند قدردانی کنیم. رئیس جمهوری روسیه، مذاکرات خود با علی اف و پاشینیان را مفید و به موقع توصیف و ابراز امیدواری کرد که توافقات آنها رعایت شود. وی پس از مذاکرات سه جانبه در سوچی گفت: مایلم تاکید کنم که این دیدار کاملا مفید و به موقع بود. من هدیه‌ای برای دوستان ارمنی و آذربایجانی دارم و آن این یک شاخه زیتون است که نماد صلح و رفاه است. من بسیار امیدوارم که توافقات جدید رعایت شود و شرایطی را برای گام‌های بعدی در جهت عادی سازی روابط در قفقاز جنوبی ایجاد کند. الهام علی‌اف نیز اظهار داشت: ما همواره بر اساس اصل اومانیسم عمل کرده‌ایم و از این پس نیز همچنان ادامه خواهیم داد و ما به‌عنوان جمهوری آذربایجان آماده‌ایم صفحه درگیری را که سال‌هاست ادامه دارد، ورق بزنیم و وارد مرحله روابط عادی شویم چون معتقدم به اهدافمان نیز در این قالب دست خواهیم یافت. نیکول پاشینیان هم دیدار خود با سران روسیه و جمهوری آذربایجان را سازنده دانست و گفت: به‌عنوان دولت منتخب مردم ارمنستان تایید می‌کنم که ارمنستان آماده انجام اقدامات لازم برای آغاز دوره صلح است.

نسخه مناسب چاپ