طی هفتههای اخیر میزان ابتلا به سویه دلتا روند افزایشی داشته و متأسفانه میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری هم دوباره سهرقمی شده است. در حالی که کارشناسان معتقد هستند هنوز به قله پیک ششم نرسیدهایم و احتمالا تا نیمه اسفند ماه این روند افزایشی ابتلا و مرگ ادامه خواهد داشت، شاهدیم که در این پیک، ابتلای کودکان به سویه امیکرون به شدت بالا رفته و میزان بستری آنها در بیمارستان به طرز نگرانکنندهای افزایش یافته است. کارشناسان بر این باورند که سرایتپذیری بالای این سویه و همچنین واکسینه نبودن کودکان، علت اصلی ابتلا و بستری آنهاست.
دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای کلانشهر تهران در روزهای اخیر اعلام کرد که حدود ۲۰درصد از بستریها در تهران، کودکان هستند.
به گفته دکتر زالی، در سویه دلتا میزان بستری کودکان ۵ تا ۶ درصد بود ولی در سویه امیکرون، این میزان رشد قابلتوجهی داشتهاست که تعدادی از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و در عین حال، کودکان زیادی با علائم خفیفتر، در منزل در حال طی کردن دوران نقاهت هستند. این موضوع سبب شدهاست که در چندین بیمارستان، بخشهایی برای مراقبت از کودکان مبتلا به سویه امیکرون راهاندازی شود.
ایران جزو ۱۰ کشور برتر در مهار کرونا
وزیر بهداشت اعلام کرد:در سویه اُمیکرون هنوز به پیک بستریهای سرپایی نرسیدهایم ولی به زودی این پیک فرا میرسد. اکنون ۱۲درصد تختهای بیمارستانی و ۲۳درصد تختهای ویژه بیمارستانهای کشور در اختیار بیماران کرونایی است.
به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عیناللهی با اعلام این خبر در حاشیه عیادت از حضرات آیات علوی گرگانی و ریشهری در یکی از بیمارستانهای تهران، گفت: در ابتدای ورود ویروس کرونا به کشور مشکلات زیادی داشتیم ولی امروزه اتاقهای مراقبت ویژه و مجهز به انواع و اقسام دستگاههای اکسیژنساز و دستگاههای کمک تنفسی (ونتیلاتور) داریم و به روشهای پیشرفته رفع مشکلات تنفسی بیماران مسلط هستیم.
وی خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت جهانی اذعان دارد که ایران در زمینه مقابله با کرونا جزو کشورهای برتر است. در منطقه که میتوانیم بگوییم اول هستیم و در دنیا هم رتبهها دائم تغییر میکند ولی ایران جزو ۱۰کشور برتر است.
وزیر بهداشت در پایان از مردم خواست کسانی که واکسن نزدهاند حتما برای واکسیناسیون اقدام کنند و افرادی هم که واکسن زدهاند واکسیناسیون خود را با تزریق دُزهای دوم و سوم تکمیل کنند، زیرا در حال حاضر بهترین روش پیشگیری از ابتلا به بیماری، واکسیناسیون است.
مأموریت انستیتوپاستور ایران
دکتر علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به مراحل تشخیص کرونا در کشور، گفت: با آغاز کووید۱۹شبکه آزمایشگاهی تشخیصی شکل گرفته که نه فقط در کووید۱۹بلکه در تمامی تهدیداتی که در آینده ممکن است متوجه کشور شود، میتواند کار بزرگی را برای کشور انجام دهد؛ یعنی امروز صاحب شبکه تشخیص مولکولی هستیم که سالها آرزوی آن را داشتیم. وی، افزود: این شبکه با هم کار میکند و طی بازههای زمانی مشخص، ارزیابی و کنترل کیفی میشود تا مطمئن شویم که تک تک آزمایشگاههایی که کار کووید۱۹را انجام میدهند، کیفیت مناسبی دارند.
بیگلری توضیح داد: وظیفه تعیین و پایش جهشها هم برعهده انستیتو پاستور ایران بود که با همکاری سایر مراکز انجام داده و امروز با افتخار میگوییم که انستیتو پاستور ایران به آخرین روشها و دستگاهها برای ارزیابی جهشها مجهز است و کشور در کار تشخیص با تکیه بر دانش بوم و تکیه بر جوانانی که در سطح تحصیلات تکمیلی تحصیل کرده و در دورترین شهرها حضور داشتند، موفق شد.
رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: طی هفتههای آتی مردم از بابت افتخار به انستیتو پاستور شاد خواهند شد و کیفیت و استقبال از واکسن ما مشخص است. با هزاران درخواست واکسن مواجه هستیم زیرا دو واکسن در دو دُز میسازیم. دستور میزان تولید را از وزارت بهداشت میگیریم و چون این واکسن برای کودکان هم مجوز استفاده دارد درخواست وزارت بهداشت در شهریور ماه تمرکز برای تولید این واکسن بود و الان هم هرچه پاستوکووک پلاس توزیع
شود به سرعت مصرف میشود؛ زیرا دُز یادآور اکثر واکسنها است.
وی تأکید کرد: فناوری ساخت واکسن کاملا در اختیار انستیتو پاستور ایران است، اما تولید، نیاز به دستگاه دارد تا حجم تولید را افزایش دهیم. سفارش ما از ماهها قبل آماده است و با انتقال آن به داخل، حجم تولید چندین برابر خواهد شد.
تمدید یک هفتهای محدودیتهای کرونایی
دکتر عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد ملی کرونا، آخرین مصوبات این ستاد در تاریخ ۳۰بهمن ۱۴۰۰را به این شرح اعلام کرد: تعطیلی مهد کودکها در شهرهای قرمز به مدت یک هفته دیگر، دورکاری مادران شاغل دارای فرزند زیر ۶سال به مدت یک هفته دیگر، تأکید مجدد بر تصمیمگیری ستاد کرونای استانها درباره «حضوری یا غیر حضوری» بودن آموزش مدارس و دانشگاههای آن منطقه بر اساس میزان شیوع بیماری میان دانشآموزان و دانشجویان، نظارت بر رعایت جدیتر شیوهنامههای بهداشتی توسط اصناف و وسائل نقلیه عمومی بهویژه مترو و ایرلاینها،کنترل جدیتر اجتماعات بر اساس محدودیتهای تصویب شده در گذشته (اجتماعات فرهنگی، اجتماعی، مذهبی در حد ۲۰درصد ظرفیت فضا و جلسات اداری حداکثر ۳۰نفره و هر دو به مدت حداکثر ۹۰دقیقه) و تمدید یک هفتهای آن محدودیتها و در مورد کارکنان ادارات تأکید میشود که کارکنان گرامی باید واکسیناسیون را انجام دهند یا هر ۱۵روز یک بار تست منفی PCRارائه دهند.
۱۹۱ فوتی
بنابر اعلام وزارت بهداشت، طی ۲۴ساعت منتهی به ۳۰ بهمن، ۱۹۱بیمار کووید – ۱۹در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان ۱۳۴هزار و ۷۹۸نفر شد.
همچنین در این مدت، ۱۲هزار و ۵۸بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹در کشور شناسایی شدند و مجموع بیماران به ۶میلیون و ۹۲۵هزار و ۴۸۵نفر رسید.
هشدار وزارت بهداشت
روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد: با گسترش سویه اُمیکرون در کشور و از سوی دیگر کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی، تعداد شهرهای با وضعیت تعداد شهرهای با وضعیت قرمز در کشور از ۲۴۷به ۳۳۷شهر افزایش یافت.
بنابراین همچنان توصیه میشود که هموطنان در اسرع وقت نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود و فرزندانشان و نیز تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی اقدام کنند.
جزئیات فعالیت تالارهای پذیرایی
محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، گفت: تالارهای پذیرایی باید در سامانه ایران من، ثبتنام و بارکد لازم را برای فعالیت دریافت کنند؛ زیرا تالارهایی که بارکد لازم را دریافت نکنند امکان فعالیت ندارند.
وی ادامه داد: ما متوجه میشویم افرادی که به عنوان مهمان وارد تالار میشوند مبتلا به کرونا نیستند؛ زیرا ثابت شده اُمیکرون از فاصله ۱٫۵ متری فقط امکان انتقال دارد.
فرهادی متذکر شد: از مردم میخواهیم تا جایی که امکان دارد برگزاری مراسم خود را متوقف کنند؛ زیرا گیرایی سویه اُمیکرون بسیار بالاست و از آنها میخواهیم ۲ تا ۳ هفته برگزاری مراسم خود را به تعویق بیندازند.
آخرین قیمت تست کرونا
دکتر سیامک سمیعی، مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت،گفت: آزمایش آنتیژن در آزمایشگاه دولتی کمتر از ۴۵هزار تومان و در بخش خصوصی کمتر از ۶۵هزارتومان است. تعرفه آزمایش pcrدر بخش دولتی کمتر از ۲۵۰هزارتومان و در بخش خصوصی کمتر از ۳۵۰هزار تومان است.