به گزارش خبرنگار اقتصادی اطلاعات، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهادکشاورزی دیروز همزمان با افتتاح پروژه های دهه فجر در نشست خبری ضمن اعلام این مطلب، در پاسخ به پرسش خبرنگار اطلاعات درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری در مورد رشد قیمت غذا وکالاهایی چون گوشت قرمز، مرغ، برنج و لبنیات تصریح کرد: تنظیم بازار اولویت وزارت جهاد کشاورزی است و در این راستا برنامه های مختلفی دردست اجراست که به کمی زمان نیاز دارد تا اثرات خود را نشان دهد.
وی افزود: افزایش تولید لازمه کاهش قیمت محصولات کشاورزی است و ما دراین راستا افزایش کشت وتولید محصولات مختلف را دردستور کار داریم اما دربخش کشاورزی ما با اقلیم مواجه هستیم و باید صبرکنیم تا رشد تولید با گذشت زمان به ثمر بنشیند؛ لذا با افزایش تولید، قیمت متوازن خواهدشد.
همچنین از ظرفیت بخش خصوصی و صنوف کشاورزی در تنظیم بازار این محصولات استفاده می شود وحضور آنها به تامین پایدار بازار کمک می کند اما این صنوف پراکنده ومتعدد هستند و یکدیگر را هم کمتر قبول دارند؛ لذا باید آنها را یکپارچه کنیم و بعد کار را به آنها بسپاریم که این هم زمان می خواهد.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه ما در قرارگاه امنیت غذایی هر روز ساعت ۶ صبح با حضور تمامی دست اندرکاران جلسه داریم و بازاررا رصد می کنیم تا جلو نوسانات یا کمبودها را بگیریم، گفت: به مردم اطمینان می دهم که اجازه بروز نوسانات و سوء استفاده به اخلالگران را نخواهیم داد و از طریق راه های مختلف از جمله توزیع هوشمند کالاهایی چون برنج سعی درثبات بازار داریم. درکنار این مردم هم نباید به برخی فضاسازی های سوداگران از طریق فضای مجازی توجه کنند واقدام به خرید های هیجانی کنند؛ چرا که خرید های هیجانی باعث کمبود مصنوعی کالا شده وقیمت ها را به ضرر مردم افزایش می دهد.
وی همچنین از آغاز توزیع برنج ایرانی در شبکه هوشمند خبر داد و افزود: اکنون در کشور ۲ر۲ میلیون تن برنج تولید و نزدیک یک میلیون تن واردات انجام میشود اما به دلیل خشکسالی سال گذشته میزان تولید برنج ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یافت که این موضوع در بازار اثر داشته است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خشکسالی و کاهش تولید، موضوع جدید و تنها مربوط به امسال نیست، افزود: تلاش داریم با واردات برنج خارجی، کسریها را جبران کنیم که این مهم با کمک بخش خصوصی انجام میشود زیرا این بخش سابقه خوبی درتامین برنج دارد.
وی با بیان اینکه وضعیت مطلوبی در ذخایر راهبردی برنج داریم، اظهار داشت: به محض کسری در بازار کالای مورد نیاز را از ذخایر و واردات تأمین خواهیم کرد؛ بنابراین با توزیع برنج خارجی تنظیم بازار به طور قطع صورت میگیرد و اکنون محدودیتی در توزیع برنج نداریم.
ساداتی نژاد با بیان اینکه با نزدیک شدن به ایام نوروز و ماه رمضان بازار رونق پیدا میکند، گفت: از اواخر آبان امسال برنامهریزیهای لازم برای تأمین اقلام مورد نیاز شب عید و ماه مبارک رمضان انجام شده و هیچ مشکلی و کمبودی در تأمین اقلام مورد نیاز مردم نداریم.
