به گزارش مهر، در جلسه علنی دیروز مجلس ، بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح اصلاح تبصره ۱ قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در دستور کار قرار گرفت ونمایندگان با ۷۳ رأی موافق، ۱۰۳ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع با طرح اصلاح تبصره ۱ قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مخالفت کردند.
مجید انصاری، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح این طرح، گفت: بر اساس این طرح، جانبازان ۲۵ درصد و رزمندگان و آزادگان دارای دو سال و بیشتر سابقه حضور داوطلبانه در جبهه یا اسارت و همچنین همسر و فرزندان شهدا و همسر و فرزندان جانبازان بالای ۵۰ درصد از شمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مستثنی میشوند.وی بیان کرد: در قانون قبلی شاهد بودیم که جانبازان بالای ۵۰ درصد از این قانون مستثنی شده بودند، در حالی که اکثر این قشر تحت مداوا یا درمان بوده و عملا امکان استفاده از خدمات آنها در دوران بازنشستگی وجود نداشت. با این اصلاح ،از خدمات جانبازان بالای ۲۵ درصد در دوران بازنشستگی میتوان استفاده کرد. همچنین در قانون قبلی ،
رزمندگان و آزادگان دارای سه سال سابقه حضور داوطلبانه در جبهه یا اسارت از قانون مستثنی شده بودند و به افرادی که دو سال در صحنه حضور داشتند توجه نشده بود.
جلیل رحیمی جهان آبادی در مخالفت با کلیات طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، گفت: این قانون که در مجلس قبل به تصویب رسید، فلسفه وجودی داشت اما از همان زمان استثنائاتی در آن ایجاد شد. رسم شایستهای نیست که ما قانونی را تصویب کینم و بعد با بهانههای مختلف بخواهیم تبصره به آن اضافه یا قانون را از مسیر اصلی خارج کنیم.وی بیان کرد: این طرح برای ایثارگران و خانواده جانبازان امتیازاتی قائل شده است. آنها به گردن همه ما حق دارند، اما با این طرح چند درصد از خانواده ایثارگران از مزایای آن بهرهمند خواهند شد؟
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس اسلامی تصریح کرد: باید نیروهای جوان را به کار بگیریم. این طرح کارشناسی شده نیست و با تصویب آن مشکلات زیادی ایجاد میشود. این طرح به اسم خانواده ایثارگران و به کام افراد دیگر است.
رحیمی جهانآبادی گفت: خانواده شهدا و ایثارگران تاج سر ما هستند، اما نباید اجازه دهیم که به اسم آنها بروکراتهای حرفهای اداری در پستهای خود بمانند. این طرح باید کارشناسی و به کمیسیون ارجاع شود.
اجازه دهیم گردش نخبگانی اتفاق بیفتد
در ادامه جلسه مجتبی یوسفی در مخالفت با طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، گفت: قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان یکی از اقدامات خوب مجلس بود تا گردش نخبگانی اتفاق بیفتد. در کشور چند میلیون جوان داریم و هرساله چند میلیون نخبه پرورش میدهیم. زمانی که استثنائاتی برای این قانون قائل شویم، راهی برای دور زدن قانون ایجاد میکنیم.
عضو هیات رئیسه مجلس افزود: چه زمانی قرار است متخصصان و جوانان تحصیلکرده به کار گرفته شوند؟ یکی از ایراداتی که به دولت قبل وارد بود، این بود که میانگین سنی وزرا و مدیران بالای ۵۵ سال بود؛بنابراین نباید این کار اشتباه را مجددا تکرار کنیم. باید اجازه دهیم گردش نخبگانی در کشور اتفاق بیفتد.
علی خضریان هم در مخالفت با این طرح، گفت: استثنا کردن گروههای جدید با فلسفه تصویب قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان همخوانی ندارد و اصلاح آن به این معنا ست که برای بازگشت شمارمحدودی از افراد به پستهای مدیریتی از آبروی ایثارگران مایه بگذاریم.
وی بیان کرد: در ماده ۶۰ قانون جامع ایثارگران این مجوز داده شده است که ایثارگران و آزادگان با هر شرایطی میتوانند تا ۶۵ سال کار کنند و لذا این طرح به دنبال آن است که افراد بالای ۶۵ سال برخلاف سیاست جوانگرایی رهبر معظم انقلاب در پستهای مدیریتی باقی بمانند. نیروهای جوان انقلابی باید به کار گرفته شوند.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه دولت معیشت ایثارگران را از طرق دیگر میتواند تامین کند، تصریح کرد: لازم نیست که دولت بار مالی جدیدی اضافه کند. دولت میتواند مشکلات معیشتی ایثارگران را به نوعی دیگر حل کند و لازم نیست که با افکار عمومی بازی کنیم. جانبازان به لحاظ معیشتی مشکلاتی دارند و دولت به جای افزودن بار مالی میتواند با قوانین فعلی مسائل آنها را حل کند. خضریان گفت: براساس اسناد بالادستی استخدامها باید بر مبنای عدالت باشد و لذا به کارگیری بازنشستگان بالای ۶۵ سال
و کنار گذاشتن جوانان پرتلاش که دنبال شغل هستند عدالت محوری در جذب نیروی انسانی نیست.
بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ از اول اسفند
یک عضو هیات رئیسه مجلس هم از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ از اول اسفندماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی خبر داد.
به گزارش فارس، مجلس شورای اسلامی هفته آینده نشست علنی نخواهد داشت و نمایندگان برای سرکشی به حوزههای انتخابیه خواهند رفت.
عضو هیات رئیسه مجلس در گفتگو با فارس، اظهار داشت: تا انتهای هفته جاری کار بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در کمیسیون تلفیق به پایان میرسد.
سلیمی ادامه داد: نمایندگان پس از نهایی شدن گزارش کمیسیون تلفیق ۱۰ روز فرصت دارند تا پیشنهادهای خود رادرباره این گزارش به هیات رئیسه مجلس ارائه کنند.