جشن بهره مندی ۷۰ هزار خانوار روستایی از نعمت آب سالم آشامیدنی دیروز با حضور رئیس جمهوری در وزارت نیرو برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری دیروز همزمان با هشتمین روز از دهه فجر با حضور در ستاد وزارت نیرو، طرحهای آبرسانی روستایی در ۴۸۰ روستا از ۲۲ استان با سرمایه گذاری ۵۵۱ میلیارد تومان را افتتاح کرد.
همچنین به دستور رئیس جمهوری عملیات اجرایی طرح جهاد آبرسانی به ۱۰ هزار روستا در سراسر کشور با سرمایه گذاری معادل ۱۹ هزار میلیارد تومان آغاز شد.
این گزارش می افزاید: در مرحله اول اجرای این طرح، طبق قراردادهای منعقده با پیمانکاران ظرف ۳۰ ماه آینده ۷۱۳۸ روستا از مجموع ۱۰ هزار روستای هدف با جمعیت ۳ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر آبرسانی خواهند شد.
رئیس جمهور همچنین طرحهای برق رسانی روستایی به ۲۱۱ روستا در سراسر کشور با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی را افتتاح کرد.
از سوی دیگر به دستور وی همچنین طرح تامین مولد برق خورشیدی قابل حمل برای ۱۰ هزار و ۶۳۰ خانوار عشایری در سراسر کشور با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان و طرح بهارستان (توسعه و بهسازی شبکه برق روستاها) در ۴۵۰۰ روستا با سرمایه گذاری ۱۷۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی ایران انقلاب محرومان بود و گامهای عملی از جنس طرحهایی که امروز شاهد افتتاح یا آغاز عملیات اجرایی آن هستیم، حرکت در مسیر آرمانهای اصیل انقلاب است.
وی افزود: گامهایی از این جنس که کیفیت زندگی مردم در مناطق روستایی و محروم را ارتقا میبخشد، باید در سرلوحه برنامهریزیها و سیاستگذاریها در دولت مردمی قرار بگیرد.
رئیس جمهوری آبرسانی و توسعه شبکه برق را از جمله مهمترین اولویتهای کشور و یکی از شاخصهای مهم تحقق عدالت و توسعه متوازن دانست و با اشاره به گزارش های دریافتی در مورد برنامه های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور گفت: پیشبینیهایی که در این برنامهها برای افزایش ۳۰ هزار مگاواتی تولید برق از مسیر مشارکت شرکتهای بزرگ صنعتی، افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر و برنامههای توسعهای شرکت توانیر انجام شده است، دورنمای خوبی را پیش روی بخش انرژی کشور ترسیم میکند.
وی اصلاح الگوی مصرف برق و آب را دیگر اولویت های کشور در حوزه انرژی خواند و تصریح کرد: اگر چه در زمینه آب و برق با کمبودهایی مواجه هستیم اما قطعاً اصلاح الگوی مصرف آب و برق در بخشهای مختلف میتواند تا حد قابل توجهی به نیازها پاسخ دهد و کمبودها را برطرف کند.
رئیسی در ادامه وزارت نیرو را مکلف به رعایت و اجرای سه اصل دانست و خاطرنشان کرد: اصل اول لزوم قانونمداری در وزارت نیرو است. اقدامی که برای اصلاح تعرفههای مشترکین پرمصرف انجام شد، میتواند تاثیر قابل ملاحظهای در اصلاح الگوی مصرف و برقراری عدالت میان مشترکین پرمصرف و کممصرف داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ادامه داد: اصل بعدی ضرورت تلاش برای اجرای عدالت است. اگر منابع آبی موجود کشور عادلانه توزیع شود، طبیعتا مردم احساس تبعیض نخواهند کرد و با مشکلات کمتری مواجه خواهیم بود.
وی تاکید کرد: لازم است مسئولان وزارت نیرو با حضور در میان مردم، با شفافیت تمام محدودیتهای موجود را برای آنها تشریح کنند. مطمئنم وقتی مردم به طور دقیق از وضعیت مطلع باشند و ببینند که دغدغه دولت توزیع عادلانه منابع محدود بین آنهاست، با برنامههایی که برای رفع مشکلات طراحی و اجرا میشود، همراهی خواهند کرد.
