بر اساس مصوبات این جلسه، مقرر شد نهاده دامی سهمیه بهمن و اسفند یکجا تا پایان بهمن تامین و تخصیص و توزیع گسترده گوشت هم با قیمت بین ۹۹۸۰۰ تا ۱۴۰ هزار تومان از ۲۳ بهمن آغاز شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، در این جلسه تاکید شد برای آرامش بازار و رفع دغدغه مردم و با توجه به این که ذخایر گوشت قرمز به اندازه کافی و به فور وجود دارد، برای تنظیم بازار عرضه گوشت به صورت گسترده از طریق سامانه توزیع هوشمند، فروشگاههای زنجیرهای، میادین میوه و ترهبار و توزیع در سطح شهر انجام شود.
لازم به ذکر است: در توزیع هوشمند، برای حفظ کرامت مردم و ملاحظات کرونایی، تحویل کالا به صورت رایگان درب منزل انجام می شود که این روش به سلامت جامعه و جلوگیری از ازدحام در سطح شهر در شرایط بحرانی شیوع کرونا کمک خواهد کرد؛ به همین خاطر محصولات عرضه شده در سامانه بازرگام به صورت فروش با تخفیف ویژه عرضه خواهد شد.
طبق مصوبات جلسه کارگروه تنظیم بازار و کالاهای کشاورزی، گوشت گوساله مخلوط با قیمت هر کیلو ۹۹ هزار و ۸۰۰ تومان و گوشت بره مخلوط با قیمت هرکیلو ۱۰۵ هزار تومان توسط سامانه بازرگام عرضه خواهد شد.
همچنین گوشت گوساله لاشه با قیمت هر کیلو ۱۰۰ هزار تومان، گوشت گوساله گرم بسته بندی تنظیم بازار درجه یک هر کیلو ۱۴۰ هزار تومان، گوشت گوساله چرخ کرده تنظیم بازاری درجه یک هر کیلو ۱۲۰ هزار تومان، گوشت گوساله بستهبندی هر کیلو ۱۲۰ هزار تومان و گوشت گوسفند گرم لاشه با قیمت ۱۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان در میادین میوه و تره بار عرضه می شود.طبق این مصوبات، توزیع گوشت در سامانه بازرگام انجام خواهد شد و این اقلام در میادین میوه و ترهبار از امروز عرضه میشود.
با توجه به ذخایر بسیار زیاد و مطمئن گوشت، مردم نگرانی برای تامین گوشت نداشته باشند و عرضه گسترده گوشت به صورت نامحدود تا شب عید و ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت و وزارت جهاد کشاورزی با تمام توان برای تنظیم بازار و عرضه محصولات تلاش خواهد کرد.
در این جلسه مقرر شد، نظارت و پایش بازار به صورت جدی و مستمر انجام شود و با هر گونه گرانی ساختگی، احتکار، گرانفروشی و کمفروشی که باعث اختلال در سفره مردم و ایجاد نگرانی در کشور شود، به شدت توسط تعزیرات و تیم های بازرسی برخورد و تیم های گشت و بازرسی بازار فعال باشند.
همچنین وزیر جهاد کشاورزی در مراسم رونمایی از واکسن نوترکیب فوق حاد پرندگان گفت: در تامین نیاز کشور به گوشت قرمز هیچ مشکلی وجود ندارد و با تمهیدات وزارت جهاد کشاورزی بازار گوشت قرمز به ثبات میرسد.به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سید جواد ساداتینژاد افزود: ذخایر گوشت قرمز برای عرضه به بازار بسیار مناسب است و با تزریق این ذخایر به بازار و همکاری تشکلها، از نوسانات قیمتی در بازار گوشت قرمز جلوگیری خواهد شد.
وی گفت: سوداگریها و شایعه پراکنیها یکی از علل افزایش قیمت گوشت قرمز و برنج است که قطعاً با این موارد و هر گونه احتکار برخورد میشود و از ایجاد اخلال در عرضه گوشت قرمز و برنج جلوگیری میکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه با توجه به اینکه نهادههای مورد نیاز دامداران بارگذاری شده و شرایط مهیاست، به هیچ وجه افزایش قیمت قابل قبول نیست، گفت: از مردم میخواهیم گرانفروشیها را به سامانههای مربوطه اعلام کنند و در به ثبات رساندن بازار یاریرسان مسئولان باشند.وی ادامه داد: برخی قیمتهای اعلام شده در خصوص گوشت قرمز مربوط به یک محصول خاص و در منطقه خاصی از تهران است که با هدف افزایش قیمت و به هم ریختن بازار در فضای مجازی منتشر میشود که قابل قبول نیست.
