حداد عادل خطاب به دانش‌آموزان نخبه: از کشور نروید
 

رئیس فرهنگستان زبان فارسی، خطاب به برگزیدگان جشنواره خوارزمی و مدال‌آوران علمی گفت: همه شما در معرض خطر وسوسه دشمن برای ترک کشور قرار دارید و فضای مجازی و رسانه‌ها روی دزدیدن نسل جوان از این کشور و این انقلاب متمرکز شده‌اند و شما باید در این راستا تصمیم بگیرید.

به گزارش ایسنا، غلامعلی حداد عادل در مراسم تقدیر از تلاش‌های علمی دانش‌آموزان مدارس استعدادهای درخشان، برگزیده در سطح ملی و جهانی و فعالیت‌های پژوهش‌محور که در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، با بیان این مطلب خطاب به نخبگان، اظهار کرد: به شما خواهند گفت برای چه می‌خواهید در کشورتان بمانید؟ کشور شما گرفتاری و پارتی‌بازی دارد و کسی قدر شما را نمی‌داند. ما همه چیز برایتان فراهم کرده‌ایم تا بیایید آمریکا و اروپا، رشد و پرورش پیدا کنید. فضای مجازی هم متمرکز شده که نسل جوان ایران را از این کشور و انقلاب بدزدد.

حداد عادل گفت: نمی‌گویم کشور ما به اوج ترقی رسیده است. این کشور ما است و باید خودمان بسازیمش. اگر برویم جایی که مشکل نداریم، پس چه کسی ایران را بسازد و مسائل را حل کند؟

رئیس فرهنگستان زبان فارسی با یادآوری تلاش‌های دکتر حسابی در رشته فیزیک ادامه داد: شما باید برای آینده کشور، نقش دکتر حسابی را ایفا کنید. برای کشور کار کنید و اگر کسی بگوید چون در کشور مشکل وجود دارد به کشوری دیگر مثل آمریکا می‌روم، مثل این است که کلید اتاق را در خانه گم کنیم و در خیابان زیر نور چراغ برق خیابان دنبال کلید بگردیم؛ زیرا خیابان روشن و اتاق تاریک است. گم‌گشته شما داخل کشور است و قدر این را بدانید. حداد عادل گفت: هر چیزی بهایی دارد و تا قیمتش را نپردازی، آن چیز را به تو نمی‌دهند. استقلال هم قیمت و بهایی دارد و اگر می‌بینید تحریم می‌شویم و مشکلات اقتصادی داریم و دانشگاه‌ها آن‌طور که باید نمی‌توانند نیازهای شما را برآورده کنند، درواقع این بهایی است که برای استقلال می‌پردازیم.

وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم اظهار کرد: نخبگان با ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد به واسطه اختراعات و راه‌اندازی کسب و کارها، در رأس تولید ناخالص داخلی و شاخص‌های توسعه انسانی قرار دارند و پایه اساسی این تحرک اقتصادی، تحرک شرکت‌های دانش‌بنیان است.

یوسف نوری افزود: دانش‌آموزان، سرآمد و سازندگان این مملکت اسلامی‌اند. مدارس سمپاد اعم از مدارس درون سازمان ملی استعدادهای درخشان و بیرون از این سازمان، مدارس نسل سوم هستند که دانش‌آموزان در این مدارس زمینه پژوهشی، گروه و موضوع، همشاگردی و … را خود انتخاب می‌کنند و این منجر به کارآفرینی می‌شود. هیچ‌گاه خروجی این مدارس برای احراز شغل معطل نمی‌ماند؛ زیرا خالق شغل و کارآفرینند. البته باید تمامی مدارس ما از نسل اول به نسل سوم و چهارم منتقل شوند.

وی با یاد کردن از شهید لطفی نیاسر و دیگر شهیدان سمپاد و دکتر مرحوم اژه‌ای به عنوان پدر سمپاد، گفت: امروز این امنیت به‌واسطه رشادت این افراد فراهم است و ما افتخار می‌کنیم که بتوانیم ادامه‌دهنده راه این عزیزان باشیم و اگر رهبر معظم انقلاب از استعدادهای برتر حمایت نمی‌کرد، ما امروز نه این مدارس و نه این این دیدارها را داشتیم.

