کمال حیدری، درباره شرایط اُمیکرون در کشور و پیشبینیها از ادامه پیک ششم، گفت: سویههای قبلی ضریب بیماریزاییشان متفاوت بود، اما این سویه سرعت انتشار بالایی دارد که نگرانکننده است؛ لذا پیشبینی میکنیم در موج اُمیکرون یک میلیون نفر بستری شوند؛ در حالی که با استفاده از ماسک این تعداد تا ۳۵۰هزارنفر کمتر میشوند و فوت مردم کاهش مییابد.
وی ادامه داد: آمار ابتلا در آمریکا مشخص کرد افرادی که واکسن زدند ۱۰برابر کمتر دچار بستری و فوت میشوند و تا ۸۵درصد کسانی که واکسن دُز سوم را تزریق میکنند، کمتر به بیماری مبتلا میشوند.
حیدری گفت: حدود ۲۰درصد بستری شدگان در سویه اُمیکرون زیر ۱۸سال بودند؛ بنابراین از یک ماه قبل مراکز بهداشتی درمانی ما در حال آماده باش هستند و آی سی یو های اطفال هم تقویت شدند و اکثر امکانات را برای پذیرش اطفال سوق دادیم.
دوره قرنطینه در کودکان
علیرضا فهیمزاد، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی اطفال بیمارستان مفید گفت: پنج روز برای قرنطینه درگیری با اُمیکرن، یک زمان حداقلی است و امکان دارد دوره بروز علایم تا ۱۰روز نیز ادامه یابد.
ناصر کلانتری، متخصص کودکان هم درباره علائم و خطرات کرونای جهشیافته در میان کودکان گفت: هر کودکی که آبریزش بینی دارد، بینیاش کیپ شده و سرفه و عطسه میکند، یعنی کرونا دارد و نباید جایی برود. حداقل دو هفته به هیچوجه از خانه بیرون نرود. هر زمان که علایم دیگری مثل تب و بیقراری و بعضا تنگی تنفس یا تنفس بالا و ضربان قلب بالا یا نشانههایی از کمبود اکسیژن مثلا کبودی لب پیدا کرد، حتما باید به بیمارستان برود و در این مرحله هیچ نوع تأخیری جایز نیست. وی افزود: در مورد کودکان شیوع علایم گوارشی بیشتر است و کودکان مبتلا را با اسهال و استفراغ و بیحالی شدید میبینید.
دکتر رضا شروین بدو، رئیس مرکز طبی کودکان هم با اشاره با بیان اینکه در سویه اُمیکرون اطفال نسبت به پیکهای قبلی بیشتر گرفتار بیماری شدند، گفت: توصیه میکنیم خانوادهها حتما برای کودکان تزریق واکسن را انجام دهند.
۳۹۰۸۵ بیمار جدید
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در ۲۴ ساعت منتهی به ۲۰ بهمن، بیش از ۳۹هزار بیمار جدید کووید-۱۹در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران به ۶میلیون و ۶۹۶هزار و ۹۲۷نفر رسید.
متأسفانه درهمین مدت، ۱۱۶بیمار کووید ۱۹جان خود را از دست دادند و مجموع جان ۱۳۳هزار و ۱۶۴ نفر شد.