رئیس جمهوری شفافیت را سومین رکن فعالیت وزارت نیرو دانست و افزود: وزارت نیرو هم در تعامل با دستگاهها و زیرمجموعههای همکار خود و هم در ارتباط با مردم باید کاملا شفاف عمل کرده و مستمرا مردم را از شرایط کشور در حوزه آب و برق باخبر کند.
وی اظهار داشت: تنش آبی امروز یک مشکل فراگیر در اکثر بخشهای کشور است و در همه سفرها و ملاقاتهایی که با مردم استانهای مختلف کشور داشتم، مشکلات و پیامدهای کمآبی، جزء مهمترین گلایهها و مطالبات آنها بود. وزارت نیرو با توجه به برنامههایی که در این زمینه دارد، با شناخت دقیق مشکل، دریافت و بررسی راهکارهای کارشناسان و جلب همیاری و همکاری مردم تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات بوجود آمده در اثر تنش آبی به کار بگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی همچنین از مسئولان وزارت نیرو خواست راهکارهای پیشنهادی مردم برای غلبه بر اثرات کمآبی را با دقت بررسیکنند و گفت: معمولا مردمی که در میدان شخصا با مشکلات دست به گریبان هستند، راهکارهای موثری برای رفع آنها میشناسند و به همین دلیل معتقدم استفاده از ظرفیت دانش محلی برای غلبه بر مشکلات هر منطقه باید در دستور کار دولت و دستگاههای اجرایی باشد.
علی اکبر محرابیان وزیر نیرو هم در این مراسم با ارائه گزارشی به رئیس جمهوری گفت: بنا داریم طی ۴ سال آینده ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه راه اندازی کنیم و ظرفیت نصب شده نیروگاه های ایران را از ۸۵ هزارمگاوات فعلی به ۱۲۰ هزار مگاوات افزایش دهیم.
وی گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت شهری کشور و ۷ر۹۹ درصد از جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه برق کشور هستند در حالی که متوسط دسترسی جمعیت شهری جهان به برق برابر ۹۶ درصد و در روستاها معادل ۷۹ درصد عنوان شده است.
محرابیان تک رقمی شدن تلفات برق را از دیگر دستاوردهای این صنعت برشمرد و عنوان کرد: در حال حاضر شبکه برق جمهوری اسلامی ایران جایگاه ۱۴ ظرفیت منصوبه نیروگاهی جهان را به خود اختصاص داده است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه ظرف ۴ سال آینده ۱۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید در بخش حرارتی ایجاد می شود که ۱۰ هزار مگاوات آن برای صنایع بزرگ است، افزود: از این میزان تاکنون عملیات اجرایی ۵۶۰۰ مگاوات نیروگاه شروع شده است. علاوه بر این ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر هم تا پایان دولت به ظرفیت انرژی الکتریکی کشور اضافه میشود؛ این درحالیست که کل ظرفیت فعلی نیروگاه های تجدیدپذیر کشور در حال حاضر ۸۰۰ مگاوات است.
وزیر نیرو ادامه داد: تا تابستان ۱۴۰۱ حداقل ۶۰۶۲ مگاوات ظرفیت جدید به توان تولید انرژی الکتریکی کشور افزوده خواهد شد که این ظرفیت در چارچوب ۲۷ واحد حرارتی با ظرفیت ۴۲۰۰ مگاوات، یک واحد حرارتی که توسط صنایع ساخته شده با ظرفیت ۱۸۳ مگاوات و ۷۳ واحد تجدیدپذیر با ظرفیت ۵۰۱ مگاوات انجام خواهد شد. همچنین در راستای مدیریت تقاضای مصرف برق تا تابستان ۱۴۰۱ بالغ بر ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مگاوات کنتور هوشمند برای مشترکان پرمصرفها نصب میشود.
سال آینده همچنین سهام ۱۶۰ واحد نیروگاهی از طریق بورس انرژی به مردم عرضه خواهد شد.