سازمان امور مالیاتی: ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی از تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی دولت در ۱۰ ماهه اول امسال خبر داد و گفت: برآورد می کنیم که حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم. البته فرار مالیاتی در همه کشورها وجود دارد اما در کشور ما این موضوع از متوسط بیشتر است و تلاش می کنیم که این رقم را کاهش دهیم. همچنین ۴۰ درصد اقتصاد کشور از پرداخت مالیات معاف است.

به گزارش فارس، محمد مسیحی در نشست خبری گفت: از سال ۹۸ تا ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۰ درصد درآمدهای مالیاتی تحقق یافته است و امیدواریم تا پایان سال این روند ادامه یابد و رکورد تحقق درآمدها شکسته شود. وی در مورد مالیات واحد های مسکونی خالی گفت: در سری اول برای ۳ هزار واحد مسکونی خالی برگ تشخیص مالیات صادر شده و همچنین اطلاعات سری دوم از وزارت راه و شهرسازی دریافت شده و در حال پالایش است. همچنین برای ۲۷۲ هزار نفر مالیات ۵۷۰ هزار دستگاه خودرو محاسبه و ارسال شده که تا پایان بهمن مهلت دارند این مالیات را بپردازند.

معاون سازمان امور مالیاتی با اشاره به اینکه ساماندهی کارتخوان های بانکی طبق ماده ۱۱سامانه مودیان و پایانه فروشگاه ها مطرح بوده و با همکاری بانک مرکزی انجام می‌شود، افزود: اینکه ۹ یا ۱۱ میلیون کارتخوان وجود دارد، محل بحث نیست؛ چرا که این تعداد مودی نداریم و مثلاً یک مودی وجود دارد که ۲۰ تا ۳۰ دستگاه کارتخوان دارد. البته به طور متوسط هر مودی چهار تا پنج دستگاه کارتخوان به نام خود دارد و در حال حاضر یک میلیون و ۹۰۰ هزار دستگاه کارتخوان درخواست اتصال به پرونده مالیاتی را داشتند و همچنین درخواست غیرفعال شدن ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار کارتخوان ثبت شده است.

وی ادامه داد: ۱۴۴ هزار مودی اصلاً پرونده مالیاتی نداشتند که شناسایی شده‌اند و اجرای قانون تا پایان بهمن تمدید شده است. علاوه بر ساماندهی کارتخوان ها، رقم یا آستانه مبلغی که مربوط به تراکنش های بانکی است، از بانک مرکزی درخواست می شود و صرفاً مبنای محاسبه مالیات، کارتخوان ها نیست.مسیحی در مورد مالیات بر خانه‌های لوکس گفت: ما تا پایان بهمن‌ فرصت داریم تا نسبت به اعلام خانه‌های گرانقیمت اقدام کنیم و تلاش ما این است که اطلاعات را از طریق سامانه سازمان و سامانه وزارت راه به دست بیاوریم و تاکنون حدود ۱۲ هزار خانه شناسایی شده است.

وی در مورد نگرانی از تراکنش‌های بانکی گفت: براساس دستورالعمل های سازمان امور مالیاتی، هر تراکنش بانکی به معنای یک معامله اقتصادی نیست و ابتدا باید اقتصادی بودن آن مشخص شود. دستگاه‌های پوز هم یک ابزار تجاری است و اینکه مستقیما از تراکنش‌های این دستگاه‌ها مالیات‌ستانی صورت بگیرد، مورد نظر نیست و در دستورالعمل سازمان امور مالیاتی توصیه شده تا از این موضوع جلوگیری شود.

معاون سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه لایحه مالیات بر مجموع درآمد تدوین شده و امیدوار هستیم طی ماه‌های آینده به مجلس شورای اسلامی تقدیم شود، در مورد مالیات نقل و انتقال خودرو گفت: این مالیات پیش از این بوده و در قانون ارزش افزوده هم پیش بینی شده است و امیدوار هستیم این پایه مالیاتی با تصویب مالیات برعایدی سرمایه کاملتر شده و به اجرا برسد.

وی در مورد احتمال تحقق درآمدهای مالیاتی در سال آینده گفت: واقعیت این است که اگر اثر کاهش مالیات بر ارزش افزوده را هم در نظر نگیریم، وصول بیش از ۶۰ درصد درآمدهای بیشتر با توجه به اینکه مالیات‌های معوق قابل وصول، دریافت شده، نگران کننده است. با این وجود سازمان امور مالیاتی تلاش خواهد کرد تا با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد، نسبت به تحقق درآمدهای در نظر گرفته شده اقدام کند.

مسیحی در خصوص مبنای معافیت سود افراد گفت: براساس قانون بودجه معافیت‌هایی برای صاحبان مشاغل وجود دارد. در واقع تا ۳۶ میلیون تومان سود معاف از مالیات در نظر گرفته می‌شود و مازاد بر آن به نرخ‌های ماده ۱۳۱ محاسبه می‌شود. در صورتی که مودی اطلاعات لازم هزینه‌ای را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار ندهد، این سازمان با استفاده از بانک‌های اطلاعاتی که در اختیار دارد نسبت به دریافت مالیات اقدام خواهد کرد.

نسخه مناسب چاپ