وزیر آموزش و پرورش در پایان سخنان خود تأکید کرد: بی‌تردید المپیادها زمینه‌ساز تحقیقات بنیادی و توسعه‌ای ما هستند و بچه‌های شرکت‌کننده در جشنواره خوارزمی زمینه‌ساز تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی‌اند و اگر این دو در کشوری ترویج یابد، آن کشور قطعا به استقلال کامل در تمامی عرصه‌ها خواهد رسید. دانش‌آموزان نخبه شرکت‌کننده در المپیاد این استعداد را دارند و سرمایه اجتماعی برایمان ایجاد می‌کنند که البته از این امر در جهان امروز به‌عنوان یک سرمایه سیاسی نیز یاد می‌شود.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم در این مراسم گفت: امروز، از مدال‌آوران المپیادهای علمی و برگزیدگان کنگره قرآن کریم و برگزیدگان جشنواره خوارزمی، در یک مراسم واحد تجلیل شد که نشان می‌دهد ما به تمامی فعالیت‌های علمی و فرهنگی و هنری در سمپاد اهمیت می‌دهیم.

الهام یاوری ادامه داد: ما برای شکوفایی بچه‌ها در تمامی ابعاد ارزش قائلیم و تمامی بچه‌های کشور اسلامی ایران عزیزان دل ما هستند و این دانش‌آموزان چه در مدارس سمپاد تحصیل کنند یا بیرون از سمپاد، ما مسئول شکوفایی آنها هستیم و باید خدمات خود را به آنها ارائه دهیم.

وی بیان کرد: برنامه‌های توانمندسازی مدیران و معلمان مدارس استعدادهای درخشان و برنامه‌های متمرکز کشوری برای ارائه محتواهای فاخر در استان‌ها و نهایتاً آزمون پایش تحصیلی بچه‌ها هر شش ماه یک بار را در دست اقدام داریم تا این بچه‌ها مسیر را به درستی طی کنند.

به گفته وی، این سازمان در سال گذشته تلاش‌هایی را در راستای تشویق بچه‌های کم‌بضاعت کشور به حضور در آزمون‌های ورودی این مدارس انجام داده است.

یاوری افزود: در یک سال گذشته تلاش‌های متفاوتی در سه حوزه المپیادهای علمی، جشنواره‌ها و کنگره‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی سازمان ملی استعدادهای درخشان انجام شد؛ از جمله در حوزه المپیادهای علمی تلاش شد تغییرات ساختاری و شکلی در برخی کمیته‌های علمی رخ دهد تا کم‌انگیزگی‌های گذشته جبران شود.

وی با اشاره به بازطراحی اساسنامه باشگاه دانش‌پژوهان جوان، وعده داد که طی روزهای آینده، خبر تأسیس مستقل این باشگاه پس از تصویب اساسنامه آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شود.

یاوری گفت:آموزش‌های جدید علاوه بر بچه‌های مدارس سمپاد، شامل بچه‌های دارای استعدادهای درخشان بیرون از مدارس سمپاد هم می‌شود و از این نظر هم در کمیت و هم در کیفیت گسترش خوبی داشته‌ایم.

همچنین از سال گذشته بستری مناسب برای آموزش روش پژوهش و روش‌های علمی معتبر در حوزه‌های مختلف انجام شده‌است و امیدواریم شرکت در جشنواره خوارزمی تجربه عمیق و ارزشمندی برای دانش‌آموزان باشد.

به گفته وی، در جشنواره خوارزمی از سال گذشته شاید برای اولین بار توجه ویژه به بحث بازار کار و کارآفرینی شده است.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، در پایان سخنان خود تصریح کرد: در برنامه «بی‌نهایت» با همکاری آستان قدس، تلاش شده‌است که بچه‌ها با مفاهیم عمیق دینی و اسلامی آشنا شوند. در جشنواره فردوسی با همکاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز برای تقویت عرق ملی و درخشش استعدادهای خوب بچه‌ها در حوزه زبان و ادب فارسی تلاش شده است. جشنواره فیلم کوتاه دانش‌آموزی نیز گسترش کمی و کیفی داشته‌است.

نسخه مناسب چاپ