وی اظهار داشت: امسال تلاش داریم برای تنظیم بازار شب عید و ایام نوروز بیش از ۵۰ درصد میوه را از طریق سامانههای هوشمند در سراسر کشور توزیع شود و با برنامهریزی بتوانیم این بازار را مدیریت کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در سیل اخیر حدود ۵۰ هزار تن سیبزمینی از بین رفت که البته با سازوکاری که اتخاذ شد، نیاز بازار را تأمین کردیم و این اطمینان را به مردم میدهیم که آرامش به زودی به بازار این محصول بازگردد، در خصوص تامین ارز نهاده های دامی گفت: ارز مورد نیاز تامین نهادههای دامی که ماهانه یک میلیارد دلار است، برای ماههای بهمن و اسفند تامین شده و هیچ مشکلی درخصوص توزیع این نهادهها وجود ندارد.
همچنین برای فروردین ۱۴۰۱ هم تمهیدات لازم اندیشیده شده و با برنامهریزی در تامین نهادهها مشکلی نداریم و در تلاشیم ضعفهای سامانه بازارگاه را هم به حداقل برسانیم.
وی همچنین با بیان اینکه در پی سفر رئیسجمهوری به روسیه، تبادلات تجاری و صادرات محصولات کشاورزی ایران در بخش غلات و سبزی و صیفی تسهیل خواهد شد،افزود: همچنین در این سفر در حوزه غلات اتفاقات و مذاکرات خوبی صورت گرفت و در بحث تبادلات تجاری حوزه کشاورزی هم موضوعاتی مطرح و مورد استقبال طرفین قرار گرفت که برای ما ارزشمند بود؛ بنابراین پیگیر این موضوع هستیم تا به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم.
این مقام مسئول با اظهار اینکه بعد از سفر رئیسجمهوری به روسیه هیاتی از این کشور طی روزهای گذشته در ایران حضور داشتند که از صنایع لبنی ایران بازدید کردند، تصریح کرد: در پی این مذاکرات هفته آینده هم هیاتی از این کشور برای بازدید از گلخانهها وارد ایران میشود و با پروتکلی که بین ما و روسیه در زمینه تبادلات کشاورزی امضاء می شود، امیدواریم بتوانیم رویه مناسب و روانسازی در خصوص تجارت محصولات کشاورزی بین دو کشور در بخش سبزیجات و غلات
داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون یکی از چالشهای بازار مرغ انواع قطعه بندی این محصول است، افزود: قیمت مرغ مشخص است، اما قیمتهایی که برای انواع قطعهبندی این محصول وجود دارد، واقعی نیست و در این هفته قیمت جدید متناسب با شرایط تولیدکننده و مصرف کننده و همچنین شرایط جدید عرضه مرغ قطعهبندی هم اعلام میشود.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه نظارت بر بازار به صورت مستمر ادامه دارد، گفت: در چهل سال گذشته وزارت جهاد کشاورزی هیچ تجربهای برای نظارت بر بازار نداشته، اما در حال حاضر با همکاری وزارت صنعت ۶۳۸ بازرس به وزارت جهاد کشاورزی آمدند و بحث نظارت در بازار در حال انجام است و از ظرفیت ناظران مردمی هم برای این مهم استفاده میشود.
وی با بیان اینکه صدور سند برای زمینهای کشاورزی روند خوبی ندارد، افزود: با این وضع، کشاورزان ما ۴۰ سال دیگر صاحب سند میشوند که باید این مسئله حل شود و هویت و مالکیت زمین برای کشاورز مشخص شود.
از این رو براساس برنامهریزیهای انجام شده در دولت سیزدهم، مقرر شده تا پایان دولت تمام اراضی کشور صاحب سند شوند.
لازم به یاد آوری است: وزیر جهاد کشاورزی پیش از نشست خبری، یک هزار و ۷۱۵ پروژه بخش کشاورزی را به مناسبت دهه مبارک فجر در سراسر کشور به طور همزمان و به صورت برخط افتتاح کرد.
این تعداد پروژه با سرمایه گذاری در حدود ۷ هزار و ۱۸۶میلیارد تومان اجرا شده است. از این تعداد پروژه ۵۳ درصد مربوط به بخش آب و خاک، ۲۱ درصد مربوط به بخش باغبانی، ۱۳ درصد مربوط به تولیدات دامی و مابقی مربوط به بخشهای صنایع تبدیلی، سازمان امور عشایری و سازمان حفظ نباتات است.