تولیدات کشاورزی آذربایجان‌شرقی ۳ برابر افزایش یافت
تبریز ـ خبرنگار اطلاعات: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: علیرغم کاهش منابع آبی و محدودیت‌های ناشی از شرایط اقلیمی، تولید انواع محصولات کشاورزی در این استان طی سال‌های پس از انقلاب اسلامی ۳ برابر شده است‎.

‎اکبر فتحی با بیان این که در ۴۳ سال گذشته به لحاظ منابع با محدودیت‌هایی مواجه شده‌ایم و دشواری‌های اقلیمی و خشکسالی‌ها چند برابر شده است، اظهار داشت: حوضه دریاچه ارومیه به عنوان بزرگ‌ترین حوضه آبریز استان که ۵۰ درصد تولیدات کشاورزی استان را پوشش می‌داد، در سال‌های اخیر با بحران کم آبی مواجه است و در حوزه‌های دیگر نیز خاک در معرض انواع تهدیدات واقع شده و در واقع بخشی از آن از دسترس و حیّز انتفاع برای تولید خارج شده، اما به رغم این مسائل تولیدکشاورزی استان افزایش پیدا کرده است که علت آن، استفاده از دانش روز و وارد کردن دانش و فناوری‌های جدید به مزرعه‌ها و واحدهای تولیدی است که با تجربه کشاورزان تلفیق شده و عملکرد در واحد سطح را افزایش داده است‎.

‎فتحی ادامه داد: در مورد مزارع گندم عملکرد در واحد سطح از حدود یک و نیم تن با استفاده از روش‌های علمی و نوین تا ۱۲ تن در هکتار افزایش یافته است که در مورد گلخانه‌ها نیز صدق می‌کند که عملکرد آن در هکتار ۴۵۰ تن در مقایسه با ۴۰ تن به ازای هر هکتار در فضای آزاد است‏‎. ‎وی با اشاره به این که آذربایجان شرقی در تولید ۲۱ قلم محصول کشاورزی رتبه یک تا ششم کشوری را دارد، گفت: وقتی از امنیت غذایی صحبت می‌کنیم، منظور وجود غذای کافی هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی است‏‎.

* معادن طلا و مس فرصتی برای توسعه ‎است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی، وجود معادن مس، طلا، نفلین سینیت، آهن و مولیبدن به میزان ۵٫۹ میلیارد تن را فرصتی استثنایی برای توسعه همه‌جانبه این استان دانست‏‎.

‎صابر پرنیان در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، جدیت در همکاری و تعامل مسئولان استان به عنوان خادمین مردم را بستری مهم برای ارتقاء جایگاه صنعتی، معدنی و تجاری استان آذربایجان‌شرقی دانست و اظهار داشت: این استان با ظرفیت‌های بسیار بالای معدنی و دارا بودن ۵۲ نوع ماده معدنی، منابع سرشاری از کانی‌های فلزی و استراتژیک را دارد و باید براساس برنامه‌های محوری وزارت صمت برای توسعه معادن و صنایع معدنی بیش از پیش تلاش کنیم‎.

‎وی، وجود معادن مس، طلا، نفلین سینیت، آهن و مولیبدن به میزان ۵٫۹ میلیارد تن در استان را فرصتی استثنایی برای توسعه همه‌جانبه استان دانست و افزود: ۶۷ درصد ذخایر معدنی استان به کانی‌های یاد شده اختصاص دارد و این موهبت خدادادی فقط بخشی از ظرفیت‌های بی‌بدیل اقتصادی آذربایجان‌شرقی محسوب می‌شود‏‎. ‎رئیس سازمان صمت آذربایجان‌شرقی، با اشاره به ضرورت توجه به توانمندی‌ها و مزیت‌های موجود در شهرستان‌ها، ادامه داد: بیشترین ظرفیت استخراج اسمی در معادن مس و بیشترین میزان ذخیره قطعی در نفلین سینیت قرار دارد‎.

نسخه مناسب چاپ