سرویس خبر: دادستان کل کشور با اشاره به وضع نامناسب خودروسازی در کشور، از وزیر صمت خواست هرچه زودتر برای رفع این معضل فکر عاجلی کند و به این شرایط پایان دهد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد جعفر منتظری در نوزدهمین جشنواره «تولید ملی افتخار ملی» خطاب به وزیر صنعت ،معدن و تجارت تاکید کرد: شما مسئول صنعت کشورهستید و باید امانتدار مردم باشید. همانگونه که می دانید اخیراً رهبر معظم انقلاب از شرایط خودروسازی گلایه داشتند و شما باید این مساله را پیگیری کنید.
وی افزود:من اولاً به عنوان یک شهروند و ثانیاً به عنوان مدعی العموم از شما درخواست و مطالبه جدی دارم که به فریاد صنعت خودروسازی برسید. قبلاً هم گفتهام که صنعت خودروسازی گرفتار اختاپوسی شده است که نمیگذارد وضع آنگونه که شایسته مردم است پیش برود. در این باره شما با همه توان و با کمک نیروهای سالم و توانمند و کاردان کار را دنبال کنید و بدانید که ما هم در قوه قضائیه همراه و پشتیبان شما هستیم. از این موضع کوتاه نیائید و صنعت خودروسازی کشور را از این وضع نجات دهید.
دادستان کل کشور تاکید کرد: قطعاً مافیایی که نمیگذارد صنعت خودرو آبرویی متناسب با شرایط کشور داشته باشد برای شما موانع ایجاد خواهد کرد، اما شما از موانع و مشکلات نهراسید و هرجا که نیازمند کمک بودید بدانید که ما در کنار شما هستیم .
منتظری با بیان این که یکی از اصلی ترین گلایههای مردم همین وضع خودروها است، افزود: باید همه تلاش کنیم تا شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد و کارگران و کارفرمایان و نهایتاً مردم از وضع تولید در کشور رضایت داشته باشند.
وی همچنین گفت: وضع معیشتی کارگران هم خوب نیست که همه باید کمک کنند تا رضایت کارگران جلب و حقوق این قشر زحمتکش رعایت شود. طبیعتاً مشکلات کارگری وجود دارد و باید مجلس شورای اسلامی و دولت شرایطی ایجاد کنند که هم شرایط کارگر و هم شرایط کارفرما بهبود یابد و مشکلات پیش حل و فصل شود.
دادستان کل کشور گفت:معتقدیم نباید شرایط کشور به گونه باشد که از زبان مدیران در چنین جلساتی بشنویم که بانکها با تولیدکنندگان همراهی ندارند و مانع ایجاد میکنند. البته باید توجه داشته باشیم که حدود ۹۸درصد سرمایه بانکها سرمایه و سپرده مردم است و ماهم باید مدافع این حق مردم و بانکها هم باشیم اما اجازه نمیدهیم بانکها برخلاف دستورالعملها و بخشنامههای بانک مرکزی اقدام کنند. دریافت سود مرکب براساس شرع اسلام و بخشنامه بانک مرکزی حرام و ممنوع است و ما اجازه نمیدهیم بانکها از دستورات سرپیچی کنند .
منتظری افزود: رهبر معظم انقلاب مسائل اقتصادی کشور را جنگ اقتصادی دانستند و برای آن قرارگاه ایجاد کردند. اما متأسفانه مدیران ذی ربط به اهمیت موضوع واقف و آماده این جنگ نبودند.
وی یکی از موانع تولید را قاچاق دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب بر مبارزه با قاچاق کالا تاکید جدی دارند و حتی اعلام کردند که باید کالای قاچاق لوکس را به آتش کشید اما گوش شنوایی نبود و اکنون هنوز آثار آن بی توجهیها را میبینیم. اگرچه دولت سیزدهم رویکرد تحقق اهداف انقلاب و منویات معظم له را دارد اما عملی و حل کردن مسائل موجود زمانبر است و در این مدت کوتاه امکان حل همه مسائل و گرفتاریها نیست .
