به گزارش تسنیم، جواد اوجی که با رادیو سخن می گفت، با اشار ه به اینکه سرمایه گذاری و توسعه در صنعت نفت با توجه به ذخایر عظیم نفت و گاز در کشور از مهمترین برنامه ها و اولویت های دولت سیزدهم به شمار می آید، اظهار داشت: تلاش ما بر این است که وابستگی بودجه کشور را به نفت کاهش دهیم و نفت خام را در پالایشگاه ها به فراورده های نفتی تبدیل کنیم که ارزش افزوده چندین برابری برای کشور خواهد داشت.
وی به اقدامات و برنامه های مهم وزارت نفت برای تامین نیاز داخلی به انرژی و سوخت اشاره کرد و گفت: با اقدامات صورت گرفته در زمستان امسال با وجود سرمای شدید، نیاز داخلی مردم و صنایع به سوخت و انرژی تامین شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه توجه به مناطق کم برخوردار با توسعه پالایشگاه ها از دیگر برنامه های وزارت نفت به شمار می آید، گفت: یک ماه پیش اولین پالایشگاه نفت فوق سنگین با ظرفیت ۳۵ هزار بشکه در روز به بهره برداری رسید و سال آینده هم پالایشگاه نفت بوشهر با ظرفیت تبدیل ۶۸ هزار بشکه در روز به بهره برداری می رسد.
وی افزود: طی ۴ سال آینده ظرفیت تولید پالایشگاه های کشور به بیش از یک میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید که تحول بزرگی را در صنعت نفت کشور ایجاد خواهد کرد.
اوجی اظهارداشت: توجه ویژه به تبدیل نفت خام به فراورده های پتروشیمی، اجرای طرح های کیفی سازی پالایشگاه ها با رعایت تمامی استانداردهای بین المللی برای حفظ محیط زیست، استاندارد سازی محصولات پتروشیمی و برنامه ریزی برای ارتقاء کیفی همه پالایشگاهای کشور در حد استانداردهای بین المللی از مهمترین اقدامات و برنامه های وزارت نفت در ماه ها و سال های آینده به شمار می آید.
خبر دیگری حاکیست رسه شرکت بینالمللی رهگیری جریان تجارت نفت جهان، افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران در ماههای اخیر را تایید کردند.
به گزارش ایرنا، ماه گذشته رئیسجمهوری از افزایش ۴۰ درصدی صادرات نفت ایران خبر داده بود؛ با این حال، سه شرکت بینالمللی رهگیری جریان تجارت نفت جهان به خبرگزاری رویترز اعلام کردهاند که صادرات نفت ایران به بالاترین سطح در سه سال اخیر در دولت جدید افزایش یافته است.
خبرگزاری رویترز نوشت: بر اساس برآوردهای شرکتهایی که جریان تجارت نفت را دنبال میکنند، صادرات نفت ایران برای اولین بار در سه سال گذشته به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است که نشاندهنده افزایش صادرات به چین است.
صادرات نفت تهران از زمانی که دونالد ترامپ رئیسجمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ خارج شد و تحریمها را با هدف محدود کردن صادرات نفت و درآمدهای مرتبط با آن به دولت ایران بازگرداند، کاهش یافته بود.
بر اساس برآوردهای مشاوران و تحلیلگران صنعت نفت، ایران در سال ۲۰۲۱ با وجود تحریمها توانست صادرات خود را افزایش دهد. شرکت مشاوره پترو لجستیک که جریان تجارت خارجی نفت را دنبال میکند، اعلام کرد: صادرات نفت خام ایران در دسامبر به بیش از یک میلیون بشکه در روز افزایش یافت که بالاترین سطح در سه سال اخیر است. یک منبع ارشد تجاری هم گفت که حجم صادرات نفت ایران ماه ژانویه حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به دسامبر کاهش یافته و افزود که این حجم در نوسان است زیرا کمبود کشتی وجود دارد.