ساداتی نژاد در مورد تعیین قیمت جدید برای مرغ قطعهبندی شده افزود: با توجه به اینکه حوزه طیور به طور کامل از نهادههای دامی با قیمت دولتی استفاده میکند، مشمول قیمتگذاری است و قیمت مرغ قطعه بندی شده هم میبایست متناسب با نرخ مصوب مرغ باشد و قیمتهای جدید در این مورد ظرف همین هفته تعیین میشود.
وی با اشاره به موضوع حمایت از تولید واکسن دام و طیور در کشور افزود: سیاست بر این است که در این حوزه، دولت رقیب بخش خصوصی نباشد و فقط وظیفه حمایتی را به انجام برساند تا شرکتهای دانش بنیان با خیال راحت بتوانند به حوزه تولید واکسنهای دام و طیور ورود کنند.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت:۹۶۰ هزار تن نهاده سهمیه بهمن به منظور پشتیبانی از تولید و رفع نگرانی های دامداران در سامانه بازارگاه بارگذاری و در حال توزیع است.
علیرضا رضازاده افزود: در کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی مقرر شده کل نهاده مورد نیاز دامداران در اسفند هم طبق تامین ارز تا آخر بهمن در سامانه بازارگاه بارگذاری شود.وی از توزیع گسترده انواع گوشت قرمز با قیمت مناسب از امروز تا ماه مبارک رمضان در سراسر کشور به منظور ثبات و آرامش بازار و رفع نیاز مردم خبر داد و با بیان این که ذخیره سازی گوشت قرمز اطمینانبخش، به وفور و بیش از نیاز بازار مصرف صورت گرفته است، گفت: بر اساس آخرین مصوبات کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی، توزیع انواع گوشت قرمز از طریق سامانههای هوشمند، میادین ترهبار، فروشگاههای زنجیرهای و فروشگاههای سطح شهر در سراسر کشور با قیمت مناسب انجام میشود و مردم در مورد دسترسی به این محصول برای سفره خود هیچ دغدغهای نداشته باشند.
سخنگوی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال تصریح کرد: گوشت گوساله مخصوص سازمانها، ارگانها، ادارات و بیمارستانها با قیمت هر کیلوگرم ۱۴۰ هزار تومان عرضه خواهد شد.
همچنین مدیرعامل اتحادیه دامداران ایران با بیان چهار عامل گرانی گوشت در بازار گفت: دلالان دام زنده را کیلویی ۵۰ هزار تومان از دامدار می گیرند و ۷۵ هزار تومان می فروشند.
مجتبی عالی در گفتگو با فارس در پاسخ به اینکه چه دلیلی برای بالا رفتن قیمت گوشت قرمز در بازار وجود دارد، گفت: مهمترین عامل بالا رفتن قیمت گوشت قرمز، دلالان و واسطه گران هستند که دام زنده را کیلویی ۴۸ تا ۵۲ هزار تومان از دامداران خریده اند و اکنون به قیمت ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان به بازار عرضه می کنند.
وی افزود: در این میان فروشندگان داخل شهر هم به اصول قیمتی پایبند نیستند و به قیمت های گران در بازار میفروشند. بر اساس عرف معمول هر کیلوگرم دام زنده حدود دو برابر آن در بازار باید به فروش برود که در این صورت قیمت نباید از کیلویی ۱۵۰۰۰۰ تومان تجاوز کند.
مدیرعامل اتحادیه دامداران ایران در پاسخ به اینکه چه دلایل دیگری غیر از واسطهها در افزایش قیمت نقش داشته است؟ گفت: مهمترین نکته این است که اتحادیه ها و تشکل ها را به بازی نمی گیرند در حالی که آنها میتوانند به عنوان اهرم کمک کننده به عرضه محصول به بازار و کنترل قیمت ها محسوب شوند.
وی همچنین افزود: نهاده ها هم آنطور که باید در اختیار تولیدکنندگان قرار نمیگیرد. دامی که بره جدید به دنیا میآورد، میزان نیاز به خوراک آن ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند در حالی که اینها در توضزیع دولتی لحاظ نمی شود.
عالی همچنین از متوقف شدن صادرات دام زنده خبر داد و گفت این خبر میتواند علامت خوبی به بازار گوشت باشد و التهاب بازار فروکش کند.