دادستان کل کشور افزود: بخش دولتی و خصوصی باید مکمل و همراه هم باشند تا بتوان به مشکلات فائق آمد. اخیراً هم رهبر معظم انقلاب جلسه با تولیدکنندگان داشتند و به برخی مسائل اشاره و سرفصلهایی را هم برای برون رفت از مشکلات اعلام کردند. اکنون باید بخش خصوصی با کمک دولت عزم خود را جزم کند و با تلاش خود به دنبال پیشرفت و رونق اقتصاد کشور باشد.
منتظری تاکید کرد: همه می دانیم که قوه قضائیه در خصوص مسائل اقتصادی وظیفه و تکلیفی ندارد اما پس از دستور رهبر معظم انقلاب آماده هرگونه همکاری و کمک به تولیدکنندگان است و هرجا که نیاز به همراهی باشد، حتماً همراه و در کنار شما خواهد بود.
اجرای برنامه جامع کنترل قاچاق کالا از ۱۵ فروردین
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این جشنواره گفت: از ۱۵فروردین ۱۴۰۱برنامه جامع کنترل قاچاق با حوزه لوازم یدکی خودرو آغاز میشود.
سید رضا فاطمی امین افزود: قطعات تقلبی را با این پروژه شناسایی میکنیم و ۱۵ هرماه یک گروه جدید به این کالاها اضافه میشود.
وی با بیان این که پروژه درج قیمت تولیدکننده هم در دستور کار است، افزود : این پروژه برای شفافیت بازار کالاهای واسطه ای و نهایی بوده است، ۳۳۰۰قلم کالا مشمول این پروژه شده است که مرحله چهارم طرح آغاز و ۳۰۰۰ قلم کالای دیگر به آن اضافه شده است .
فاطمی امین با بیان این که این ابزار در کنترل بازار به ما کمک می کند، تاکید کرد: شفافیت از مهمترین نتایج این طرح است و واحدهای تولیدی هم استقبال خوبی از آن به عمل آوردند.
وی با بیان این که شفافیت جریان کالا در ۱۶رشته فعالیت به طور کامل اجرایی شده است، افزود: این شفافیت مبتنی بر ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت و از مهمترین ابزار برای کنترل قاچاق است. اگر به دنبال ارزیابی ثروت یک کشور باشیم، مولفه های این ثروت را باید بشناسیم که کسب و کارها از مهمترین مولفهها هستند.
فاطمی امین با بیان این که به کسب و کارها باید به چشم دارایی نگاه کرد و آنها را رشد و تعالی داد، تاکید کرد: در ساختار جدید وزارت صمت علاوه بر ایجاد دفاتر موضوعی جدید، در هر دفتر یک گروه تحت عنوان سرمایه انسانی و کسب و کارها ایجاد شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در ۳۰دفتر تخصصی زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت ۳۰گروه برای ارتقا سرمایه انسانی و کسب و کارها در نظر گرفته شده است که کسب و کارها را رشد و تعالی میدهد.
فاطمی امین با بیان این که رتبه بندی واحدهای صنعتی، معدنی و تجاری را سال آینده اجرا خواهیم کرد، ادامه داد: بر این اساس امتیازاتی را به بنگاهها خواهیم داد و مناسبات و رفتارهای ما با بنگاه ها بر مبنای همین رتبه بندی خواهد بود.
فاطمی امین همچنین با بیان این که سعی کردیم جعبه ابزار وزارتخانه را کامل کنیم تا این ثبات و تعالی در سال آینده پیگیری شود، ادامه داد: وزارت صمت تامین مالی زنجیرهای را در دستور کار قرار داد و
تفاهم نامه ای با همکاری بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با ۷ بانک عامل به امضا رساند که در این مدت چندین پایلوت موفق داشته ایم که تا پایان سال پایلوت ها کامل میشوند و از اواسط سال آینده اکثر صنایع را مشمول تامین مالی زنجیره ای می کنیم.
اصلاح بازار کالاهای پایه در حوزه سیمان و فولاد
وی یکی دیگر از پروژه های وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره جدید را اصلاح بازار کالاهای پایه دانست و گفت: این پروژه در حوزه سیمان و فولاد به نتایج خوبی رسیده و سهمیه بندی ورق برداشته شده و قیمتها متعادل شده است.
در این مراسم از صاحبان صنایع و تولیدکنندگان برتر در حوزههای مختلف تقدیر شد.